CELEBRITIES

Το μήνυμα του Κρατερού Κατσούλη στον Ζησάκη, το ξέσπασμα του Σταρόβα και το σχόλιο της Ντορέττας Παπαδημητρίου

ndp

Οι κόντρες που απασχολούσαν τη δημοσιότητα αφορούσαν μέχρι σήμερα κυρίως την τηλεόραση και τα πρόσωπά της. Όχι πια. Τους τελευταίους μήνες για κάποιον ανεξήγητο λόγο τα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου είναι που απασχολούν περισσότερο την επικαιρότητα με ματαιώσεις παραστάσεων και αντικαταστάσεις ηθοποιών. Κι αν δεν θυμάσαι τον Μάρκο Σεφερλή και το «Ζητείται Ψεύτης», τότε σίγουρα έχεις ακούσει για τον Ευθύμη Ζησάκη και το "Toc Toc". Θα σου κάνω μια σύντομη περίληψη για να είσαι ενήμερη. Ο Ευθύμης Ζησάκης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του απο το «Μαριχουάνα Stop!» γιατί συμφώνησε να είναι στην παράσταση "Toc Toc" τον φετινό χειμώνα. Η παράσταση ανέβηκε πρώτα στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στην Αθήνα με τον Νίκο Πολυδερόπουλο στη θέση του ηθοποιού. Ο ηθοποιός μετά την πρεμιέρα, δήλωσε πώς είναι ακόμα σε πρόβες για το "Toc Toc", το θέατρο είπε ότι ήταν εκτός λόγω ασυνέπειας. Κατάλαβες πάνω κάτω τι συνέβη;

Χθες ο ηθοποιός αλλά και ο σκηνοθέτης της παράστασης και ηγέτης του θιάσου, Κώστας Σπυρόπουλος, εξέθεσαν τις οπτικές τους πάνω στο ζήτημα που προέκυψε σε τηλεοπτικές δηλώσεις. O Ευθύμης Ζησάκης διευκρίνισε πώς: «Όταν λέμε κάτι μπορεί στα θέατρα να μην υπάρχουν συμβόλαια, αλλά υπάρχει λόγος. Υπήρξε λόγος ότι από 7 Γενάρη θα ενσωματωθώ στο Toc-Toc. Σε κάποια πράγματα δεν ήμουν έτοιμος όπως θα έπρεπε. Το αναγνωρίζω αυτό γιατί είχα πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες. Είμαι εδώ για να δεχτώ και τα πυρά και τις δάφνες σε οτιδήποτε και αν κάνω. Στις 7 Γενάρη ξεκίνησαν χωρίς να έχω καμία ενημέρωση». Ο Κώστας Σπυρόπουλος από πλευράς του τόνισε ότι έδωσε 100 ευκαιρίες στον Ευθύμη Ζησάκη ενώ μίλησε για έναν χώρο που απαιτεί «ακρίβεια, συνέπεια και πειθαρχία. Όταν δεν την έχεις, υπάρχει πρόβλημα», στην εκπομπή «Ελένη» στην οποία βρέθηκε ως καλεσμένος με τον συμπρωταγωνιστή του Δημήτρη Σταρόβα. Ο τελευταίος, που αναμένεται να συναντηθεί με τον Ευθύμη Ζησάκη στο “Your Face Sounds Familiar” του ANT1, δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσαρέσκειά του και τοποθετήθηκε στο ζήτημα.

«Εκνευρίζομαι γιατί έχω ένα κόλλημα με το ακριβές, το σωστό, το δίκαιο, και από την άλλη με εκνευρίζουν πολύ οι αχάριστοι άνθρωποι, αυτοί που είναι φυγόπονοι και μεταθέτουν τις ευθύνες τους αλλού. Εδώ, για να πω ακριβώς πως έγινε, από την αρχή, επειδή πάει να κατηγορηθεί τώρα ο Κώστας, εγώ θα τον παρομοίαζα με φιλανθρωπικό ίδρυμα. Γιατί στην αρχή πήραμε συμβουλές «Μην τον πάρετε, γιατί έχει κάποιο θέμα». Τον παίρνει λοιπόν ο Κώστας στη δουλειά, πέρασε ένας μήνας ασυνέπειας. Φτάσαμε δέκα μέρες πριν την πρεμιέρα, έβαλε τον βοηθό του τον Δημήτρη να μάθει το ρόλο για να είναι οκ. Δηλαδή πόσες ευκαιρίες να δώσεις; Και γιατί τα λέω εκνευρισμένα; Γιατί αν κάποιος έχει ένα θέμα από αδυναμία, από μια αρρώστια, να γίνουμε θυσία να σε βοηθήσουμε. Όταν είσαι ένα παιδί νέο, έξυπνο, ταλαντούχο, σου τα έχει δώσει ο Θεός όλα και τα κλωτσάς ας πούμε γιατί είσαι μην πω… Ο καθένας δικαιούται να κάνει ό,τι γουστάρει σε ό,τι αφορά το τομάρι του. Όταν εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι, πρέπει να τηρούμε ορισμένα σταρνταρτ. Εγώ του είπα του Σπυρόπουλου “με φώναξες να έρθω, δεν κάνουμε μια πρόβα, διαλύεται μια πρόβα, από τις 5-8 ώρες κάναμε δύο, γι’ αυτό το θέμα”. Σκεφτόταν να μην πούμε και να μην εκθέσουμε το παιδί, γιατί θα είναι χαριστική βολή. Εντάξει, όταν όμως μας κρεμάς και βγαίνεις και κάνεις και “με πουλήσατε”, υπάρχει ένα όριο», ανέφερε συγκεκριμένα στην Ελένη Μενεγάκη.

