CELEBRITIES

H Candice Swanepoel θηλάζει δημόσια κι ας ντρέπεται γι’ αυτό

Μόλις δύο μήνες μετά τη γέννηση του γιου της, Anaca, η Candice Swanepoel ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει δημόσια για τη μητρότητα και τη ντροπή που έχει αισθανθεί πολλές φορές όταν θέλει να ταΐσει το παιδί της.

Στη φωτογραφία που ανέβασε στο instagram λοιπόν, βλέπουμε τον νεογέννητο Anaca να θηλάζει, ενώ η μαμά του αφηγείται στη λεζάντα την εμπειρία που έχει από τη μητρότητα μέχρι τώρα.

Πολλές γυναίκες σήμερα ντρέπονται να θηλάζουν δημοσίως, ενώ μπορεί ακόμα και να τις διώξουν από τους δημοσιους χώρους επειδή ταΐζουν τα παιδιά τους. Με έχουν κάνει να νιώσω την ανάγκη να καλυφθώ και να ντρέπομαι κάπως να ταΐσω το μωρό μου σε δημόσιους χώρους, αλλά παραδόξως δεν νιώθω τίποτα για τα topless editorials που έχω κάνει στο όνομα της… τέχνης;

Ο κόσμος δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σεξουαλικοποίηση του μαστού και τη βία στην τηλεόραση. Γιατί θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο όταν βλέπει τον θηλασμό; Ο θηλασμός δεν έχει τίποτα το σεξουαλικό, και είναι απόλυτα φυσικός. Όσοι νιώθουν ότι είναι λάθος να ταΐζεις το παιδί σου δημοσίως, πρέπει να ενημερωθούν γύρω από τα πλεονεκτήματα που έχει ο θηλασμός και για τη μητέρα και για το παιδί, αλλά και για την οικότροφο στην κοινωνία ως σύνολο.