CELEBRITIES

Δημήτρης Αργυρόπουλος: Μίλησε για τις εξαρτήσεις, την απιστία και το τέλος του γάμου του με την Μπακοδήμου

ndp

Σου έχω μιλήσει πολλές φορές για την εξομολογητική καρέκλα της εκπομπής «Μετά τα μεσάνυχτα» του Alpha και την Ελεονώρα Μελέτη που κάθεται απέναντι από τους καλεσμένους της στην καλύτερή της επαγγελματική φάση και παίρνει συνεντεύξεις-κατάθεση ψυχής. Αυτή τη φορά στη θέση του «απέναντι» βρέθηκε ο Δημήτρης Αργυρόπουλος. Ο γοητευτικός κριτής του ''My Style Rocks'' και εκδότης μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για το δύσκολο τέλος του γάμου του με τη Μαρία Μπακοδήμου, με την οποία μέχρι σήμερα διατηρούν άριστες σχέσεις, αλλά και για τον εθισμό του στις ναρκωτικές ουσίες που ξεπέρασε 10 χρόνια πριν.

«Εγώ δεν μπορούσα να το διαχειριστώ με τη Μαρία με τίποτα. Τα προβλήματα άρχισαν όταν δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον εαυτό μου ως πατέρα και σύζυγο. Ένα θέμα είχε να κάνει και με τον χαμό του μπαμπά μου. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ και εγκατέλειψα. Και επειδή δεν ήθελα να το παραδεχτώ πως δε μπορώ να το διαχειριστώ με τίποτα, το έριξα στην απιστία, με έναν τρόπο ότι και καλά δεν είναι ότι δε μπορώ να διαχειριστώ τη Μαρία, είναι ότι μου αρέσουν οι γυναίκες. Και τα δύο ίσχυαν, αλλά βρήκα τρόπους να δικαιολογώ τον εαυτό μου για τις πράξεις μου. Βέβαια ήμασταν και πιτσιρικάδες, εγώ ήμουν 28 χρονών. Δεν συμφωνώ να παντρεύονται τα παιδιά νωρίς. Δεν μπορείς να είσαι “ανήλικος” πατέρας που ήμουν εγώ. Αντιλαμβάνεσαι το ανήλικος», είπε ο Δημήτρης Αργυρόπουλος για το τέλος της σχέσης τους με την παρουσιάστρια με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Νικήτα και τον Άρη.

Διάβασε επίσης: Μπακοδήμου-Αργυρόπουλος: “Φεύγαμε από το μαιευτήριο και μου ζητούσε τεστ DNA”

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι πολύ νωρίτερα ήταν που ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα ναρκωτικά. «Μπήκα στις ουσίες από τα 15, 16 μου. Ήταν αλκοόλ, ήταν τα ναρκωτικά της εποχής, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν σε αυτή την ηλικία το πώς θα με επηρεάσουν συναισθηματικά, ψυχικά ως άνθρωπο και σωματικά. Δεν τον αντιλαμβανόμουν τότε. Είχα ελλιπέστατες γνώσεις για το τι σημαίνει εθισμός. Τώρα νομίζω ευτυχώς ο κόσμος ξέρει καλά τι σημαίνει εθισμός, που δεν είναι μόνο το ταμπού των ναρκωτικών, ο εθισμός είναι ασθένεια και αφορά πολλά επίπεδα. Αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι και που έχω μάθει στη ζωή μου είναι ότι ουσιαστικά δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να αισθανθεί. Παγώνεις το συναίσθημα με οτιδήποτε μπορεί να το παγώσει», εξήγησε ο ίδιος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.

Διάβασε κι αυτό: Δημήτρης Αργυρόπουλος: Πώς γνωρίστηκε με την Μαρία Μπακοδήμου και η αποκάλυψη για το γάμο τους

«Το θέμα έγινε σε μένα μεγάλο όταν εγώ έπιασα προσωπικό πάτο. Είναι πότε αποφασίζει ο καθένας ότι αυτό δεν είναι ωραίο για τον εαυτό του. Το αποφάσισα λίγο πριν τα 40, ήμουν 39 χρονών, σχεδόν δέκα χρόνια πριν. Ήταν όταν δεν μου άρεσα καθόλου, ότι δεν μπορούσα να λειτουργήσω φυσιολογικά, έβλεπα ότι είναι εμπόδιο στη ζωή μου αυτό το πράγμα. Ξαφνικά είχε αλλάξει ο κόσμος μου, είχα “μαυρίσει” εγώ ο ίδιος… Αυτό μπορεί να μη φαίνεται αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι που νιώθουν αυτή την αδυναμία είναι να ζητήσουν βοήθεια. Εγώ ζήτησα τότε από έναν φίλο μου που είχε απεξαρτηθεί επίσης από τα ναρκωτικά κι εκείνος πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ. Σταδιακά δεν μου άρεσε καθόλου η ζωή μου. Τότε ήμουν με τη Σήλια και εκείνη είχε διαγνωστεί με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και βοηθήσαμε πολύ ο ένας τον άλλο», είπε αρχικά ο Δημήτρης Αργυρόπουλος αναφερόμενος στην τότε σύζυγό του Σήλια Δραγούνη με την οποία έχει αποκτήσει ένα ακόμα παιδί, το Τζο. Ο ίδιος περιέγραψε και τη δουλειά που έκανε σε κέντρο απεξάρτησης στην Αμερική χαρακτηρίζοντάς το :«Πραγματικά η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου, η πιο δύσκολη και η πιο επίπονη που όμως την έχω με αγάπη και με σταθερή γραμμή μέσα μου». «Είναι σαν να ξαναγεννιέσαι εκεί. Αυτό που σου κάνουν είναι το εξής: Ας πούμε ότι ο εθισμός είναι σαν ένα δέντρο με κλαδιά, αν αφήσεις το ένα θα πιάσεις ένα άλλο. Πρέπει να γυρίσεις στη βάση σου και τον κορμό, να ξαναθυμηθείς τον εαυτό σου από τη στιγμή που γεννήθηκες να δεις ότι είσαι ένας άνθρωπος που είχε αξίες και είχες αγάπη και να ξαναφτιάξεις από την αρχή τη ζωή σου», πρόσθεσε.

Μια πιο ελαφριά νότα στη βραδιά ήταν όταν εξήγησε πώς έκανε ολόκληρη πλαστογραφία απολυτηρίου για να μπορέσει να σπουδάσει στο εξωτερικό, πράγμα που επιθυμούσε. Μπροστά στα παραπάνω ακόμα και η πλαστογραφία δείχνει ευχάριστο διάλειμμα.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency