CELEBRITIES

6 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse: Ένα μικρό αφιέρωμα στη φωνή που αγαπήσαμε

Είναι μερικοί άνθρωποι που πιστεύεις ότι θα ζήσουν για πάντα. Έχουν μια λάμψη και η πασπαλισμένη με glitter φούσκα τους, όπου νομίζουμε ότι ζουν θεωρούμε ότι δεν θα σκάσει ποτέ. Και μετά σκάει. Και ο θόρυβος που κάνει σου τσακίζει τα πόδια και παγώνει το αίμα σου.

Νεκρή βρέθηκε η Amy Winehouse

Ήταν Σάββατο 23 Ιουλίου 2011. Ήμουν στο σαλόνι και άνοιγα κούτες γιατί μόλις είχα μετακομίσει σε καινούργιο σπίτι. Όταν άνοιξα το twitter για να χαζέψω, πάγωσα μόλις είδα τα δεκάδες tweets που έλεγαν ότι βρέθηκε νεκρή η Amy Winehouse.

Θυμάμαι αυτόματα να νιώθω τύψεις, που είχα εκνευριστεί μαζί της όταν ακυρώθηκε η συναυλία της στο Ejekt Festival και να θυμώνω με όλους όσους την κορόιδευαν για την άσχημη εμφάνισή της στο Βελιγράδι, λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ύστερα από την αποτοξίνωση, που είχε κάνει.

Η Amy έφυγε στα 27 της αφήνοντας πίσω της εκατομμύρια θαυμαστές, που λατρεύαμε τη φωνή της και νιώθαμε ότι είχαμε βρει τον άνθρωπο που μπορεί να εκφράσει, όσο κανείς άλλος, όλα αυτά τα συναισθήματα που μας πνίγουν. Έξι χρόνια μετά η μουσική της εξακολουθεί να παίζει στα αυτιά μας και ένα τεράστιο ”γιατί” συνοδεύει τις συζητήσεις που γίνονται για αυτήν.

Έξι χρόνια μετά και η Amy είναι ακόμα 27 χρονών, φοράει το πουά φόρεμά της, το κατακόκκινο κραγιόν και τραγουδάει με τη φωνάρα της,

We only said goodbye with words. I died a hundred times

Amy μας λείπεις.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham, File