CELEBRITIES

16 γνωστές και άγνωστες συγγένειες των Ελλήνων διασήμων για να φτιάξεις το γενεαλογικό δέντρο της showbiz

ndp

Έχεις ακούσει ποτέ να λένε «η οικογένεια του θεάτρου», «της τηλεόρασης», «του κινηματογράφου» ή «της τέχνης»; Η φράση συνήθως χρησιμοποιείται όταν η κάθε από αυτές τις «οικογένειες» αποχαιρετά κάποιον εκπρόσωπό της. Στην περίπτωση αυτού του κειμένου φίλη μου, αποδεικνύεται στην κυριολεξία, αφού πολλοί από τους ηθοποιούς, τους παρουσιαστές και τους τραγουδιστές που ξέρεις είναι συγγενείς με άλλους εκπροσώπους της showbiz και ίσως κάποιες από αυτές τις συγγένειες να τις αγνοείς. Εμείς αναλάβαμε να σε κατατοπίσουμε για το γενεαλογικό δέντρο των καλλιτεχνών της Ελλάδας. Ή τουλάχιστον για κάποια από τα κλαδιά του.

Διάβασε επίσης: Ο 17χρονος γιος της Liz Hurley είναι ίδιος η μαμά του. Ομοιότητα από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Ελένη Μενεγάκη – Γρηγόρης Μπιθικώτσης

 

Τι συνδέει την παρουσιάστρια με τον αξέχαστο τραγουδιστή; ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν αδελφός του παππού της παρουσιάστριας οπότε εκείνη είναι ανιψιά του.

Γιώργος Πυρπασόπουλος – Μαρίκα Νέζερ

 

Η γιαγιά του Γιώργου Πυρπασόπουλου ήταν ετεροθαλής αδελφή της ηθοποιού θρύλου Μαρίκας Νέζερ.

Δες επίσης: H κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου, Χριστιάνα, είναι ίδια με τη μαμά της στο “Ένα σπίτι καίγεται”

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος – Κατίνα Παξινού

NDP Photo Agency/ AP PHOTOS

NDP Photo Agency/ AP Photos

Εγγονός της Κατίνας Παξινού είναι ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος που είχε μιλήσει για τις αναμνήσεις του από τη γιαγιά του στο Ladylike.

Μάριος Φραγκούλης – Ρένα Βλαχοπούλου

 

Ο Κερκυραίος τενόρος είναι ανιψιός της σπουδαίας ηθοποιού. Μάλιστα στις συνεντεύξεις του πάντα έχει να θυμάται όμορφες στιγμές μαζί της.

Νένα Μεντή – Χρήστος Βαλαβανίδης

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Οι δύο ηθοποιοί είναι ξαδέλφια μεταξύ τους. Είναι και οι δύο ανίψια του ηθοποιού Κώστα Μεντή.

Νίκος Αλιάγας – Μαρία Μπακοδήμου

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Είναι πολύ γνωστό ότι οι δύο παρουσιαστές από το Μεσολόγγι είναι επίσης ξαδέρφια.

Διάβασε κι αυτό: Scott Eastwood: O γιος του Clint Eastwood κάνει διακοπές στη Μύκονο και είναι τόσο γοητευτικός όσο ο πατέρας του

Φώτης Σεργουλόπουλος – Κατερίνα Γιουλάκη

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Θεία του παρουσιαστή, ηθοποιού και επιχειρηματία είναι η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη.

Έρρικα Μπρόγιερ – Κρίστη Τσολακάκη

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency
Η ηθοποιός, χορεύτρια και τραγουδίστρια της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου είναι θεία της συζύγου του Νίκου Χατζηνικολάου. Η Κρίστη Τσολακάκη είναι η κόρη της δίδυμης αδερφής της και καλλιτεχνικού της έτερου ήμισυ, Μαργαρίτας Μπρόγιερ. Μπορεί να μην ακολούθησε ακριβώς τα βήματά τους, αλλά ως γνωστόν η Κρίστη Τσολακάκη ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με το managment για διάσημους καλλιτέχνες όπως η Άννα Βίσση. Μέσω αυτής της ιδιότητάς της, άλλωστε, γνώρισε και τον μέλλοντα σύζυγό της.

Ελισάβετ Μουτάφη – Μάκης Τσέλιος

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Θείος της ηθοποιού είναι ο γνωστός σχεδιαστής που άλλωστε έραψε και το νυφικό για τον γάμο της με τον Μάνο Νιφλή το περασμένο φθινόπωρο.

Γιώργος Σεϊταρίδης – Γιούρκας Σεϊταρίδης

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Δεύτερα ξαδέρφια είναι και ο ηθοποιός με τον πρώην ποδοσφαιριστή που μοιράζονται το ίδιο επώνυμο.

Ναταλία Γερμανού – Χριστόφορος Παπακαλιάτης

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Η μητέρα του ηθοποιού και η μητέρα της παρουσιάστριας είναι δεύτερα ξαδέλφια. Οι δυο τους είναι τρίτα.

Βαλέρια Κουρούπη – Ελένη Βιτάλη

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Η Βαλέρια Κουρούπη είναι η νύφη της Ελένης Βιτάλη, αφού είναι παντρεμένη με το γιο της, Νίκο Ξύδη.

Νίκος Πουρσανίδης – Δημήτρης Αλεξανδρής

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Παρότι δεν μοιράζονται το ίδιο επώνυμο, οι δύο ηθοποιοί είναι αδέρφια. Έχουν έναν ακόμη αδερφό, τον πρώην ποδοσφαιριστή Ηλία Πουρσανίδη.

Κώστας Δόξας – Άκης Δείξιμος

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Οι δύο τραγουδιστές είναι αδέρφια και ανίψια του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή. Ο Κώστας Δόξας είχε εξηγήσει σε συνέντευξή του την αλλαγή του επιθέτου του λέγοντας: «Μέσα από το «Your Face Sounds Familiar» ο κόσμος με γνώρισε καλύτερα, αφού συστήθηκα ξανά σε ένα μαζικό κοινό. Γενικά όμως όταν έβγαινα σε εκπομπές με τον αδελφό μου και καταλάβαιναν πως είμασταν αδέλφια αποτελούσε μια έκπληξη για τον κόσμο. Αυτό προέκυψε όταν έκλεισα συμβόλαιο με τη Sony και έβγαλα το «Έρωτας Κλέφτης». Η εταιρεία ήταν αυτή που αποφάσισε να μου αλλάξει το επώνυμο. Τότε ήμουν ήδη 10 χρόνια στη δουλειά κι όλοι με φώναζαν «Δείξιμε» με το επώνυμο διότι δεν γνώριζαν το όνομά μου. Εμένα δεν θα με πείραζε να το κρατήσω, όμως η εταιρεία εκείνη την περίοδο κι ο Γιάννης Δόξας που ήταν διευθυντής marketing/management της Sony αποφάσισε να το αλλάξει και να με βαφτίσει «Δόξα». Ήταν ο νονός μου!».

Και δύο bonus (επειδή έχω πάρει φόρα και δεν μπορώ να σταματήσω) για εσένα: οι «πνευματικές» συγγένειες του Άλκη Κούρκουλου με τη νονά του, Μαίρη Χρονοπούλου, και της Κοραλίας Καράντη με την αείμνηστη νονά της, Έλλη Λαμπέτη. Σε έπεισα ότι η τέχνη είναι μία μεγάλη οικογενειακή υπόθεση;

NDP Photo Agency

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency