CELEBRITIES

11 διάσημες λένε γιατί δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Ναι, υπάρχουν γυναίκες που στόχο της ζωής τους δεν έχουν να δημιουργήσουν μία οικογένεια με παιδιά. Είναι δικαίωμα τους να θέλουν να είναι childfree.

Ανάμεσα τους πολλές διάσημες εξομολογήθηκαν κατά καιρούς πως δεν θέλουν να κάνουν παιδιά και μας εξηγούν και τους λόγους. Η πρώτη, ωστόσο, η Zooey Deschanel μόλις απέκτησε το πρώτο της παιδί, αλλά η απάντηση που είχε δώσει κάποτε σε δημοσιογράφο για το πότε θα γίνει μάνα, μας καλύπτει και γι αυτό τη βάζουμε στη λίστα μας.

1. Zooey Deschanel: ”Κανείς δεν ρωτάει έναν άντρα κάτι τέτοιο”

 

”Λες και όλες οι γυναίκες πεθαίνουν να γίνουν μάνες. Δεν νομίζω. Κανείς δεν ρωτάει έναν άντρα κάτι τέτοιο. Μπαίνεις σ’ ένα σουπερμάρκετ και βλέπεις τίτλους στα περιοδικά ”Έγκυος και μόνη”, έχουμε μείνει λίγο πίσω, στο πως ήταν η ιδανική ζωή μιας γυναίκας στη δεκαετία του ’50.”

2. Jennifer Aniston. ”Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει συμπεράσματα”

 

”Μπορεί να μην έχεις αποκτήσει ένα παιδί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν λειτουργείς ως μητέρα, με το σκύλο σου, με τους φίλους σου, με τα παιδιά των φίλων σου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει παιδιά στη ζωή τους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει συμπεράσματα. Είναι πολύ αγενές, προσβλητικό και φανερώνει άγνοια”

3. Marisa Tomei. ”Δεν καταλαβαίνω γιατί μια γυναίκα πρέπει να κάνει παιδιά για να θεωρηθεί πλήρες ανθρώπινο πλάσμα”

 

Η Marisa δεν πιστεύει πως αν μια γυναίκα δεν κάνει παιδιά δεν έχει ολοκληρωθεί ως άνθρωπος και ως γυναίκα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες.

4. Sarah Silverman. ”Θέλω να κάνω παιδιά, όταν δεν θα θέλω τίποτε άλλο περισσότερο από αυτό”

 

”Θέλω να κάνω παιδιά, όταν δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο που να θέλω περισσότερο και όταν θα μπορούν να γίνουν ολόκληρος ο κόσμος μου”.

5. Jennifer Westfeldt: ”Το ότι μπορεί να το μετανιώσω… δεν μου φαίνεται αρκετά καλός λόγος”

 

Η Jennifer αυτή τη στιγμή στη ζωή της δεν θέλει να κάνει παιδιά και πιστεύει πως δεν θα θελήσει ποτέ. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού της σκέφτεται ότι μπορεί και να το μετανιώσει. Αλλά δεν αλλάζει γνώμη επειδή κάποτε μπορεί να μετανιώσει.

6. Cameron Diaz. ”Έχω μια συγκλονιστική ζωή”

 

Σε μια συνέντευξη της το 2009, η Cameron Diaz παραδέχτηκε πως η ζωή της είναι τόσο ωραία επειδή μάλλον δεν έχει κάνει παιδιά.” Είναι απλώς μια διαφορετική επιλογή.”

7. Gloria Steinem. ”Δεν χρειάζεται να ζούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο”

 

Η Gloria σε μια εκπομπή του ”Eonline” δήλωσε: ”Δεν σημαίνει πως όποιος διαθέτει μήτρα πρέπει να κάνει παιδί, όπως δεν χρειάζεται και κάθε άτομο που διαθέτει φωνητικές χορδές να γίνει τραγουδιστής της όπερας”.

8. Chelsea Handler. ”Η παιδική μου ηλικία ήταν αρκετά τραγική”

 

Η Chelsea έχει μιλήσει ανοιχτά για την έκτρωση που είχε κάνει σε ηλικία 16 ετών και έχει παραδεχτεί πως δεν πιστεύει πως θα ήταν αρκετά καλή μητέρα λόγω της παιδικής ηλικίας της που ήταν τραγική. ” Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα με ένα παιδί, μετά τα όσα πέρασα όταν ήμουν εγώ παιδί”.

9. Kim Cattrall. ”Μου φέρνουν πονοκέφαλο”

 

”Πιστεύω πως είναι αξιαγάπητα, αστεία και γλυκά αλλά μετά μου φέρνουν πονοκέφαλο.”

10. Oprah Winfrey. ”Αν έκανα παιδιά, θα με μισούσαν”

 

Σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες αισθάνονται υποχρεωμένες να διαλέξουν ανάμεσα σε παιδιά και καριέρα, η Oprah Winfrey μιλά ανοιχτά για την επιθυμία της να βάζει πάντα πρώτη την καριέρα της.

11. Ellen DeGeneres. ”Δεν θέλω να τα καταστρέψω”

 

Η Ellen γνωρίζει τις ευθύνες που έχει ένα παιδί και πιστεύει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την ευθύνη.