CELEBRITIES

Η Δέσποινα Βανδή μοιράζεται τη συνταγή της θείας της για λουκουμάδες

Η αγάπη μας για το φαγητό εδώ στην Ελλάδα είναι γνωστή και οι παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες και τις θείες μας γεμίζουν τα τετράδιά μας. Η Δέσποινα Βανδή δεν θα μπορούσε να λείπει από το club εκτίμησης του φαγητού, έτσι μοιράστηκε με τους followers της, τη συνταγή για ''τσιριχτά'', λουκουμάδες δηλαδή όπως τους φτιάχνει η θεία της η Ελένη.

Η τραγουδίστρια ανέβασε ένα βίντεο στο instagram με τη θεία της, το οποίο συγκέντρωσε αμέσως σχεδόν 100.000 προβολές και πολλά σχόλια αγάπης από τους θαυμαστές της. Σε αυτό μπορείς να δεις αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για να κάνεις και εσύ παραδοσιακούς λουκουμάδες, όπως τους φτιάχνουν οι Πόντιοι.

Τσιριχτά!Οι κλασικοί Λουκουμαδες! Η θεία Ελένη είπε πως αν θελουμε βέβαια μέσα στο χυλό μπορούμε να βάλουμε τριμμένη φέτα και να γίνουν αλμυροί!Το σύνηθες είναι με μέλι και κανέλα!Δε μπόρεσα να αντισταθώ παιδιά!Ειναι πεντανόστιμοι!!!Να θυμάστε ότι το λάδι θα πρέπει να κάψει καλα και ότι το κουτάλι το βρέχουμε κάθε φορά πριν το βάλουμε στο χυλό!Το κάνει και η θεία Ελένη αν το παρατηρήσετε!Ειναι πολύ εύκολο να τους φτιάξετε!Θα χρειαστείτε 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό 1κγ αλάτι 1/2 κγ ζάχαρη 1/2 κιλό αλεύρι όπως το έκοψα με το μάτι γιατί η θεία Ελένη έλεγε "όσο πάρει" και ίσως και λίγο παραπάνω! Βάζετε τη μαγιά σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό και την αφήνετε για 15' Μετά μέσα σε μια λεκάνη βάζετε το υπόλοιπο νερό και εκεί μέσα την ενεργοποιημένη πια μαγιά το αλάτι τη ζάχαρη και το αλεύρι!Ο χυλός δεν πρέπει να είναι νερουλός!Δειτε το και στο βιντεάκι!Σκεπαζουμε με πετσέτες και το αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει! Όταν φτιάξετε τα τσιριχτά πείτε μου τις εντυπώσεις σας!Καλο μας Δεκαπενταύγουστο!Απο τον Πόντο στα Πεύκα και από τα Πεύκα με αγάπη σε σας!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Υλικά

1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό 
1κγ αλάτι 
1/2 κγ ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζετε τη μαγιά σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό και την αφήνετε για 15′. Μετά μέσα σε μια λεκάνη βάζετε το υπόλοιπο νερό και εκεί μέσα την ενεργοποιημένη πια μαγιά το αλάτι τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι νερουλός. Σκεπάζουμε με πετσέτες και το αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.