CELEBRITIES

Η αφοπλιστική και γεμάτη αγάπη απάντηση της Charlize Theron στο γιατί ο γιος της φοράει φορέματα

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Η Charlize Theron δεν είναι μία γυναίκα που ακολουθεί το πλήθος. Η πανέμορφη ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο έχει αποδείξει ότι μπορεί να τσαλακωθεί, ότι παίρνει θέση ανοιχτά απέναντι σε κοινωνικά θέματα, ότι υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι παλεύει για ό,τι θεωρεί σωστό. Και αυτό προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά της. Και μάλλον τα καταφέρνει πολύ καλά. Η 42χρονη ηθοποιός υιοθέτησε τον Jackson το 2012 και την August το 2015. Για καιρό μετά την υιοθεσία κυκλοφορούσαν φήμες πως η Charlize Theron μεγαλώνει τον γιο της σαν κορίτσι, αφού ο Jackson σε κάθε τους κοινή εμφάνιση φορούσε φορέματα και περούκες με μακριά μαλλιά. Και πλέον η Charlize απάντησε στις φήμες επιβεβαιώνοντας πώς το πρωτότοκο παιδί της αναφέρεται στον εαυτό του ως κορίτσι, και μάλιστα δεν είναι σε τίποτα διαφορετική από την 3 ετών αδερφή της August. Η Jackson και η August από εδώ και πέρα λοιπόν.

«Ναι κι εγώ πίστευα ότι είναι αγόρι, επίσης» είπε η Charlize σε δημοσιογράφο της Daily Mail. «Μέχρι που με κοίταξε όταν ήταν 3 ετών και μου είπε: “Δεν είμαι αγόρι”. Οπότε ορίστε! Έχω δύο όμορφες κόρες που όπως κάθε γονέας θέλω να προστατεύσω και θέλω να τις δω να θριαμβεύουν. Γεννήθηκαν αυτές που είναι, και δεν είναι στο δικό μου χέρι να αποφασίσω πώς να εξελιχθούν μεγαλώνοντας. Η δουλειά μου ως γονιός είναι να τις αγαπώ και να διασφαλίζω ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να γίνουν αυτό που θέλουν να γίνουν. Θα κάνω κάθε τι που περνάει από το χέρι μου ώστε τα παιδιά μου να έχουν αυτό το δικαίωμα και να είναι προστατευμένα σε αυτό το πλαίσιο».

 

Συνεχίζοντας να μιλάει η Charlize αναφέρθηκε στη μόνιμη πηγή έμπνευσής της, την γυναίκα που την έμαθε να είναι αυτόνομη και ελεύθερη, τη μητέρα της Gerda. «Μπορείς να πεις ότι φταίει η μαμά μου, που δεν ξέρω να το αντιμετωπίσω αλλιώς. Ξέρεις, μεγάλωσε σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι ζούσαν με μισές αλήθειες και ψιθύρους και κανείς δεν έλεγε τίποτα ευθέως, κι εγώ ανατράφηκα συγκεκριμένα για να μη γίνω έτσι. Η μαμά μου με δίδαξε ότι πρέπει να μιλάς. Πρέπει να το ξέρεις αυτό, ότι όταν αυτή η ζωή θα τελειώσει, έχεις ζήσει με την αλήθεια σου με την οποία νιώθεις άνετα και τίποτα αρνητικό δεν μπορεί να βγει από αυτό», είπε η Charlize, που μεγάλωσε σε μια απομονωμένη φάρμα στο Johannesburg με έναν αλκοολικό πατέρα που κακοποιούσε συστηματικά την μητέρα της, μέχρι την ημέρα που απείλησε την ίδια και τη Gerda με όπλο. Η μητέρα της κατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον σκοτώσει πυροβολώντας τον σε αυτοάμυνα.

«Νομίζω ότι το να έχεις μια στενή σχέση τουλάχιστον με τον ένα γονέα σου είναι ευλογία. Μεγαλώνοντας σαν νεαρό κορίτσι, είχα αυτή την υπέροχη απεικόνιση μπροστά μου πως μπορείς να είσαι σαν γυναίκα. Σε κάθε τι που έκανε στη ζωή της, η μαμά μου έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και δεν υπήρχαν εναλλακτικές γι’ αυτό. Όταν σηκωνόταν στις 6 το πρωί να αρμέξει τις αγελάδες, δεν κλαιγόταν γι’ αυτό. Απλά το έκανε», είπε μεταξύ άλλων η Charlize Theron. Το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά λοιπόν.

Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP