CELEBRITIES

Δέσποινα Βανδή: Το τέλος της συνεργασίας της με τον Φοίβο και η παρεξήγηση με την Ελένη Μενεγάκη

Η Δέσποινα μίλησε αρχικά για την εικόνα της, την άποψη που είχε ο κόσμος για εκείνη πριν και μετά το "The Voice".

“Ήταν σοκαριστικά ευχάριστο. Έχοντας 20 χρόνια στο τραγούδι και δίνοντας πάρα πολλές συνεντεύξεις θεωρούσα ότι είχα συστηθεί, ότι με ξέρανε. Ανακαλύπτω ότι όλες αυτές οι συνεντεύξεις που έδινα κατά καιρούς σε περιοδικά ή στην τηλεόραση, λειτουργούσαν βραχυπρόθεσμα προφανώς. Πήραμε τη δύναμη αυτή και μπήκαμε όλοι μαζί στα σπίτια του κόσμου και μας ξαναείδαν. Ιδιαίτερα εμένα, δεν ξέρω γιατί. Τον Μιχάλη δεν τον ξέραμε τόσο καλά. Κι εγώ δεν τον ήξερα τόσο καλά. Τον αγαπήσαμε. Τον Αντώνη και την Μελίνα τους ξέραμε”.

Η τραγουδίστρια συνέχισε λέγοντας ότι και η ίδια έχει ευθύνη για τη λάθος εικόνα που έχει σχηματιστεί για εκείνη. “Εγώ και αυτή την στιγμή έχω ένα κούμπωμα. Ίσως να ήμουν σφιγμένη στις συνεντεύξεις. Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι για την λάθος εικόνα μου. Κι εγώ προφανώς έδινα λάθος μηνύματα. Από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι σίγουρα κι εγώ, μεγαλώνοντας, έχω αλλάξει. Δεν είμαι πια η κοπέλα που ήμουν στα 25. Είμαι μια γυναίκα, πιστεύω το βελτιωμένο μοντέλο του εαυτού μου, έχω ωριμάσει, αντιμετωπίζω καλύτερα τα πράγματα και είμαι πιο χαλαρή. Ασφαλώς και περιοριζόμουν πάντα. Οι συνεντεύξεις μου αφορούσαν είτε μια πρεμιέρα, είτε ένα δίσκο. Δεν μου αρέσει να έχω άποψη για τα πάντα”.

Τα παιδικά της χρόνια και τα πρώτα της βήματα

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία όπου όπως σχολίασε δε θα μπορούσε να ζήσει μόνιμα αλλά και στην πρώτη της εγκυμοσύνη στην Ισπανία. “Γεννιέμαι εκεί και μέχρι τα έξι μου μένω εκεί με τους γονείς μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω εκεί, είναι μονίμως απόγευμα. Εμείς νομίζω ταιριάζουμε με τους Ισπανούς, επειδή έζησα ένα διάστημα στην Μαδρίτη όπου γέννησα και την κόρη μου. Είχαμε μείνει ένα χρόνο. Την είχα αφήσει λίγο την καριέρα, αλλά αυτή δεν με άφηνε. Με έπαιρνε τηλέφωνο ο Γιώργος Λεβέντης και μου έλεγε ότι το “Γεια” ανέβαινε στα charts. Στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης ταξίδευα σε διάφορες χώρες -είχα και εύκολη εγκυμοσύνη- προσπαθώντας να κρύψω και την κοιλιά μου προωθούσα το τραγούδι. Θυμάμαι τους τελευταίους δύο μήνες της εγκυμοσύνης να περπατάω στην γειτονιά, με παίρνει τηλέφωνο ο Λεβέντης που ήταν σε έκσταση που είχε “χτυπήσει” πρωτιά στα Billboard το “Γειά”, αλλά τότε δεν με απασχολούσε, ήμουν σε άλλη φάση”

Τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι τα έκανε σε ένα piano-bar “Πρώτη φορά τραγούδησα σε ένα piano-bar ως φοιτήτρια, αλλά δεν είχα στόχο να γίνω τραγουδίστρια. Από μικρή έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω ηθοποιός ή τραγουδίστρια. Στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζα, πήγα να γραφτώ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, αλλά με ενημέρωσαν ότι είχε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, ενώ στην Φιλοσοφική δεν είχαμε, και εγώ ήθελα να ζήσω μια ξένοιαστη φοιτητική ζωή. Με το που αποφάσισα να μπω σε αυτό τον χώρο, έκανα μαθήματα φωνητικής, επί χρόνια μαθήματα, με δασκάλες για να είμαι σωστή. Το έχω πει και στα παιδιά στο “Voice” Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννιούνται με αυτό το ταλέντο από το Θεό. Εγώ χρειάστηκε να δουλέψω πολύ πάνω σε μια καλή πρώτη ύλη που είχα”.

 

Όσον αφορά τη συνεργασία της με τον ANT1, η Δέσποινα αποκάλυψε ότι η πρώτη προσέγγιση ήταν για το “Your Face Sounds Familiar”.”Την πρώτη φορά που με φώναξε ο Γιάννης Λάτσιος στο γραφείο του μου έκανε πρόταση για ένα άλλο show, για να μπω στην κριτική επιτροπή του “Your Face Sounds Familiar”. Του είπα “όχι” και τον ενημέρωσα ότι αν έφερναν το “The Voice” στην Ελλάδα, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ. Με το που μου έκαναν πρόταση, ένα χρόνο μετά, δεν το σκέφτηκα. Δέχτηκα αμέσως”.

