CELEBRITIES

Άκης Σακελλαρίου: Η πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο μετά την περιπέτεια υγείας του

NDP Photo Agency

Με μια selfie του στο Facebook ο Άκης Σακελλαρίου έδωσε το μήνυμα σε όλους πως πλέον είναι καλά. Ο ηθοποιός είχε νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία αφού είχε προσβληθεί από το βακτήριο της legionella (νόσος των λεγεωνάριων).

Ο Άκης Σακελλαρίου για καιρό μαχόταν στην εντατική να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του έχοντας κοντά του τους δικούς του ανθρώπους. Τώρα που πλέον όχι μόνο δεν είναι διασωληνωμένος αλλά στέκεται στα πόδια του θέλησε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που τον φρόντισε όλο αυτό το διάστημα. «Κλινική ΜΕΘ της ΚΑΑ του ΓΝΑ Σωτηρία Αρχίζοντας από σας, σάς ευχαριστώ εκ βάθους», έγραψε ο γνωστός ηθοποιός.

Τα καλά νέα για την υγεία του είχαν ξεκινήσει στις 7 Αυγούστου όταν μαθεύτηκε πώς μετά από περίπου 10 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ αποσωληνώθηκε. Σε ό,τι αφορά την ασθένεια από την οποία προσβλήθηκε το 90% όλων των λεγεωνελώσεων οφείλονται στο βακτήριο Legionella pneumophila (Λεγεωνέλλα η πνευμονόφιλος), η οποία ευθύνεται για τη νόσο των λεγεωναρίων. Άλλα είδη που προσβάλλουν τον άνθρωπο είναι τα Legionella longbeachae, Legionella feeleii, Legionella micdadei και Legionella anisa, τα οποία προκαλούν το πυρετό Πόντιακ, μια εμπύρετη αυτοπεριοριζόμενη νόσο που μοιάζει με γρίπη. Η νόσος των λεγεωναρίων έχει θνησιμότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι το 15%, ενώ σε νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία μπορεί να φτάσει μέχρι το 50% αν τα αντιβιοτικά αργήσουν να χορηγηθούν.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency