CELEBRITIES

Το συγκινητικό μήνυμα του Obama στις κόρες του μετά την εκλογή του Trump

Ο Barack Obama είναι από τους πιο χαρισματικούς και επικοινωνιακούς ανθρώπους που έχουν περάσει ποτέ από την πολιτική, στη σύγχρονη ιστορία της Αμερικής (και του κόσμου) και (σαν άλλος Dumbledore- ναι το είπα) έχει έναν μοναδικό τρόπο να εμπνέει και να καθησυχάζει τον κόσμο με τα λόγια του- ακόμα και όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και μετά το σοκαριστικό αποτέλεσμα της 9ης Νοεμβρίου, στο πλευρό του Obama βρέθηκε ο δημοσιογράφος David Remnick, ο οποίος έγραψε ένα υπέροχο κείμενο στο New Yorker σχετικά με την κληρονομιά που αφήνει πίσω του ως Πρόεδρος της Αμερικής.

Σε αυτό διαβάζουμε και το συγκινητικό μήνυμα του Obama στις δύο κόρες του, Sasha και Malia·

”Αυτό που τους λέω είναι ότι οι άνθρωποι είναι πολύπλοκοι, όπως και οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί. Δεν είναι μαθηματικά, είναι βιολογία και χημεία. Είναι ζωντανοί οργανισμοί και για αυτό η κατάσταση μπερδεύεται. Η δουλειά σας ως πολίτες και ως τίμιοι άνθρωποι είναι να αγωνίζεστε ώστε να αντιμετωπίζονται όλοι οι άνθρωποι με ευγένεια, σεβασμό και κατανόηση. Και θα πρέπει να γνωρίζετε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσετε εξάρσεις μισαλλοδοξίας τις οποίες θα πρέπει να νικήσετε. Αυτό δεν σταματάει. Δεν αντιδράτε μένοντας σε εμβρυακή στάση. Δεν αρχίζετε να ανησυχείτε για την αποκάλυψη. Λέτε Εντάξει, τι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την κατάσταση να συνεχίζει να πηγαίνει μπροστά;

Πώς θα γίνει να μας δίνει ένα μικρό pep talk ο Obama κάθε πρωί πριν ξεκινήσουμε την μέρα μας; Που υπογράφουμε;

Φωτογραφίες © Getty Images / Ideal Image