CELEBRITIES

Aretha Franlklin: Το συγκινητικό αντίο των Barack και Michelle Obama στην βασίλισσα της soul

AP Photo/Jacquelyn Martin

Δεκάδες ήταν οι επώνυμοι από την Αμερική που αποχαιρέτισαν με ένα μήνυμα τους στα social media, την Aretha Franklin. Η μαύρη τραγουδίστρια, γνωστή ως βασίλισσα της soul, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Ιδιαίτερη μνεία στην αγαπημένη τους καλλιτέχνη έκαναν το ζεύγος Barack και Michelle Obama, που συνδέθηκαν με την Aretha Franklin αρκετές φορές στο παρελθόν. Η τραγουδίστρια ήταν δηλωμένη υπέρμαχος της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ενώ τραγούδησε στην τελετή ανάληψης καθηκόντων στον Λευκό Οίκο, τόσο το 2009, όσο και το 2013. Όπως ήταν φυσικό, οι πρώην ένοικοι του Λευκού Οίκου είχαν από μια ζεστή κουβέντα να μοιραστούν στο twitter για την καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή.

«Η Aretha συνέβαλε να καθοριστεί η αμερικανική εμπειρία. Στην φωνή της μπορούμε να νιώσουμε την ιστορία μας, ολόκληρη σε κάθε της πτυχή – η δύναμής και ο πόνος μας, το σκότος και το φως, η εκστρατεία εξιλέωσης και ο σκληρά κερδισμένος σεβασμός. Είθε η βασίλισσα της soul να αναπαύεται αιώνια εν ειρήνη». σημειώνει ο πρώην πρόεδρος.

 

«Παρακολουθώντας την Aretha Franklin να ερμηνεύει στον Λευκό Οίκο και τόσες άλλες φορές, με έκανε έκανε να μείνω εμβρόντητη. Ο Barack Obama και εγώ έχουμε την οικογένειά της στις καρδιές μας αυτή την ώρα. Θα μείνει για πάντα η βασίλισσα της Soul» γράφει από την πλευρά της στο twitter η Michelle Obama.

Ως και ο συχνά πικρόχολος Donald Trump, ιδίως με καλλιτέχνες και προσωπικότητες που έχουν πάρει θέσεις αντίθετες με τη δική του, είτε στο πρόσωπο πολιτικών του αντιπάλων, είτε σε συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα, αρκέστηκε σε ένα απλό, λιτό μήνυμα. «Η βασίλισσα της soul, Aretha Franklin, πέθανε. Ήταν μια σπουδαία γυναίκα, με ένα μοναδικό δώρο από τον Θεό, τη φωνή της. Θα μας λείψει».

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Jacquelyn Martin