CELEBRITIES

Η Ειρήνη Καζαριάν θα παίξει Ίψεν και όλοι αντιδρούν, εκτός από τον Γιάννη Μπέζο

NDP Photo Agency

Από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου η παράσταση «Κούκλες season 2» θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ανάμεσα στις γυναίκες που θα υποδυθούν τους ρόλους του έργου, το οποίο είναι βασισμένο στο «Κουκλόσπιτο» (ή αλλιώς «Το σπίτι της κούκλας») του Henric Ibsen, είναι και η νικήτρια του περσινού Greece's Next Top Model, Ειρήνη Καζαριάν. Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν χθες στην ανοιχτή πρόβα που πραγματοποίησε ο θίασος της παράστασης, παρευρισκομένου και του σκηνοθέτη Νικόλα Ανδρουλάκη και όπως ήταν επόμενο βρέθηκαν κοντά στην Ειρήνη Καζαριάν για να μιλήσουν μαζί της για τον ρόλο της.

Διάβασε κι αυτό: Ειρήνη Καζαριάν: Ποια είναι η νικήτρια του Next Top Model. 6 πράγματα που δεν ήξερες

«Πάντα έχω άγχος, και στη δουλειά μου και στο θέατρο εννοείται γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Έχω ένα άγχος που με κυριεύει αλλά εντάξει, τα σχόλια τα έχω συνηθίσει. Δεν έχουν σπουδάσει όλοι οι ηθοποιοί υποκριτική σε σχολή. Είμαστε σε έναν κόσμο σύγχρονο, σε μία νέα γενιά. Δεν έχω ακόμα στο μυαλό μου να το σπουδάζω», είπε η Ειρήνη Καζαριάν κι ως εδώ πες κάτι γίνεται, δίνει λίγη τροφή στους ειδήμονες των τηλεοπτικών πάνελ να αντιδράσουν όπως και στους ηθοποιούς το ίδιο. Αλλά μετά, καθώς τη ρώτησαν για το ρόλο της και κάπου μπερδεύτηκε και κάπου πήγε να τα ξαναπεί, η σκηνή που διαδραματίστηκε μπροστά στις κάμερες ήταν το σπίρτο που άναψε τη φωτιά στα πάνελ. Ο Νικόλας Ανδρουλάκης πέρασε πίσω από την Ειρήνη Καζαριάν, της ψιθύρισε κάτι, εκείνη χαμογέλασε και άρχισε να επαναλαμβάνει αυτά που της έλεγαν οι δημοσιογράφοι ακριβώς. Ακολουθούσε σκηνοθετικές οδηγίες, μάλλον, αλλά αυτό δεν πτόησε καθόλου τον Γιώργο Λιάγκα και το πάνελ του να ανάψει και να κορώσει.

«Αυτή είναι η κατάντια της κοινωνίας. Είναι η ντροπή. Αυτό το κορίτσι καταρχήν δεν είναι όμορφο. Για μένα δεν είναι όμορφη. Το παιδί αυτό σου λέει ότι δεν είναι ανάγκη να σπουδάσει για να κάνει κάτι. Αν περάσεις από ένα ριάλιτι μπορείς να γίνεις παρουσιαστής, ηθοποιός. Δεν ξέρει τον ρόλο, δεν ξέρει τι παίζει. Ωραία εικόνα. Υπάρχουν ταλέντα που σκίζονται και δουλεύουν στο εθνικό με 500 ευρώ το μήνα. Αυτά είναι ταλέντα. Όχι κάθε Καζαριάν που είναι αμόρφωτη και της δίνεται η δυνατότητα να παίξει έναν ρόλο και κράζει σαν να είναι κοράκι», είπε ο Γιώργος Λιάγκας και ξεσπάθωσε.

 

Το ίδιο ξεσπάθωμα συνέβη και στην τηλεοπτική παρέα της Φαίης Σκορδά κυρίως από τον Άρη Καβατζίκη. «Την αφήνουν και βγαίνει στις κάμερες και να την ακούει το Πανελλήνιο να λέει ότι οι ηθοποιοί δεν κάνουν σπουδές και το αφήνουν αυτό το κοριτσάκι να πάει να παίξει σε ένα έργο βασισμένο στο Κουκλοσπιτο του Ίψεν, που όταν το έγραφε εκείνος ήθελε να κάνει μια δήλωση για τη θέση της γυναίκας. Και το ρωτάνε αυτό το κοριτσάκι τι ρόλο θα κάνει και δεν ξέρει τι ρόλο θα κάνει και τα χάνει μπροστά στην κάμερα. Κι αυτό το κορίτσι θα βγει σε μία σκηνή. Γιατί κύριε Ανδρουλάκη το κάνατε αυτό;», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος ενώ η Αφροδίτη Γραμμέλη σχολίασε: «Σκέφτηκε ότι θα του διαφημίσει την παράσταση ρε Άρη, κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας;», ενώ ο Δημήτρης Ουγγαρέζος συμπέρανε και το ότι ο σκηνοθέτης δε σέβεται το όραμά του για τον Ίψεν με αυτή την επιλογή.

Μόνη διαλλακτική, η Φαίη Σκορδά που σημείωσε ότι μπορεί και να υπήρχε κάποιος βαθύτερος λόγος για την επιλογή της καθώς όπως είπε ίσως εκπροσωπεί μία κατηγορία κοριτσιών σήμερα, να υπάρχει ένας συμβολισμός της εποχής. Ο Άρης Καβατζίκης επανήλθε και αναφέρθηκε στις πολλές όμορφες, νεαρές ηθοποιούς που υπάρχουν. «Δεν είναι όλα τουρλού όπως ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και την πατάτα. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Και λες κι εσύ, για να εξεγείρονται οι δημοσιογράφοι, τι θα κάνουν οι ηθοποιοί; Κι έρχεται ο Γιάννης Μπέζος στο Πρωινό (ναι ο ίδιος αυστηρός Γιάννης Μπέζος που πουθενά δε χαρίζεται) και έρχεται η ανατροπή. Κανένα ανάθεμα, κανένας αφορισμός, μόνο τα αυτονόητα. «Το δικαίωμα να εκτεθούν το έχουν όλοι, την ικανότητα, όμως, την έχουν ελάχιστοι. Θα φανεί από τον χρόνο και από τους θεατές. Είναι βαριά πράγματα αυτά και δύσκολα, τα έργα του Ίψεν. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Εγώ δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται. Το ότι το θέατρο έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις, είναι δεδομένο. Είναι θέμα ικανότητας, δεν είναι αν έχω το δικαίωμα να εμφανιστώ. Φυσικά όλοι έχουν το δικαίωμα να εμφανιστούν», είπε ο Γιάννης Μπέζος.

 

«Θα μπορούσε να μην είναι προϋπόθεση οι σπουδές;», τον ρώτησε στη συνέχεια η Φαίη Σκορδά. «Δεν υπάρχει περίπτωση. Σπουδών με την έννοια την κανονική όμως, όχι με την έννοια των ψευτοσπουδών. Εσωτερικού αγώνα. Είναι λίγο πιο σύνθετο πράγμα αυτό. Δεν είναι μόνο ότι πάω σε μία σχολή 3 χρόνια, λείπω τις μισές μέρες, πληρώνω και παίρνω ένα χαρτί», απάντησε ο Γιάννης Μπέζος, ψύχραιμα και ήρεμα. Γιατί για να τον παραφράσω το δικαίωμα να τοποθετηθούμε πάνω σε ένα ζήτημα το έχουμε όλοι μας, την ικανότητα για ανοιχτή σκέψη όμως;

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency