CELEBRITIES

Η Άντζελα Δημητρίου τα έχει πει όλα η ευλογημένη, όλα. Και θα τα επαναλάβει

NDP Photo Agency

Κάθε φορά που ακούω το όνομα Άντζελα Δημητρίου, πριν σκάσουν στο μυαλό μου στίχοι από διάφορα τραγούδια (έλα, σε βλέπω, δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει έστω ένα τραγούδι της) και ως γνωστός τηλεορασόπληκτος φέρνω στο νου μια από τις αγαπημένες μου ατάκες. Η Χριστίνα Μαρκάτου (a.k.a. Άννα Παναγιωτοπούλου) αποφασίζει να τελειώσει τον παράνομο έρωτά της με τον πρώην γαμπρό της Αντώνη Καλούδη (όπου Καλούδης βάλε τον Θανάση Ευθυμιάδη) και εκμυστηρεύεται την απόφασή της στην κολλητή της φίλη Σάσα Παπαδήμα (δηλαδή στην Κατιάνα Μπαλανίκα).

Η τελευταία λοιπόν, παρακολουθώντας το δίλημμα της φίλης της θυμάται έναν στίχο από το τραγούδι «Δυο Φωνές» με ερμηνεύτρια την Άντζελα Δημητρίου: «Δυο φωνές μου φωνάζουν, δυο φωνές με τρελαίνουν να φύγω να πάω που, να μείνω να πάω που». Και αφού παρέθεσε το στίχο, η Σάσα – σημειωτέον, αυτό  το 1995, πριν ακόμη προκύψουν «Μαργαρίτες», «Black List» κτλ – παρατηρούσε: «Όλα τα έχει πει η ευλογημένη, όλα».

Δείτε το απόσπασμα στην αρχή του βίντεο:

Την ερχόμενη Τρίτη, 28 Αυγούστου, η Άντζελα Δημητρίου γιορτάζει 40 χρόνια στο τραγούδι με μια συναυλία αφιερωμένη στην πορεία της αυτή, από το Βεάκειο Θέατρο. Αναζητώντας κάποιες περισσότερες πληροφορίες για την ίδια, αλλά και τη συναυλία, σκόνταψα στην συνέντευξη που είχε δώσει πριν από λίγο καιρό στον συνάδελφο Γιώργο Μυλωνά και το Oneman και αυτό το «όλα τα έχει πει η ευλογημένη» έγινε βεβαιότητα.

Έχω συνεργαστεί με Νικολόπουλο, Πολυκανδριώτη, Σπανουδάκη, Παπαδημητρίου. Έχω κάνει κόντρα συνεργασίες όπως αυτή με τον Χαριτοδιπλωμένο, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Μπουγά, τον Θεοφάνους, ενώ συζητάω για μια συνεργασία με τον Κραουνάκη. Δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από κανένα

του έλεγε μεταξύ άλλων από τον άνετο καναπέ του σπιτιού της στην Ηλιούπολη η Λαίδη του λαϊκού τραγουδιού. Μέτρα ονόματα συνθετών, πρόσθεσε στους παραπάνω τον Φοίβο και το Νίκο Καρβέλα που επί δύο δεκαετίες μονοπώλησαν το εμπορικό τραγούδι και θα βεβαιωθείς κι εσύ. Η Άντζελα τα έχει πει όλα. Δεν έχει όμως πει την τελευταία της λέξη.

NDP Photo Agency

  NDP Photo Agency

Μπορεί η συναυλία αυτή να είναι το απόγειο της αποθέωσης μιας γυναίκας, που έμαθε επί τέσσερις δεκαετίες να ντύνεται με αστραφτερά ρούχα, να ανεβαίνει στην πίστα και να προκαλεί χαλασμό λουλουδιών και χειροκροτημάτων, όμως η Άντζελα είναι κατά δήλωσή της και θα παραμείνει, λαϊκό κορίτσι. Κι αυτός ο όρος, ο λαϊκός, έχει μπασταδευτεί πολύ τελευταία, έχει μπλεχτεί με τον γλεντζέδικο, τον αρκουδιάρικο. Η Δημητρίου όμως και καταγωγή λαϊκή έχει και περπάτησε σε λαϊκά μονοπάτια στην μουσική. Θες από ένστικτο, θέλεις από συνήθεια; Πάντως το έκανε. Η Λαίδη λοιπόν του λαϊκού τραγουδιού αποφάσισε όλα τα έσοδα της συναυλίας της να δοθούν στους πυρόπληκτους από το Μάτι και τις γύρω περιοχές της Αττικής που έχασαν τα πάντα στη φωτιά του καλοκαιριού.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Μια απόφαση που οι διοργανωτές τονίζουν πως ήταν αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία. Στην γιορτή για τα γενέθλια της καλλιτεχνικής Άντζελας συμμετέχουν επίσης οι Αντύπας, Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Βασίλης Καρράς, Δημήτρης Κοντολάζος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και special guest η τουρκοκύπρια τραγουδίστρια Ziynet Sali. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Δημητρίου αναμένεται να παρουσιάσει και ένα ειδικό αφιέρωμα στον Φοίβο.

Α και πριν βιαστείς να καγχάσεις, σκέψου «ποια θυσία έχεις κάνει εσύ»! Γι’ αυτό σου λέω, ραντεβού στο Βεάκειο την Τρίτη 28 Αυγούστου.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency