CELEBRITIES

Bette Midler: “Ο Trump είναι πρώτης τάξεως ηλίθιος”

Photo by Michael Zorn/Invision/AP

Η ηθοποιός, τραγουδίστρια και κινηματογραφική παραγωγός Bette Midler, θυμήθηκε την επέτειο της παραίτησης του προέδρου των ΗΠΑ, Richard Nixon, στις 9 Αυγούστου, προτρέποντας τον Donald Trump να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Σε μήνυμά της στο Twitter η Bette Midler έγραψε: «Ο Nixon παραιτήθηκε σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια. Προχώρα, Donald!».

 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία στην πολυετή καριέρα της έχει βραβευθεί με τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τρία βραβεία Emmy και δύο βραβεία Tony έχει υπάρξει στόχος του αγενέστατου εκατομμυριούχου, πολύ πριν εκείνος αναλάβει την εξουσία. Ήταν τον Οκτώβρη του 2012, που ο Trump σε tweet του σχολίαζε σαρκαστικά: «Αν και η Bette Midler είναι εξαιρετικά απωθητική ως γυναίκα, αρνούμαι να το πω γιατί επιμένω πάντα να είμαι politically correct».

 

Ωστόσο, η Αμερικανίδα έχει επικρίνει και εκείνη με τη σειρά της, πολύ σκληρά τον Αμερικανό πρόεδρο, μεταχειριζόμενη επίσης ακραίες εκφράσεις. Στις αρχές του μήνα, αναφερόμενη στην πρόθεση του Λευκού Οίκου να χαλαρώσει τους περιορισμούς εκπομπής καυσαερίων οχημάτων στις ΗΠΑ, τον αποκάλεσε προδότη και «πρώτης τάξεως ηλίθιο». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποσυρθεί από τη συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή που συνήφθη στο Παρίσι από τον προκάτοχό του, ενώ μοιάζει να επιθυμεί να αποσύρει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που αφορούσε στην οικολογική ευθυγράμμιση των ΗΠΑ με τις ανάγκες της εποχής.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Photo by Michael Zorn/Invision/AP