Ο Ευθύμης Ζησάκης πάλι έκανε μετά από όλα αυτά μια αινιγματική ανάρτηση στο Instagram με μία χαμογελαστή φωτογραφία του και το σχόλιο – γρίφο: «Δεν είναι τίποτα να πεθάνεις. Είναι τρομακτικό το να μη ζήσεις. Υπομονή, το μυστικό όλων των θριάμβων».

 

Ό,τι κατάλαβες σε αυτό το σημείο κατάλαβες κι αν ανησυχείς και λίγο δεν θα σε αδικήσω. Εδώ ανησύχησε ο Κρατερός Κατσούλης, που κάποτε είχε τον Ευθύμη Ζησάκη μαθητή του στη Δραματική σχολή. Την επομένη σχολιάζοντας το θέμα στη «Φωλιά των Κου Κου» ο ηθοποιός απευθύνθηκε δημόσια στον Ευθύμη Ζησάκη λέγοντας: «Θέλω να πω στον Ευθύμη, γιατί τυχαίνει να τον είχα και μαθητή για μια χρονιά, θέλω πραγματικά να μιλήσουμε κάποια στιγμή. Φίλε, δεν ξέρω τι έχει γίνει, δεν ξέρω τι σου συμβαίνει, πρέπει όλο αυτό το πράγμα να το μαζέψεις. Πρέπει κάτι να γίνει γιατί κάνεις κακό στον εαυτό σου πολύ. Και δεν είσαι ένα κακό παιδί, δεν είσαι ένας κακός άνθρωπος. Δεν έχεις λόγο να φτιάχνεις μια τέτοια κατάσταση γύρω σου. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σε βοηθήσουν και που σου δίνουν ευκαιρίες. Οπότε, προφανώς κάτι συμβαίνει. Δεν ξέρω τι είναι. Ελπίζω να είναι περαστικό. Μάζεψ’ το! Κάτι συμβαίνει και κάνεις λάθος πράγματα, είναι σαφές».

 

Η σύζυγος και συμπαρουσιάστρια του στην εκπομπή Κατερίνα Καραβάτου, θυμήθηκε την δική της περίοδο συνεργασίας με τον Ευθύμη Ζησάκη στην εκπομπή «Μες την καλή χαρά». «Από την εμπειρία της συνεργασίας μου τότε δεν υπήρχαν καθόλου τέτοια δείγματα του Ευθύμη. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που είπαν ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος και ο Δημήτρης Σταρόβας δεν ήθελαν και να το βγάλουν όλο αυτό προς τα έξω για να μη του δώσουν τη χαριστική βολή, δεδομένου ότι υπάρχει και μια ιστορία τώρα πια, αφού είναι το τρίτο κατά σειρά. Και πραγματικά είναι ένα παιδί που είναι πάρα πολύ ταλαντούχο, πάρα πολύ καλό και θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα. Νομίζω ότι θα το φτιάξει», σχολίασε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια. Στις συνθήκες της τηλεοπτικής του δουλειάς απέδωσε πάντως η Ντορέττα Παπαδημητρίου που θα συμπρωταγωνιστούσε μαζί του στην παράσταση «Μαριχουάνα Stop!», την καθυστέρησή του στις πρόβες της παράστασης που οδήγησαν στην αντικατάστασή του, υπερασπιζόμενη με τον τρόπο της τον συνάδελφό της. «Κοίταξε εμείς που δεν είμαστε εκεί  και δεν έχουμε δει πως έγινε και πως συμπεριφέρθηκε, σίγουρα δεν θα μπορούσα να πάρω θέση. Σε σχέση με τις πρόβες του «Μαριχουάνα Stop» που ήμουν εκεί, μπορώ να σου πω ότι η όποια ασυνέπεια του Ευθύμη είχε να κάνει με τα πολύωρα γυρίσματα που είχε. Είχε πολλές ώρες γύρισμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρνει καθυστέρηση γιατί το γύρισμα δεν ξέρεις πότε ακριβώς θα τελειώσει και κούραση, οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις πρόβες», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή “Happy Day”.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency