FASHION NEWS

Kim Kardashian: Αγόρασε σε δημοπρασία κόσμημα της πριγκίπισσας Diana, αξίας 200.000 δολαρίων

@2023 Jeff Lewis/AP Images

Το να έχεις την οικονομική ευχέρεια που έχει η Kim Kardashian, ώστε να μπορεί να συλλέγει ιστορικής σημασίας κομμάτια, είναι σίγουρα, προνόμιο. Μπορούμε να πούμε ό,τι θέλουμε για την εν λόγω influencer, η οποία ναι, μεν γεννήθηκε σε μια πλούσια και ήδη φτασμένη οικογένεια (ορισμός του nepo baby), αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κατάφερε να διεκδικήσει μια ακόμα πιο ισχυρή θέση στον χώρο της showbiz, κερδίζοντας δισεκατομμύρια με τις δουλειές της.

Αν και δεν είμαι φαν όσων πρεσβεύει μια προσωπικότητα σαν αυτή της Kim Kardashian, από τη στιγμή που έχει τα λεφτά και τη δύναμη, μπορεί να κάνει με αυτά, ό,τι θέλει. Μπορεί, λοιπόν, πολλοί να βιαστούν να την κατηγορήσουν ότι θέλει να αγοράσει ένα ακόμα απόκτημα μιας σημαντικής γυναικείας προσωπικότητας, ειδικά μετά το συμβάν με το φόρεμα της Marilyn Monroe, αλλά η αλήθεια είναι ότι, σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει χώρος για κριτική. Είναι μια γυναίκα που, δίκαια αγόρασε κάτι που ήθελε πάρα πολύ, με τα λεφτά της. Αυτό που αγόρασε, λοιπόν, είναι ένα αξιοζήλευτο ιστορικό κομμάτι, ένα κόσμημα, για να είμαι πιο συγκεκριμένη, που πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να φορέσουν, έστω και μια φορά. Ως τώρα πάντως, ο μόνος άνθρωπος που έχει φορέσει αυτό το κόσμημα, είναι η πριγκίπισσα Diana. Σύντομα, ο δεύτερος θα είναι η Kim Kardashian.

Η Kim Kardashian είναι πλέον η κάτοχος του εμβληματικού Attallah Cross της πριγκίπισσας Diana

Ανά τα χρόνια, η Kim Kardashian έχει εμπλουτίσει τη συλλογή της με τα collector’s items, με μερικά ιστορικά fashion items. Το 2011, είχε αγοράσει πάλι μέσω δημοπρασίας, κοσμήματα που ανήκαν στην Elizabeth Taylor, ενώ το 2019, είχε αγοράσει στη North, το εμβληματικό, βελούδινο γάντι του Michael Jackson. Αυτή τη φορά, λοιπόν, η συλλέκτης στόχευσε σε ένα ιστορικής αξίας κόσμημα: τον Attallah Cross -έναν μεγάλο σταυρό από αμέθυστο. Η Kardashian το αγόρασε στην τιμή των 197.453 δολαρίων (δύο φορές πάνω από την αρχική αξία στην οποία αξιολογήθηκε το κόσμημα από το Sotheby’s). Το κόσμημα, αν και δεν άνηκε στην πριγκίπισσα Diana, αγοράστηκε από τον Naim Attallah το 1980, ο οποίος το δάνειζε συχνά στη γαλαζοαίματη. Η Diana είναι ο μόνος άνθρωπος που το έχει φορέσει, όπως το 1987, στο Birthright Charity Gala, όπου το συνδύασε με ένα burgundy, βελούδινο Catherine Walker φόρεμα.

Tim Graham Photo Library via Getty Images/Ideal Images

Ο σταυρός είχε σχεδιαστεί, αρχικά το 1920, από τους κοσμηματοπώλες του Garrard & Co. Το σχέδιό του είναι αρκετά bold και λόγω του αμέθυστου, έχει ένα ενδιαφέρον μωβ χρώμα. Το κόσμημα περιλαμβάνει κυκλικά κομμένα διαμάντια, σχηματίζοντας έτσι ένα μοναδικό φλοράλ σχέδιο.

Sothebys.com

«Αυτό είναι ένα τολμηρό κόσμημα, λόγω του μεγέθους, χρώματος αλλά και στιλ του, που δεν μπορεί παρά να κάνει ένα ζωηρό statement, είτε αφορά τη θρησκεία, είτε τη μόδα ή και τα δύο», εξηγεί ο Kristian Spofforth, υπεύθυνος των κοσμημάτων στο Sotheby’s του Λονδίνου. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το κομμάτι βρήκε νέα πνοή στα χέρια ενός ακόμη δημοφιλούς προσώπου».

Θα συμφωνήσω με τα λόγια του Spofforth. Το κόσμημα αυτό κάνει πράγματι statement και έκανε και όταν το φόρεσε η Diana, το ’87. Όλη της η εμφάνιση από το gala, ήταν ένα statement, δείχνοντας πώς η αυτοπεποίθησή της αυξανόταν, όσο περνούσαν τα χρόνια, και έβρισκε περισσότερο τον εαυτό της -κάτι που επιβεβαιωνόταν και μέσα από τις στιλιστικές της επιλογές.