CELEBRITIES

Emilia Clarke: “Είναι αντιφεμινιστικό που με μισούν γυναίκες για τις σεξουαλικές μου σκηνές στο GoT”

Η Emilia Clarke έγινε ευρέως γνωστή ως Daenerys του Game of Thrones και κάνει πολύ συχνά χαμό, με αφορμή τις γυμνές, αλλά και τις σκηνές σεξ στις οποίες πρωταγωνιστεί στη σειρά.

Στο Elle αυτού του μήνα, η Emilia ποζάρει στον φακό του Alexi Lubomirski, για το εξώφυλλο του περιοδικού και δίνει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην οποία συζητά πέρα από το πώς ανέδειξε τη Daenerys σε feminist icon αλλά και το πώς νιώθει για τα σχόλια που δέχεται για τις σκηνές σεξ που έχει γυρίσει και συγκεκριμένα για τη σκηνή με τον Michiel Huisman στην 4η σεζόν.

 

Eίναι υπέροχη. Πήγα στους δημιουργούς και τους ευχαρίστησα. Τους είπα ‘Αυτή είναι μια σκηνή που περίμενα πώς και πώς!’. Επειδή μου λένε διάφορες βλακείες γιατί έχω κάνει γυμνά και σκηνές σεξ.

Αυτό από μόνο του είναι τόσο αντιφεμινιστικό. Οι γυναίκες που μισούν άλλες γυναίκες, αυτό είναι το πρόβλημα. Με στεναχωρεί. Οπότε ήταν υπέροχο να έχω μια σκηνή στην οποία μπορούσα να πω “Να, ορίστε”.

 

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για την πίεση του να σταθεί επάξια στο ύψος των προσδοκιών που έχει ο κόσμος για τον ρόλο της, η ίδια δήλωσε ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν το σκέφτεται: “Είναι νύχτες που δεν μπορώ να κοιμηθώ εξαιτίας αυτού. Είμαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου. Σκέφτομαι “Θα τα κάνεις θάλασσα. Είναι η τελευταία σεζόν και θα τα κάνεις όλα λάθος”. Οι φίλοι μου λένε ότι εγώ και η Daenerys είμαστε ένα και ότι πρέπει να ακολουθήσω το ένστικτό μου κι εγώ λέω “Όχι, πρέπει να κάνω περισσότερη έρευνα!”. Όσο πιο ψηλά θέτει κανείς τον πήχη, τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση. Αυτό ακούγεται πολύ άσχημο, αλλά είναι αλήθεια. Δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν”.