CELEBRITIES

Αθηνά Ωνάση: 8 πράγματα που δεν ξέρεις για εκείνη με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα

AP Photo/Silvia Izquierdo

Η τελευταία φορά που η Αθηνά Ωνάση, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση και χρυσή κληρονόμος της περιουσίας του βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν το 2007, στο πλαίσιο του Athina Onassis Horse Show. Τότε αγωνιζόταν με το άλογό του στους αγώνες ο τότε σύζυγός της, Alvaro De Miranda Neto, και εκείνη τον παρακολουθούσε από την εξέδρα. Τώρα, πολύ μακριά πια από τον Alvaro και τη ζωή της μαζί του, λέγεται πώς θα έρθει για να συμμετέχει στην διοργάνωση  Longines Jumping Nations Cup , που έχει αναλάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μαρκόπουλο στα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με το περιοδικό Gala, η Αθηνά σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της μητέρας της, Χριστίνας, για τους σημαντικούς αυτούς αγώνες.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο πλέον για τους όρους που φέρεται να θέτει η κληρονόμος για να επισκεφθεί τη χώρα μας, που έχουν να κάνουν με την προστασία της ιδιωτικότητάς της (απομονωμένη κατοικία στα Μεσόγεια, ιδιωτικοί φρουροί 24 ώρες το 24ωρο και θωρακισμένο τζιπ με φιμέ τζάμια) αλλά και με την επιθυμία της να μην επισκεφθεί το Ίδρυμα Ωνάση ή τον Σκορπιό όπου βρίσκονται οι τάφοι της μητέρας της, του θείου της Αλέξανδρου και του παππού της. Μέχρι να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσκεψή της στην Ελλάδα θα σου θυμήσω πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για το κορίτσι που από τη γέννησή του ήταν πάντοτε ένα πολύ ενδιαφέρων πρόσωπο για τα ελληνικά Media και όχι μόνο.

> Όταν ήταν μικρή είχε τον δικό της ζωολογικό κήπο, οι κούκλες της ήταν ντυμένες με δημιουργίες Chanel και το πρώτο της καροτσάκι ήταν μάρκας Ferrari.

> Στα 13 της ο πατέρας της, Thierry Roussel, κατηγορούσε τους διαχειριστές της περιουσίας της Αθηνάς (σχεδόν η μισή περιουσία που είχε δημιουργήσει, ο παππούς της, Αριστοτέλης Ωνάσης), ότι σχεδίαζαν να την απαγάγουν με τη βοήθεια ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας. Τότε η Αθηνά δήλωνε στο ιταλικό περιοδικό Oggi: «Θέλω να ξεχάσω το όνομα Ωνάση. Είναι η πηγή όλων των προβλημάτων». Η μητέρα της, Χριστίνα είχε πεθάνει όταν η Αθηνά ήταν 2 ετών και ζούσε με τον πατέρα της και τη νέα του οικογένεια στην Ελβετία.

AP Photo/Donald Stampfli

AP Photo/Donald Stampfli

> Παράτησε το σχολείο λίγο πριν τα 18 της και το ενδιαφέρον της στράφηκε αποκλειστικά στην ιππασία. Την ίδια περίοδο αποφάσισε να στραφεί νομικά ενάντια στον πατέρα της για να πάρει την περιουσία της στα χέρια της (κατέληξαν γρήγορα σε οικονομικό συμβιβασμό) και γνώρισε και τον Alvaro de Miranda Neto, στην ιππική σχολή Haras de Ligny στο Βέλγιο.

AP Photo/Silvia Izquierdo

AP Photo/Silvia Izquierdo

> Ο πατέρας της δεν ήταν καλεσμένος στον γάμο της, στον οποίο ωστόσο βρέθηκαν τα τρία ετεροθαλή της αδέλφια Erik, Sandrine και Johanna. Φόρεσε νυφικό Valentino αξίας 70.000 δολαρίων, ενώ στη γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε οι καλεσμένοι χόρευαν μπόσα νόβα μέχρι το πρωί καταναλώνοντας περί τα 1000 μπουκάλια σαμπάνια Veuve Clicquot.

> Μπορεί να μην κάνει σπατάλες σε ρούχα και κοσμήματα, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα η Αθηνά Ωνάση ξοδεύει αμύθητα ποσά για να αγοράσει άλογα αλλά και αγελάδες. Ένα από τα δώρα που είχε κάνει στον πρώην συζυγό της ήταν μια αγελάδα αξίας 320.000 δολαρίων για τη φάρμα του.

> Η φορά που η φαινομενικά «ψυχρή» Αθηνά αφέθηκε να κατακλυστεί από τη λύπη της μπροστά στον φακό ήταν στα τέλη του 2014 όταν το αγαπημένο της άλογο, η AD Camille Z έπεσε πάνω σε ένα εμπόδιο, έσπασε το πίσω πόδι του και χρειάστηκε να του κάνουν ευθανασία. Έναν χρόνο νωρίτερα είχε δοκιμαστεί ξανά από την αυτοκτονία της πρώην συντρόφου του Alvaro και μητέρας της κόρης του Viviane, Cibele.

ΑP Photo/Michel Euler

ΑP Photo/Michel Euler

> Ο γάμος της τέλειωσε το 2016 σε μία έπαυλη στο Wellington της Florida όπου λέγεται ότι ο Alvaro την απάτησε με μία κοινή γνωστή τους.

>Έναν χρόνο μετά το διαζύγιο κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ήθελαν την Αθηνά Ωνάση να έχει ξαναβρεί τον έρωτα στο πρόσωπο ενός Ιταλού εκατομμυριούχου, του Alberto Zorzi, που επίσης αγαπά την ιππασία.

Επ, πού πας; Εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Silvia Izquierdo