CELEBRITIES

Η υπέροχη Ελένη Προκοπίου με την εξίσου υπέροχη εγγονή της

ndp

Σχεδόν 50 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ελένη Προκοπίου αποφάσισε να αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας και όπως έδειξε η μετέπειτα πορεία της δεν πρέπει να το μετάνιωσε ποτέ. Η καλλίγραμμη χορεύτρια και ηθοποιός των ταινιών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου έκανε πια σπάνια κοσμικές εμφανίσεις και αφοσιώθηκε στην οικογένεια που δημιούργησε με τον επιχειρηματία Αντώνη Συρίγο. Παρόλο που απείχε από τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, η Ελένη Προκοπίου δεν έπαψε να αγαπά τον χώρο που την ανέδειξε και επιλεκτικά, ακόμα και σήμερα, παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις.

Διάβασε ακόμα: H Ζωζώ Σαπουντζάκη έκλεισε τα 86 με κατακόκκινο φόρεμα και κάντε πέρα να περάσει, κάντε πέρα να διαβεί

Η τελευταία από αυτές ήταν «Το δικό μας σινεμά» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου που παρουσιάζεται στο θέατρο Άλσος. Η 79χρονη εμφανίστηκε στο ανακαινισμένο θέατρο κομψή και όμορφη και είχε μαζί της την πιο ευχάριστη συνοδεία, την εγγονή της. Η Ελένη Προκοπίου έχει αποκτήσει δύο εγγονές από την κόρη της, Ειρήνη. Η μία εκ των δύο μάλιστα, η Ελένη που έχει πάρει και το όνομά της έχει ακολουθήσει σε έναν βαθμό τον δρόμο της γιαγιάς της, αφού έχει φοιτήσει στη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα.

ndp

NDP Photo Agency

ndp

Με τον θεατρικό επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη – NDP Photo Agency

Γιαγιά και εγγονή πόζαραν χαμογελαστές στο φακό και στη συνέχεια παρακολούθησαν την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, η Κατερίνα Λέχου κι ένας πολυμελής θίασος ηθοποιών και χορευτών.

ndp

NDP Photo Agency

ndp

NDP Photo Agency

ndp

 NDP Photo Agency

Η Ελένη Προκοπίου σπούδασε χορό από την ηλικία των 6 ετών. Ντεμπούτο στο θεατρικό σανίδι, έκανε ως χορεύτρια, σε ηλικία 14 ετών στο θέατρο Ολύμπια Πειραιώς ως παρτενέρ του διάσημου χορευτή Δημήτρη Ιβάνωφ, ενώ έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το 1960. Από τότε και μέχρι το 1972 συμμετείχε σε 23 ταινίες. Ταυτόχρονα μαζί με τον Βαγγέλη Σειληνό αποτέλεσε ένα πολύ αγαπητό χορευτικό δίδυμο που συμμετείχε όχι μόνο σε ταινίες αλλά και στις περισσότερες επιθεωρησιακές παραστάσεις της εποχής στην Αθήνα.

 

«Ήταν άλλες οι εποχές εκείνες, πολύ πιο δύσκολες. Αν αυτοί που συνεργαζόσουν δε σε συμπαθούσαν, σε τελείωνα. Όμως εγώ, εξαφανίστηκα για δύο λόγους: Πρώτον παντρεύτηκα και είχα πάνω από όλους και όλα την οικογένειά μου και, δεύτερον, πέρασα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με ορμόνες και τέτοια για να μείνω έγκυος στην μονάκριβη κόρη μου. Είχα πολλά γυναικολογικά προβλήματα μέχρι να αποκτήσω παιδί και πήρα πολλά κιλά με όλα αυτά. Μέχρι να σουλουπωθώ, ο κινηματογράφος είχε σβήσει. Είμαι τρισευτυχισμένη γιατί έχω αποκτήσει την υπέροχη κόρη μου Ειρήνη, η οποία μου χάρισε δύο υπέροχες εγγονές» είχε πει η ίδια πριν από λίγο καιρό στην εφημερίδα Espresso.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency