CELEBRITIES

Νίκος Αλεξίου: Πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο Πλαπούτας από τη σειρά “Της Ελλάδος τα παιδιά”

Ήταν τη δεκαετία του '90 που ο Νίκος Αλεξίου γινόταν διάσημος μέσα από τον ρόλο του Πλαπούτα, ενός από τους αιώνιους αεροπόρους της σειράς της Ελλάδος τα παιδιά, την οποία σκηνοθετούσε ο Γιάννης Μπέζος. Ο τελευταίος ή μάλλον ο ρόλος τον οποίο ενσάρκωσε στη σειρά ο Σμήναρχος Κάκαλος ήταν και ο φόβος και ο τρόμος αλλά και το αντικείμενο της μόνιμης κοροϊδίας του Πλαπούτα, του Βλάχου (Κώστας Ευρυπιώτης) και του Ντάλας (Γιάννης Σαββιδάκης). Τον Πλαπούτα μάλλον τον θυμάσαι για τα χαρακτηριστικά γυαλιά του και τις ποιητικές ανησυχίες του.

Η σειρά κράτησε δύο σεζόν από το 1993 ως το 1995 και έκανε το τηλεοπτικό κοινό να «εθιστεί» στις περιπέτειες των μελών του Γραφείου Ενημέρωσης της Αεροπορίας. «Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σήμερα, πολλοί με συναντούν στον δρόμο και με φωνάζουν Πλαπούτα. Το έχω αποδεχτεί. Όχι, η αποχή μου δεν είναι καθόλου συνειδητή. Η τηλεόραση μου έχει λείψει. Εάν είχα προτάσεις δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό. Βέβαια, πλέον οι δουλειές είναι ελάχιστες και ευτυχώς υπάρχει και το θέατρο. Μάλιστα, θεωρώ ότι το να κάνει κάποιος τηλεόραση είναι πολύ δυσκολότερο από το θέατρο. Στο θέατρο έχεις σπουδαία κείμενα που σε στηρίζουν. Στην τηλεόραση όλα είναι σχετικά. Αυτό που προσπαθώ πάντα σε κάθε δουλειά μου, είναι να φροντίζω να μην είναι δεύτερο. Είμαι της άποψης “Αν δεν μπορείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, τουλάχιστον μην τον κάνεις χειρότερο”» είχε πει σε συνέντευξή του στη Θεσσαλική Ελευθερία ο Νίκος Αλεξίου.

Φέτος ο θεατρικός χειμώνας τον βρίσκει να πρωταγωνιστεί στην παράσταση Κόσμος/Γωνία του Αλέξη Σταμάτη στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου οδού Κεφαλληνίας. Η παράσταση είχε πρόσφατα επίσημη πρεμιέρα και ο άλλοτε τηλεοπτικός Πλαπούτας, Νίκος Αλεξίου πόζαρε στον φωτογραφικό φακό. Πρόκειται για δύο μονολόγους του Αλέξη Σταμάτη τους οποίους σκηνοθετεί ο Άρης Τρουπάκης. Εκτός από τον Νίκο Αλεξίου στην παράσταση συμμετέχει και ο Νίκος Αρβανίτης.

ndp

NDP Photo Agency.

ndp

Με τον Αλέξη Σταμάτη- NDP Photo Agency.

ndp

Στη σκηνή με τον Νίκο Αρβανίτη – NDP Photo Agency.