CELEBRITIES

Χρήστος Θηβαίος: “Εμείς οι αλκοολικοί πρέπει πάντα να λέμε ότι είμαστε αλκοολικοί”

NDP Photo Agency

Τον Χρήστο Θηβαίο τον ξέρεις από τη χαρακτηριστική φωνή του, αυτή που τραγουδά «το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ», που πάντα σε συγκινεί. Αυτή τη φορά στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» ο Χρήστος Θηβαίος δεν αρκέστηκε να μιλήσει μόνο για την καλλιτεχνική του πλευρά και δράση, αλλά και για την άλλη την ανθρώπινη. Ο ερμηνευτής μετά από δική του απόφαση όπως έγινε γνωστό στον «αέρα» της εκπομπής της ΕΡΤ μίλησε ανοιχτά για την μάχη που δίνει να ξεπεράσει την εξάρτησή του στο αλκοόλ αυτή την περίοδο.

«Ζήτησα να το πούμε γιατί πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος μπορεί και έχει δύναμη να το κάνει. Είμαι σε διαδικασία απεξάρτησης από το αλκοόλ με έναν άνθρωπο πολύ σημαντικό από το ΚΕΘΕΑ, τον Παναγιώτη Στούπα. Πιστεύω δύο πράγματα πολύ σημαντικά τα οποία μου έχει πει ο Παναγιώτης. Το καλύτερο αύριο χτίζεται με ανθρώπους με δύσκολο χτες και όπως λέει και η γυναίκα μου κάθε άνθρωπος για να είναι σημαντικός, πρέπει να καταφέρει να είναι πιο βαθύς και από το τραύμα του» σημείωσε ο Χρήστος Θηβαίος.

«Το χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει με τη “νομιμοποίηση” του αλκοόλ. Κάποια στιγμή μου είχε πει ένας φίλος και με ταρακούνησε: “Εσύ μπορείς να βρεις το ναρκωτικό σου στο περίπτερο”. Δηλαδή μπορείς να βρεις μπύρες ή οτιδήποτε. Είναι πολύ χειρότερο γιατί κανένας ηρωινομανής δεν χτυπάει ένεση μπροστά στα παιδιά του. Εμείς ανοίγουμε τα τσίπουρα, τα κρασιά, τις μπύρες μπροστά στα παιδιά μας και είναι φρίκη αυτό το πράγμα».

Όσο για το τι τον κινητοποίησε για να αποφασίσει αυτή την μεγαλη αλλαγή στη ζωή του είπε χαρακτηριστικά: «Η γυναίκα μου, η Μαριά και φυσικά ο Παναγιώτης και το θέλω μου. Είδα τη ζωή μου με άλλο μάτι. Είμαι πέντε μήνες καθαρός. Πάντα όμως υπάρχει και το άλλο. Εμείς οι αλκοολικοί πρέπει να λέμε ότι είμαστε αλκοολικοί», σημείωσε ο Χρήστος Θηβαίος που κατέληξε μιλώντας σοφά: «Είμαστε εμείς οι επώνυμοι ας το πούμε κι έτσι παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους. Γιατί γίνεται, γίνεται, είναι στο μυαλό μας. Όπως είπε και ο Ουμπέρτο Έκο “η μεγαλύτερη επαναστατική πράξη είναι να μιλάμε ακατάσχετα για πράγματα που σιωπούνται. Και η έννοια της εξάρτησης είναι κάτι καθημερινό το οποίο αποσιωπούμε”».

Και πόσο πολύ σε εκτίμησα, πόσο πολύ σε εκτίμησα Χρήστο μου Θηβαίε μου, μετά από αυτό, ποτέ δεν θα το μάθεις που τραγουδούσες κι εσύ αλλά ουδεμία σημασία έχει. Σημασία έχει να μιλάμε για πράγματα που αποσιωπούμε συστηματικά και να αλλάζουμε ό,τι από αυτά μας κρατάει πίσω.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency