CELEBRITIES

Γιατί η Diana σταμάτησε να φορά Chanel

AP Photo/Rick Rycroft

H πριγκίπισσα του λαού, αυτό ήταν η Diana για όλους τους Βρετανούς, αν και το διαζύγιο από τον Κάρολο της στέρησε επίσημα τον τίτλο της. Η αγαπημένη του παλατιού ήταν (και παραμένει) μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της μόδας. Style icon. Κάθε της εμφάνιση μελετημένη. Μεγάλοι οίκοι ταυτίστηκαν με το όνομά της και εμπνεύστηκαν κομμάτια που πλέον θεωρούνται διαχρονικά.

Με φιλία συνδέθηκε με πολλά ονόματα του χώρου, όπως οι Jimmy Choo, Catherine Walker & Co και Dior. Το γαλλικό brand Chanel ήταν ένα από αυτά που προτιμούσε πολύ μέχρι να το διαζύγιό της.

Κατά τη διάρκεια ενός επίσημου ταξιδιού το 1996 στην Αυστραλία μιλώντας με τον σχεδιαστή Jayson Brundson ανέφερε ότι σταματά να φορά οτιδήποτε Chanel γιατί τα δύο μπλεγμένα C στο λογότυπο της θύμιζαν τα αρχικά των ονομάτων της Camilla και του Charles.

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

 

Τον Δεκέμβριο του 1992 ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζον Μάγιορ ανακοίνωσε το «φιλικό χωρισμό» του ζευγαριού στην Βουλή των Κοινοτήτων ενώ το πλήρες αντίγραφο του Camillagate δημοσιεύτηκε ένα μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 1993, στις εφημερίδες.

Μιλώντας το 1995 στο δημοσιογράφο Martin Bashir και το BBC για την επί χρόνια εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα με την Camilla, δήλωνε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Υπήρχαν τρεις σε αυτό το γάμο, οπότε ήμασταν κάπως πολλοί».

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Rick Rycroft