CELEBRITIES

Κανείς δεν χειροκρότησε τον Aziz Ansari στα SAG Awards κι αυτό σχολιάστηκε στο twitter

Jordan Strauss/Invision/AP

Ο δημιουργός του Master of None ήταν ένας εκ των υποψηφίων στην κατηγορία Καλύτερου Άντρα Ηθοποιού σε Κωμωδία. Πριν λίγες μέρες κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την αντίστοιχη κατηγορία. Ανάμεσα στις 2 εκδηλώσεις μεσολάβησαν κάτι περίεργες καταγγελίες σε βάρος του από μια γυναίκα με το ψευδώνυμο Grace

Συγκεκριμένα εκείνη δήλωσε μέσω μιας ιστοσελίδας πως το ραντεβού της μαζί του κατέληξε να είναι η χειρότερη βραδιά της ζωής της γιατί ένιωσε ότι πιέζεται από τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των προσωπικών στιγμών τους, υπονοώντας πως μπορεί και να έπεσε θέμα σεξουαλικής επίθεσης, παρόλο που τα δεδομένα της δεν έδειχναν τίποτα τέτοιο. Ο Ansari σχολιάζοντας τις καταγγελίες λέγοντας πως πίστευε ότι η συνεύρεση ήταν εντελώς συναινετική. «Είναι αλήθεια ότι όλα έμοιαζαν εντάξει για μένα, οπότε όταν άκουσα ότι δεν ήταν για εκείνη ήμουν έκπληκτος και μπερδεμένος» είπε, ενώ η δημόσια συζήτηση για το αν ο Αziz Ansari είναι ο νέος μικρός Weinstein είχε αρχίσει να κλιμακώνεται στα social και στον Τύπο. Ευτυχώς για όλους, αυτό που βγήκε σε γενικές γραμμές είναι πως, όχι ο Ansari δεν έκανε κάτι ακραίο ή διαφορετικό από αυτό που μπορεί να συμβεί, κάπως άβολα μεν, αλλά μη αξιόποινα ανάμεσα στους ανθρώπους που ο ένας θέλει κι ο άλλος όχι.

Τι έγινε στα SAG Awards; Ο Ansari φυσικά δεν ήταν εκεί, επέλεξε να μην πάει και να ρίξει τους τόνους. Ούτε κέρδισε το βραβείο. Μάλιστα, όταν ακούστηκε το όνομά του στις υποψηφιότητες, αυτό που επικράτησε στην αίθουσα ήταν σιωπή. Ένα βουβό, ανύπαρκτο χειροκρότημα. Οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν τις τυπικές επευφημίες. Εκείνος εισέπραξε, ερήμιν του,  μια απαξίωση. Ο Aziz Ansari έχει πια το στίγμα του σάτυρου, ακόμα κι αν δεν υπάρχει καμία βάσιμη και ουσιαστική κατηγορία εναντίον του.

Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό κι επισημάνθηκε από τους χρήστες του Twitter οι οποίοι παρακολουθούσαν την τελετή.

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP