CELEBRITIES

Η συγκινητική βράβευση της Ellen DeGeneres από τον Barack Obama

Η Ellen DeGeneres, μια από τις πιο πετυχημένες και αγαπητές παρουσιάστριες στην αμερικάνικη τηλεόραση βραβεύτηκε από τον Barack Obama με το 'Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας', ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά βραβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μετάλλιο αυτό πηγαίνει σε άτομα που ”έχουν συνεισφέρει στην ασφάλεια ή τα εθνικά συμφέροντα της Αμερικής, στην Παγκόσμια ειρήνη ή σε άλλες πολιτιστικές- δημόσιες ή ιδιωτικές σημαντικές προσπάθειες”, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

”Ξεχνάμε πολύ εύκολα πια, αλλά περάσαμε πολλά μέχρι να γίνει νόμιμος ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων· σκεφτείτε μόνο πόσο κουράγιο χρειάστηκε η Ellen για να πει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη, σχεδόν πριν 20 χρόνια, αλλά και πόσο σημαντικό ήταν- όχι μόνο στην LGBT κοινότητα αλλά για όλους μας.

Το να δεις κάποιον άνθρωπο σαν την Ellen, τόσο ευγενικό, χαρούμενο, κάποιον που συμπαθούμε τόσο πολύ, κάποιον που μπορεί να είναι γείτονάς μας, συνάδελφός μας, αδερφή μας, μας έκανε να αμφισβητήσουμε τις ίδιες μας τις παραδοχές. Μας έκανε να δούμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζουμε, οδήγησε τη χώρα μας στο δρόμο του δικαίου. Πόσο βαρύ φορτίο πρέπει να ήταν αυτό. Να ρισκάρεις την καριέρα σου τόσο εύκολα, ο κόσμος δεν το κάνει εύκολα αυτό”, ήταν μόνο μερικά από τα συγκινητικά λόγια του Obama για την Ellen.

Εκείνη όταν ανέβηκε στη σκηνή ήταν εμφανώς συγκινημένη και κρατούσε με το ζόρι τα δάκρυά της και αργότερα ο Robert De Niro την αγκάλιασε και την φίλησε καθησυχαστικά.

Εκτός της Ellen DeGeneres βέβαια βραβεύτηκαν, μεταξύ άλλων οι Robert De Niro, Tom Hanks, Robert Redford, Diana Ross, Bruce Springsteen, Bill Gates για την προσφορά τους στον πολιτισμό, τις επιστήμες και άλλους τομείς.

Πάντως μετά έκαναν και ένα βίντεο για το Mannequin challenge που υπάρχει στο instagram, έτσι για να χαλαρώσουν λίγο!

I'm in.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Ellen (@theellenshow) στις

 

Κεντρική Φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image