CELEBRITIES

To νέο εξώφυλλο της Bella Hadid διχάζει τον κόσμο (της μόδας)

Aκολουθώντας τα βήματα της αδερφής της, Gigi, η Βella Hadid, πόζαρε στο φακό του Karl Lagerfeld για το νέο τεύχος της αραβικής Vogue, . H ίδια έγραψε πως ήθελε με το εξώφυλλο αυτό να τιμήσει την κατά το ήμισυ καταγωγή της από την Παλαιστίνη (από τη μεριά του πατέρα της) και "τη δυνατή υπέροχη αραβική πλευρά της οικογένειάς της".

Το “πρόβλημα” με τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, ήταν ότι παρόλο που η Bella πόζαρε με ρούχα τα οποία κάλυπταν όλο της το σώμα, πρόκειται για μια γυναίκα η οποία στην καθημερινότητά της εμφανίζεται με διαφάνειες και πολύ κοντές φούστες. Οι αναγνώστες διχάζονται, λοιπόν, για το αν αποτελεί μια σωστή επιλογή για το εξώφυλλο της αραβικής έκδοσης του περιοδικού μόδας. Παράλληλα, αντιδράσεις έχουν υπάρξει και για την επιλογή του Lagerfeld στον ρόλο του φωτογράφου.

Όπως εύλογα έχουν σχολιάσει αρκετοί χρήστες κάτω από τις εικόνες αυτές, υπάρχουν πολλές γυναίκες που εργάζονται ως μοντέλα και είναι από την Αραβία και εξίσου ταλαντούχοι Άραβες φωτογράφοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι κομμάτι αυτού του περιοδικού.

Αντίστοιχα με όλες τις εκδόσεις της Vogue, οι αναγνώστες ζητούν να εκπροσωπείται κάθε φορά από το περιοδικό η εν λόγω χώρα στην οποία εκδίδεται και όχι να ακολουθείται ο αμερικανικός αλγόριθμος έκδοσής του. Ειδικά εφόσον πρόκειται για έναν χώρο ο οποίος πανηγυρίζει τη διαφορετικότητα και την εκπροσώπηση όλων των ανθρώπων, είναι μάλλον λογικό από το κοινό να περιμένει να δει και μια έμπρακτη απόδειξη στα editorials μόδας του πιο διάσημου περιοδικού στον κόσμο.

(Παρόλ’ αυτά, Bella, είσαι υπέροχη.)