CELEBRITIES

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Οι διάσημοι που υιοθέτησαν και γνώρισαν την αγάπη

Instagram/Smaragdakarudi

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου. Σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από τότε που πρώτη φορά ολλανδικές φιλοζωικές οργανώσεις πήραν την πρωτοβουλία να τη θεσπίσουν.  Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Σου μιλώ τώρα κυρίως ως «μαμά» της Μάγιας, της 7χρονης αδέσποτης γάτας μου που υιοθέτησα από ένα καταφύγιο της Κύπρου και στο λέω ειλικρινά, η αγάπη που θα νιώσεις από ένα αδέσποτο δεν συγκρίνεται με καμία. Κι αν δεν σε πείθω εγώ να υιοθετήσεις ένα ζωάκι, μπορεί να σε εμπνεύσουν οι παρακάτω 8 διάσημες γυναίκες και o σταρ στο τέλος του κειμένου (που μεταξύ μας σε εμπνέει γενικώς), που ανήκουν όλοι σε αυτή την μεγάλη οικογένεια των φιλόζωων, που εφόσον μπορούν παίρνουν στο σπίτι τους ένα ζωάκι.

Μαίρη Συνατσάκη

 

Η παρουσιάστρια υιοθέτησε τον Τίμο Boo πριν από λίγα χρόνια και έκτοτε ο Τίμος έχει γίνει πρωταγωνιστής του Instagram της αλλά και του καναλιού της στο Youtube αμέτρητες φορές.

Ντορέττα Παπαδημητρίου

 

Η Gigi μπήκε στην ζωή της Ντορέττας Παπαδημητρίου σε καλοκαιρινές της διακοπές στη Μύκονο. Την βρήκε μαζί με τα αδερφάκια της, προσπάθησε να βρει οικογένεια σε όλους αλλά η Gigi είχε αιχμαλωτίσει μια για πάντα τη δική της καρδιά.

Κατρίνα Τσάνταλη

 

Κι αν αναρωτιέσαι από που άντλησαν έμπνευση οι δύο παραπάνω καλές φίλες, η απάντηση είναι από την καλή τους φίλη Κατρίνα Τσάνταλη που δεν σταματά να εργάζεται για το καλό των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας. Σήμερα η Κατρίνα μοιράστηκε το εξής μήνυμα: «Ο Πάντα, βρέθηκε μόνος του και τον είχα με το μπιμπερό στην “θερμοκοιτίδα”. Μεγάλωσε και δεν σταματάει να με φιλάει. Η Μανού, η αγάπη μου απο την Κρήτη, ξαναεμπιστεύεται σιγά σιγά τους ανθρώπους! Η Λίλα βρέθηκε μαζί με τα 4 αδέρφια της όταν ήταν πολύ μωρούλια και χαριτωμένα. Κατάφερα να δώσω μόνο ένα σε μια υπέροχη κοπέλα μέσω instagram. Η Λίλα και τα υπόλοιπα αδερφια της έμειναν μαζί μου… Είναι υπέροχο που όλοι στην εταιρεία μας αγαπούν τα γατόσκυλα και έχουμε μεταμορφώσει τα γραφεία μας σε ένα μικρό καταφύγιο. Ευχή μου είναι να μπορώ να βρίσκω σπίτι στα τετράποδα για να έχω χώρο για τα επόμενα που θα χρειάζονται φροντίδα. Αν μπορείς να υιοθετήσεις ένα γατάκι, ένα κουτάβι, έναν ενήλικα σκύλο, μια γάτα, ή ακόμα και πιο ηλικιωμένα… Κάντο. Στο υπόσχομαι, εκτός από την ζωή που θα σώσεις, θα αλλάξεις και την δική σου! Και παρακαλώ όσους καταλαβαίνουν τι λέω να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Ποτέ δεν ξέρεις,ποιόν θα επηρεάσεις».

Τόνια Σωτηροπούλου

 

Στην ίδια παρέα βρίσκεται και η Τόνια με το σκυλάκι της τη Στέλλα. Η Τόνια έχει πρωταγωνιστήσει ουκ ολίγες φορές σε καμπάνιες φιλοζωικών σωματείων και είναι μια πραγματικά δραστήρια φιλόζωος.

Ζέτα Μακρυπούλια

 

«Τη Ζάννη τη γνώρισα πριν από περίπου τρία χρόνια στην Εύβοια, έξω από μια ταβέρνα. Ήταν αδέσποτο. Ήταν λίγο καρμικό το πώς γνωριστήκαμε… Η σχέση μου με τα ζώα μέχρι να γνωρίσω τη Ζάννη ήταν τυπική… μέσα στο σπίτι δεν ήμουν εξοικειωμένη λόγω ενός φόβου που είχα και έχω για όλα τα ζώα, που δεν μπορώ να προσδιορίσω, και φυσικά για την καθαριότητα και όλα αυτά που μου έχει περάσει η μαμά μου. Μόλις την είδα λέω «Αχ, τι ωραίο σκυλάκι» και με το που το είπα μου λέει ο Μιχάλης «ή τώρα ή ποτέ, θα το πάρουμε, τελείωσε». Έτσι βρέθηκα με ένα σκυλί και ένιωσα μια αγάπη που δεν την είχα ξανανιώσει. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω πια ζώο. Είναι λίγο κακομαθημένη αλλά την αγαπάω τόσο πολύ…» είχε πει σε συνέντευξή της η Ζέτα Μακρυπούλια που σήμερα έχει κάθε λόγο να γιορτάζει.

Σμαράγδα Καρύδη 

 

Η Σμαράγδα Καρύδη έχει υιοθετήσει τον Γιάννη το Λαμπραντόρ που έχει και τον δικό του λογαριασμό στο Instagram παρακαλώ και τη γατούλα της τον Φώτη ο οποίος αν και τυφλός «βλέπει» ξεκάθαρα την αγάπη της ιδιοκτήτριάς του όταν ποζάρει στην αγκαλιά της.

Κι επειδή φιλόζωους δεν διαθέτουμε μόνο στην Ελλάδα πάρε και τρία παραδείγματα προς μίμηση από το εξωτερικό. Και δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο τελευταίο για πολλούς λόγους που θα αναλύσουμε μια κάποια άλλη ώρα, πιθανώς στην παγκόσμια ημέρα του πιο ωραίου άνδρα επί γης.

Hilary Swank

 

O Karoo και ο Rumi είναι τα αδέσποτα που έχει υιοθετήσει η υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων και βραβευμένη με Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου ηθοποιός. «Για εμένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την υιοθεσία» είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της για τα αδέσποτα ζώα.

Charlize Theron

 

Τέσσερα σκυλιά έχει διασώσει από τους δρόμους η Charlize Theron. Όχι ένα, όχι δύο, τέσσερα. Εδώ βλέπεις τα δύο από αυτά στα παρασκήνια των γυρισμάτων της νέας της ταινίας.

Tom Hardy

Αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει τον Tom Hardy καλύτερο στα μάτια σου; Μάθε ότι ο ηθοποιός τριγυρίζει σε πάρκα μαζεύει αδέσποτους σκύλους και βρίσκει νέα σπίτια για εκείνους. Και δεν το κάνει μία φορά αλλά ξανά και ξανά.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Smaragdakarudi