CELEBRITIES

Αντίνοος Αλμπάνης: “Λύγισε” το Twitter με την εξομολόγησή του για τον καρκίνο

NDP Photo Agency

Είναι μερικές φορές που η δύναμη των social media δεν φαίνεται από τον τρόπο που αποκαθηλώνει ένα τηλεοπτικό πρόσωπο, που το newsfeed μας δεν γεμίζει βιτριολικό χιούμορ, αλλά αγάπη ξεκάθαρη και μαζεμένη. Κάτι τέτοιο συνέβη χθες όταν ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε στην «εξομολογητική καρέκλα» της εκπομπής «Μεσάνυχτα» του Alpha και της Ελεονώρας Μελέτη. Ο ηθοποιός μίλησε για την περιπέτεια υγείας του, που γνωστοποίησε το περασμένο καλοκαίρι όταν θέλησε να μιλήσει στους διαδικτυακούς του φίλους για τις χημειοθεραπείες και τον καρκίνο που προσπαθούσε να πολεμήσει. Όντας καλά στην υγεία του, λοιπόν, ο Αντίνοος Αλμπάνης θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις του και τους λόγους που τον οδήγησαν να δημοσιοποιήσει την δύσκολη μάχη του με το κοινό.

O Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε για τον τρόπο που έμαθε ότι πάσχει από λέμφωμα, απόσπασμα το οποίο σχολιάστηκε την επομένη από την εκπομπή «Η φωλιά των Κου Κου».

 

Διάβασε ακόμα: Ο Αντίνοος Αλμπάνης για την περιπέτεια υγείας του: “Είμαι μαζί σας, είμαι ζωντανός”

Όπως είπε ο ηθοποιός πέρασε καιρός μέχρι να το πει στους γονείς του, ωστόσο φρόντισε να μην το μάθουν από τα μέσα. «Πρώτα το είπα στους γονείς μου. Η αντίδρασή τους ήταν η αντίδραση ενός γονιού. Για έναν γονιό όταν ακούει κάτι τόσο δυσοίωνο για το παιδί του είναι αγκάθι μεγάλο, πόσο μάλλον αν το έχουν περάσει κι άλλοι στην οικογένειά τους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ήταν στενάχωρο πολύ», είπε ο ηθοποιός και στη συνέχεια εξήγησε πώς αποφάσισε να μιλήσει για τον καρκίνο. «Η απόφασή μου να μην αποσυρθώ από τη ζωή, να είμαι παρών και να συνεχίσω να δουλεύω, είχε και κάποια μειονεκτήματα να το πω; Έπρεπε να περιφέρω μια καινούργια εικόνα στον κόσμο, η οποία δεν ήταν απαραίτητα και αρεστή. Άρχισα να δέχομαι μηνύματα, τα οποία ήταν έως και χλευαστικά, για το ξυρισμένο μου κεφάλι. “Πώς είσαι έτσι;”, “Έχεις γίνει σαν αυγό.”, “Πού είναι ο Αντίνοος που ξέραμε;” και άλλα τέτοια και με την ψυχολογία που είχα τότε κάθε άλλο παρά βοηθητικά ήταν τα μηνύματα», είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης και στη συνέχεια η συζήτησή του με την Ελεονώρα Μελέτη πέρασε στο επίπεδο των ευθυνών που έχουν όσοι εκφέρουν δημόσια και χωρίς δεύτερη σκέψη μια κριτική που δεν τους έχει ποτέ ζητηθεί. Μια κριτική για την εξωτερική εμφάνισή κάποιου τρίτου.

«Καλό είναι να μην έχουμε εύκολη την αποψάρα μας και να μην τη σερβίρουμε έτσι ασύδοτα σε όποιον βρεθεί μπροστά μας. Κάθε άνθρωπος κρύβει πίσω του μια ιστορία που μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο πονεμένη, πιο άγρια. Όλοι από πίσω μας κάτι έχουμε, οπότε προτού κάνουμε ένα σχόλιο πάνω στον άλλο ας έχουμε μια πισινή, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε. Αυτό ήταν που με οδήγησε να μιλήσω κι είχα και μια αγωνία αυτό το πράγμα γιατί δεν ήξερα πως θα αντιμετωπιστεί από τον κόσμο. Έλαβα ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αγάπης που δεν περίμενα ποτέ και το πιο σημαντικό ήταν που μου έστελναν άνθρωποι που ήταν κι αυτοί σε διαδικασία τέτοια και μου έλεγαν “μας δίνεις κουράγιο”. Είναι σημαντικό να μπορείς να κοιτάζεις τον κόσμο στα μάτια και να λες: “Έχω αυτό και θα…”» είπε και η φωνή του έσπασε. Η φωνή του έσπασε και μαζί έσπασε και η φωνή όσων παρακολουθούσαν. Η συγκίνηση η δική του μεγάλη και μαζί μεγάλη και η συγκίνηση των τηλεθεατών, που εκφράστηκε μέσα από τα πιο ωραία μηνύματα που έχουμε δει να γράφονται μια αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή στο Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency