CELEBRITIES

Άκης Σακελλαρίου: Θετικές εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του

NDP

Ο Άκης Σακελλαρίου αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει στην εντατική κι αυτή είναι μία αισιόδοξη εξέλιξη για την κατάσταση της υγείας του. Ο αγαπημένος ηθοποιός που νοσηλεύεται εδώ και περίπου δέκα μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Σωτηρία» ανταποκρίνεται στην αγωγή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο Σακελλαρίου έχει προσβληθεί από τη νόσο των Λεγεωναρίων, μια οξεία νόσο του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα ή Λεγιονέλλα (Legionella). Περίπου το 90% όλων των λεγεωνελώσεων οφείλονται στο βακτήριο Legionella pneumophila (Λεγεωνέλλα η πνευμονόφιλος), η οποία ευθύνεται για τη νόσο των λεγεωναρίων. Άλλα είδη που προσβάλλουν τον άνθρωπο είναι τα Legionella longbeachae, Legionella feeleii, Legionella micdadei και Legionella anisa, τα οποία προκαλούν το πυρετό Πόντιακ, μια εμπύρετη αυτοπεριοριζόμενη νόσο που μοιάζει με γρίπη. Η νόσος των λεγεωναρίων έχει θνησιμότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι το 15%, ενώ σε νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία μπορεί να φτάσει μέχρι το 50% αν τα αντιβιοτικά αργήσουν να χορηγηθούν.

Τα συμπτώματα της νόσου (κεφαλαλγία, πυρετός που μπορεί να ξεπεράσει και τους 40°C, ρίγος, μυϊκός πόνος, πόνος στο στήθος, βήχας, δύσπνοια, ναυτία, εμετός, διάρροια, ψυχικές αλλαγές)  συνήθως εκδηλώνονται από δύο έως δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν έως και τρεις εβδομάδες αργότερα. Η διάγνωσή της γίνεται με ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις. Οι περισσότεροι ασθενείς κρίνεται απαραίτητο να νοσηλευθούν και να λάβουν την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή.

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency