CELEBRITIES

To Instagram της Δωροθέας Μερκούρη είναι η προσωποποίηση της μεσογειακής ομορφιάς

NDP Photo Agency

Η Δωροθέα Μερκούρη έχει μια ομορφιά που θυμίζει star άλλης εποχής (λέγε με Σοφία Λόρεν) κι ένα βλέμμα που φωνάζει «Μεσόγειος» από μακριά. Η 45χρονη καλλονή γεννήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα και μεγάλωσε εκεί μέχρι που οικογενειακώς μετακόμισαν στην Ελλάδα. Με όνειρο να γίνει μπαλαρίνα μικρή τελικά είδε το modelling να την κερδίζει σε ηλικία 16 ετών κι έπειτα ακολούθησε το όνειρο της υποκριτικής. Κάποια στιγμή στα όνειρά της προστέθηκε και η οικογένεια την οποία δημιουργήσε με τον Ολλανδό κομμωτή Ward Stegerhoek. Μαζί του απέκτησε την Ηλέκτρα και τη Γαία τις κόρες της.

Διάβασε κι αυτό: Η μικρή κόρη της Δωροθέας Μερκούρη θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στη ”Γαλάζια Λίμνη”

«Οι κόρες μου είναι είναι καλύτερες από εμένα και από τον μπαμπά τους. Εάν τα παιδιά δεν είναι το εξελιγμένο μας «μοντέλο», κάτι έχει πάει λάθος. Η μητέρα είναι η πρώτη γυναίκα με την οποία έχεις μια σχέση. Με αυτήν μαθαίνεις να αποκτάς σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. Πρέπει να τα αφήνουμε τα παιδιά να έχουν αυτόν τον ανταγωνισμό, να τα αφήνουμε να τον υποφέρουν γιατί έτσι θα το ξεπεράσουν, κιόλας» είχε πει για τις κόρες της οι οποίες συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνισή τους στο Instagram της.

 

Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι γεμάτος με στιγμιότυπα που θα μπορούσαν να αποτελούν υλικό για διαφημιστικές καμπάνιες, φωτογραφίσεις ακόμα και να ήταν stills κινηματογραφικής ταινίας, με πρωταγωνίστρια πάντα εκείνη και την έντονη Μεσογειακή της ομορφιά. Κι εμείς κάποιες από αυτές για να χαζέψεις και να εκτιμήσεις για μία ακόμα φορά την φυσική σχεδόν αυτόματη σαγήνη που προκαλεί η Δωροθέα Μερκούρη στον φωτογραφικό φακό ακόμα και στις καθημερινές της στιγμές.

Η Δωροθέα σαν άλλη ιέρεια της αρχαιότητας

Σαν άλλη Σοφία Λόρεν

 

Όταν παίζει σαν μικρό παιδί

 

Όταν γίνεται ένα με το καλοκαίρι

Όταν μπορείς να τη μπερδέψεις με γοργόνα

Όταν οι πόζες της είναι larger than life

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency