CELEBRITIES

Σπυρόπουλος για Ζησάκη: “Ένας θίασος ταλαιπωρήθηκε επειδή έδειξε ανοχή σε τζάμπα μάγκες”

NDP Photo Agency

Στο «Πρωινό» της Πέμπτης προβλήθηκαν οι πρώτες δηλώσεις του Ευθύμη Ζησάκη μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για το αν είναι ή όχι μέλος του θιάσου της παράστασης ''Toc-Toc''. Εκείνος έκανε δηλώσεις πως κάνει πρόβες ενώ η παράσταση είχε ήδη κάνει πρεμιέρα και ο Νίκος Πολυδερόπουλος είχε πάρει το ρόλο του.

Μιλώντας στην Άννα Ζηρδέλη, ο ηθοποιός δήλωσε: «Το θέατρο Ήβη με πλησίασε, μου έκανε μια πρόταση και συγκεκριμένα ο άνθρωπος που ηγείται την παράσταση Toc-Toc. Ξεκινήσαμε κάποιες πρόβες και μείναμε σε μια ανοιχτή συζήτηση. Στο τι θα κάνουμε σε σχέση με την παράσταση. Εκείνη η ανοιχτή συζήτηση ήταν το μεσοδιάστημα της Θεσσαλονίκης. Είπαμε ότι από 7 Ιανουαρίου θα συνεχίσουμε στην Αθήνα στο Toc-Toc. Εμένα αυτό μου κόστισε σαφώς και άλλες δουλειές που προέκυψαν. Έκανα πρόβα μόνος μου για να μπορέσω να ενσωματωθώ σε ένα σύνολο. Είναι μία διαδικασία δύσκολη για να μπεις σε ένα σύστημα που είναι ήδη κουρδισμένο. Η ανοιχτή συζήτηση με το θέατρο και με τον Κώστα Σπυρόπουλο ήταν πώς ερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ενσωματωνόμαστε και ξεκινάμε εδώ.

Όταν λέμε κάτι, μπορεί στα θέατρα να μην υπάρχουν συμβόλαια, αλλά υπάρχει λόγος. Υπήρξε ένας λόγος ότι από 7 Γενάρη συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε και θα ενσωματωθώ στο Toc-Toc. Σε κάποια πράγματα δεν ήμουν όπως έπρεπε. Το αναγνωρίζω αυτό. Είμαι εδώ για να δεχτώ και τα πυρά και τις δάφνες σε ό,τι κι αν κάνω. 7 Γενάρη ξεκίνησαν χωρίς να έχω καμία ενημέρωση. Επικοινώνησα με τους υπεύθυνους και δεν απάντησε κανένας. Δεν το γνώριζα πως έγινε η πρεμιέρα. Καλοτάξιδο το έργο. Δεν έχω καμία πίκρα μέσα μου. Μόλις μπήκα στα 30 πριν λίγο καιρό όπου μαθαίνω και γνωρίζω πάνω από όλα τον ίδιο μου τον εαυτό. Πάνω από όλα κριτής του εαυτού μου είμαι εγώ. Πάνω από όλα σταυρώνω εγώ τον εαυτό μου, δε χρειάζεται να με σταυρώσει κανένας και όποιος με βάζει στον τοίχο και με κατηγορεί για τον οποιοδήποτε λόγο, το παίρνω για καλό».

 

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση, έδωσε τις δικές του απαντήσεις μέσω του «Πρωινού».

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

«Ο λόγος του καθενός είναι το παρελθόν του και οι διαδρομές του. Είμαι στο θέατρο από 10 χρονών παιδί. Πολλά χρόνια. Δεν ασχολούμαστε με αυτούς που φεύγουν αλλά με αυτούς που μένουν. Με αυτούς που ήρθαν για να μείνουν κι αυτοί που ήρθαν για να μείνουν είναι οι ηθοποιοί που δε στήνουν τους συναδέλφους τους στην πρόβα, είναι αυτοί που δεν τους παίρνει ο ύπνος στην πρόβα από χθεσινές ή προχθεσινές κρεπάλες, είναι αυτοί που δε στέλνουν συνέχεια μηνύματα ότι θα αργήσουν γιατί έχουν γύρισμα ενώ δεν έχουν, είναι αυτοί που ασχολούνται με τον ρόλο τους και όχι με το πώς θα κάνουν ντόρο χωρίς λόγο. Τι λόγο να δώσεις σε κάποιον που δεν έχει λόγο; Υπάρχει λόγος; Η παράσταση αυτή προχώρησε κρατώντας αυτούς που αξίζουν την αφοσίωσή της. Ένας ολόκληρος θίασος ταλαιπωρήθηκε χωρίς λόγο μόνο και μόνο επειδή έδειξε ανοχή και κατανόηση σε αλλεπάλληλες μετάνοιες και βαριές συγγνώμες από ”τζάμπα μάγκες”».

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency