CELEBRITIES

H Angelina Jolie τώρα και δημοσιογράφος. Στο μέλλον λογικά θα γίνει πλανητάρχης

AP Photo/Bebeto Matthews

Αν ήταν μια κούκλα Barbie που απλά άλλαζε επαγγελματικές ιδιότητες μαζί με τα ανάλογα φορέματα και αξεσουάρ, δεν θα μας εξέπληττε καθόλου. Το ίδιο κι αν ήταν η Πολυάννα μαμά, η Πολυάννα παντρεύεται και η Πολυάννα φαντάρος που έλεγε κάποτε και η Χριστίνα Μαρκάτου στο «Ντόλτσε Βίτα». Αλλά όχι, εδώ δεν πρόκειται να μιλήσουμε για κάποιον φανταστικό χαρακτήρα. Μιλάμε για την πολυπράγμονα Angelina Jolie, που εκτός από βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και λέκτορας του London School of Economics, πλέον είναι και δημοσιογράφος.

Διάβασε κι αυτό: Angelina Jolie- Brad Pitt: Οι πρώτες κοινές φωτογραφίες τους μετά το διαζύγιο

Και μιας μιλάμε για την Angelina Jolie όπως καταλαβαίνεις, δεν πρόκειται να γράψει άρθρα στο νέο της επαγγελματικό βήμα για «Τα νέα του Ψαροντούφεκου». Η Angelina Jolie είναι η νέα εξωτερική συνεργάτιδα – συντάκτρια του Time Magazine, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του περιοδικού και CEO του, Edward Felsenthal.

Η Jolie θα γράφει μία φορά το μήνα για το περιοδικό και θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εντάξει, αν δεν ξέρει η Angelina Jolie να γράφει γι’ αυτά τα θέματα, τότε ποιος; Η ηθοποιός και σκηνοθέτης συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη εδώ και 18 χρόνια για τους πρόσφυγες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 60 αποστολές σε χώρες όπως η Κολομβία, το Περού και το Μπαγκλαντές.

Το πρώτο της άρθρο, «Τι χρωστάμε στους πρόσφυγες» βγήκε στον «αέρα» την παγκόσμια ημέρα προσφύγων και θα περιληφθεί στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού. Και θα σε αφήσω με μία φράση της από το άρθρο, για να καταλάβεις ότι τα κείμενα της Angelina Jolie αξίζει να διαβάζονται. «Στον καθένα αξίζει αξιοπρέπεια και καλή μεταχείριση, αλλά χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι για μία διάκριση. Υπό το διεθνές δίκαιο δεν είναι επιλογή το να βοηθάς τους πρόσφυγες, είναι υποχρέωση». Καλά τα λέει η Angelina.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Bebeto Matthews