CELEBRITIES

Οι “Κούκλες” με την Ειρήνη Καζαριάν έκαναν πρεμιέρα και οι δηλώσεις του κοινού είναι όσο μπερδεμένες περίμενες

NDP Photo Agency

Μπορεί να μην περίμενες σε μια πειραματική παράσταση που δεν παρουσιάζεται καν σε κεντρική σκηνή αλλά στο φουαγιέ ενός θεάτρου να βρεθούν εκεί οι κάμερες του Star και της εκπομπής η «Φωλιά των Κου Κου», ή του ANT1 και του Πρωινού, αλλά να που συμβαίνουν και αυτά. Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ ήταν οι «Κούκλες» που υπογράφει για δεύτερη χρονιά ο σκηνοθέτης Νικόλας Ανδρουλάκης. Οι «Κούκλες» βασίζονται στο «Κουκλόσπιτο» του Ίψεν, το έργο όπου η Νόρα καλείται να ζήσει μια ζωή σαν κούκλα -πρώτα ως κόρη κι έπειτα ως σύζυγος- μέσα στα χρυσά κλουβιά που φτιάχνει η πατριαρχία για εκείνη. Στην δική του εκδοχή ο σκηνοθέτης εμπιστεύθηκε την ερμηνεία του κειμένου του σε 11 γυναίκες μεταξύ των οποίων η Ειρήνη Καζαριάν και η Άννα Μαρία Βέλλη. Η πρώτη είναι η περσινή νικήτρια του Next Top Model και η δεύτερη YouTuber. Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι η συμμετοχή τους στην παράσταση είχε προκαλέσει καταιγισμό αρνητικών σχολίων, ενώ κάποιοι πιο ψύχραιμα συνιστούσαν να περιμένουμε να κριθούν από το κοινό που θα τις δει.

Διάβασε κι αυτό: Η Ειρήνη Καζαριάν θα παίξει Ίψεν και όλοι αντιδρούν, εκτός από τον Γιάννη Μπέζο

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Μαζεύτηκε το πρώτο κοινό, βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και έλαβε τις θέσεις του. Μεταξύ του κοινού της πρεμιέρας, βέβαια, βρέθηκαν και δικά τους πρόσωπα. Η Μαρία Καζαριάν, αδερφή της Ειρήνης, ο αδερφός της Οβάνες, αλλά και ο Άρης Μακρής, σύντροφος της Άννας Μαρίας Βέλλη ήταν εκεί και παρακολούθησαν την παράσταση. Περίμενε, λοιπόν, η κάμερα του Star μετά να ρωτήσει τι είδαν. Σαφή απάντηση δεν πήραν.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

 

«Είναι νομίζω επιτηδευμένο να μην καταλάβεις τα πάντα. Είχε σκάλωμα. Σκάλωνες με πολλά πράγματα που δεν καταλάβαινες. Δεν κατάλαβα πολλές φορές τι είδα» είπε ο Άρης Μακρής, ενώ η Μαρία Καζαριάν σημείωσε: «Μου άρεσε πάρα πολύ αν και λίγο… περίεργο το έργο. Η Ειρήνη είχε άγχος, αλλά τα πήγε καλά». Η ίδια πρόσθεσε για την αρνητική κριτική που είχε δεχθεί η αδερφή της για αυτήν της την απόφαση αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια: «Στεναχωρήθηκε πολύ λίγο στην αρχή αλλά μετά προσγειώθηκε στη Γη και λέει ok, θα άκουγα ούτως ή αλλιώς. Το ΄χει αποφασίσει, τώρα θα κάνει ό,τι θέλει εκείνη. Θα δοκιμάσει ό,τι της αρέσει κι άμα της βγει ωραία και σωστά θα το συνεχίσει».

Ο Οβάνες είπε στην κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1: «Το έργο ήταν τέλειο φυσικά, μου φάνηκε ωραίο κονσεπτάκι, θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω θέατρο. Δεν είχε άγχος για την παράσταση, ήταν μια χαρά όλα τέλεια! Στο σπίτι διάβαζε πιο πολύ και από εμένα που δίνω Πανελλήνιες». Απλώς, λιτός και με έμφαση στην εργατικότητα της αδερφής του ο Οβάνες και μπράβο του.

Η Ειρήνη Καζαριάν δηλώσεις δεν έκανε και το βάρος των δηλώσεων έπεσε στην Άννα Μαρία Βέλλη που επίσης δοκίμασε πρώτη φορά τις δυνάμεις της στο θέατρο. «Είναι θέατρο για ανθρώπους που βλέπουν θέατρο. Δεν είναι για όλους, Είναι ό,τι καταλάβεις. Δεν είναι να τα καταλάβεις όλα», είπε η Άννα Μαρία Βέλλη. Γιατί ως γνωστόν το θέατρο διαχωρίζεται σε θέατρο για όλους και θέατρο για θεατρόφιλους. Πάντως είναι αλήθεια ότι στις τέχνες στο θέατρο, όπως και στη λογοτεχνία, την ποίηση, το σινεμά και στα τραγούδια είναι ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες, ό,τι σε άγγιξε σε άγγιξε, και αναλόγως πόσο βαθύτερα από την επιφάνεια είσαι διατεθειμένος να βουτήξεις, τόσο περισσότερα ίσως να συλλάβεις. Μόνη προϋπόθεση εκτός από τη θέληση να βουτήξεις, είναι να υπάρχει και κάτι παραμέσα από την επιφάνεια. Αλλιώς θα βρεις.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency