CELEBRITIES

Η Χριστίνα Αρχοντή, η τηλεοπτική “Μπουλίτσα”, μίλησε για το bullying που δέχτηκε στο σχολείο

Η Χριστίνα Αρχοντή αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα bullying λόγω του ρόλου της στο «Καφέ της Χαράς» και πέρασε τα δικά της μηνύματα μέσα από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Κάποια παιδιά επιστρέφοντας στο σπίτι τους και βλέποντας το ”Καφέ της Χαράς” μπορεί να ένιωθαν κάποια ζήλεια και το γεγονός αυτό να επιβάρυνε και να το μεγαλοποιούσε περισσότερο κάποια συζήτηση μεταξύ των γονέων τους ή και φίλων των γονέων τους. Μόνο και μόνο το όνομα ”Μπουλίτσα” το έβρισκαν ως άξιο πειράγματος και με φώναζαν με αυτό κοροϊδευτικά. Έχω ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Με έχουν απομονώσει από τις τάξεις μου, ήμουν ουσιαστικά ο παρίας και μου ήταν πολύ δύσκολο να ενταχθώ στην ομάδα. Αυτό δε με επηρέασε τελικά γιατί με έκανε να επικεντρωθώ περισσότερο στις σπουδές μου και στα μαθήματά μου. Δεν έκλαψα γιατί είχα τη μαμά μου και τη γιαγιά μου.

Στο τέλος του Δημοτικού κατάφερα κι απέκτησα κάποιες πολύ καλές φίλες και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Το bullying όμως συνεχίστηκε από τα παιδιά όταν σταμάτησαν να είναι παιδιά. Δηλαδή, εγώ ζούσα καταστάσεις bullying μέχρι και την Γ’ Λυκείου.

Ψυχικά λύγισα πολλές φορές και χρειάζεται πολύ κουράγιο για να βρεις τη δύναμη μέσα σου ώστε να τα παραβλέψεις όλα αυτά και να βγεις δυνατότερος μέσα από όλο αυτό. Εγώ τα ξεπέρασα με υπομονή. Δυστυχώς, δε βρήκα συμπαράσταση από δασκάλους και καθηγητές αν και το ανέφερα συνεχώς.»

Λίγο πριν το τέλος της αφήγησής της θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις. «Μην το βάζετε κάτω, παλέψτε. Μην το αποσιωπάτε. Μιλήστε. Πείτε το στους γονείς σας αρχικά. Πείτε το στους καθηγητές. Πείτε το σε φίλους, σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεστε.»

 

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/lilian_archonti/