Ο Φοίβος και η διακοπή της συνεργασίας της με τον Νότη

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δέσποινα Βανδή, μίλησε για τη διακοπή της συνεργασίας με τον Νότη Σφακιανάκη, την προηγούμενη σεζόν, όταν ο τραγουδιστής τάχθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής.

“Εγώ δεν έκανα τίποτα απολύτως στον Νότη. Δεν θέλω να πω πολλά πάνω σε αυτό το θέμα. Αισθάνθηκα ότι δεν γινόταν να μην αντιδράσω σε αυτό, δεν γινόταν αλλιώς. Ούτε εγώ το ήθελα (σ.σ.: τη διακοπή της συνεργασίας) και προετοιμαζόμουν με μεγάλη χαρά και αγωνία για αυτή την συνεργασία. Αιφνιδιάστηκα και το θέμα είναι ότι δεν το άκουσα εκείνη την ημέρα, αλλά την επόμενη ανοίγοντας την τηλεόραση. Ήταν λίγο δύσκολο για μένα γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να πάρω μια θέση. Για μένα δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, αλλά τρόπος ζωής. Σε ότι δημιουργεί και παράγει βία δεν μπορώ να μην αντιδράσω. Οι γονείς μου ήταν δέκα χρόνια μετανάστες στην Γερμανία και έφερα στο μυαλό μου αυτό. Εγώ τον Νότη τον εκτιμώ πολύ καλλιτεχνικά, αλλά δεν γινόταν να το διαχειριστώ διαφορετικά”.

Παράλληλα, μίλησε και για το τέλος της 17ετους συνεργασίας της με τον Φοίβο, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της.

“Υπογράφω το 1993, βγάζω δίσκο το ’94 και επιτυχία κάνω το ’96 με το “Δεν υπάρχει τίποτα”. Έκανε 10.000 πωλήσεις, ανέβαινα στις 18 (χιλιάδες) μέχρι που ήρθε ο Φοίβος και πήγαμε στις 100.000. Ο Φοίβος ήρθε το ’96-’97 και η συνεργασία μας κράτησε 17 χρόνια. Όφειλα να το κάνω στον εαυτό μου αυτό. Ο Φοίβος για μένα είναι το σημαντικότερο κομμάτι της καριέρας μου – τόσα τραγούδια, τόσες επιτυχίες… Δεν μιλάμε πια πολύ συχνά, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι μέσα μου. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω και κάτι άλλο. Το ένιωθα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα, είχα την ψυχολογία του μικρού ελέφαντα. Όταν ένας ελέφαντας είναι μικρός και τον δένουν σε ένα πασαλάκι, αυτός μεγαλώνει αλλά παραμένει στο πασαλάκι. Δεν μπορεί να το κουνήσει και να φύγει. Αισθανόμουν ότι ο Φοίβος ήταν τα πάντα για μένα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα τραγουδήσω κάτι άλλο. Ήθελα, όμως, να πω και τραγούδια άλλων δημιουργών. Ένιωθα ότι είχαμε κάνει τα πάντα μαζί και είχε κλείσει αυτός ο κύκλος”.

Ο Ντέμης και η παρεξήγηση με την Ελένη Μενεγάκη

Για την προσωπική της ζωή, η Δέσποινα Βανδή, μίλησε για το πρώτο της ραντεβού με τον Ντέμη Νικολαΐδη. “Ο Ντέμης με είχε πάρει τηλέφωνο και μιλούσαμε τρεις μήνες τηλεφωνικά, χωρίς ποτέ να έχουμε συναντηθεί. Τον ήξερα σαν πρόσωπο, είχα άγνοια από ποδόσφαιρο, αλλά θυμόμουν ότι ήταν πολύ ωραίο αγόρι. Λέγαμε περί ανέμων και υδάτων στο τηλέφωνο, γελούσα πάρα πολύ, με έκανε και γελούσα πολύ. Μετά από τρεις μήνες που με πήρε να βρεθούμε του λέω: “Μήπως βιάζεσαι λίγο;”. Πρώτη φορά πήγαμε για φαγητό, μεσημέρι στη Φιλοθέη. Υπήρχε έντονος ηλεκτρισμός. Δεν έψαχνα τον άντρα της ζωής μου, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ήξερα αν θα ήταν προσωρινό ή μόνιμο. Μετά το ένιωσα έντονα, δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο ότι γινόμουν 30, αλλά ήθελα πολύ να γίνω μητέρα”.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην παρεξήγηση που είχε με την Ελένη Μενεγάκη.”Με την Ελένη δεν ήμασταν ποτέ φίλες. Κάναμε παρέα κατά διαστήματα, όλα αυτά τα χρόνια που κατέβηκα στην Αθήνα. Δεν ήμουν ο πιο κοντινός της άνθρωπος, αλλά είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Δεν έχουμε κακή σχέση με την Ελένη, απλώς έχουμε χαθεί. Είχε συμβεί κάποια στιγμή μια παρεξήγηση, την οποία και λύσαμε. Είπα κάτι και το πήρε στραβά. Αλλά δεν ήθελα να το πάρει στραβά”.

Διάβασε περισσότερα για τη Δέσποινα Βανδή στο Ladylike

Στο αστυνομικό τμήμα η Δέσποινα Βανδή λόγω paparazzi

Το μοβ φόρεμα της Δέσποινας Βανδή στην Κωνσταντινούπολη