CELEBRITIES

7 power couples των 80’s που έγραψαν ιστορία

Τα 80s ήταν ξεκάθαρα η δεκαετία της υπερβολής- τεράστιες βάτες, λαμπερά- σε σημείο τύφλωσης ρούχα, ξασμένα μαλλιά που είχαν πάνω τους ΠΑΡΑΠΟΛΥ λακ, μουσική που σε προκαλούσε να χορέψεις σαν τρελή (''I wanna dance with somebody'' που έλεγε και η Whitney Houston το 1987) και celebrity ζευγάρια, τα οποία έχτισαν με πόνο ψυχής και δραματικά διαζύγια τη φήμη του κακού Hollywood που καταστρέφει τον έρωτα.

Μπορεί τώρα να γνωρίζουμε υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες για το διαζύγιο Jolie- Pitt αλλά τότε η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Οι πληροφορίες ήταν πολύ λιγότερες και διαβάζαμε ευλαβικά τα νέα των celebrities, όποτε τύχαινε να πέσει στα χέρια μας κάποιο περιοδικό.

Αυτός πιστεύω ήταν και ο λόγος που τους λατρεύαμε και θέλαμε να τους μοιάσουμε τόσο πολύ- βάζω στοίχημα ότι και εσύ είχες κολλημένες φωτογραφίες της Cindy Crawford στο πλευρό του Richard Gere και έχει σίγουρα ζηλέψει την Jerry Hall για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της με τον Mick Jagger.

Ετοίμασα λοιπόν ένα μικρό ταξίδι πίσω στην πιο στραφταλιζέ δεκαετία, τότε που ήταν οκ να κυκλοφορείς με γυαλιστερό κολάν και φλούο μπουφάν και που όλοι οι star έμοιαζαν να έχουν τα πάντα (καμία σχέση, απλά δεν ξέραμε τι συνέβαινε στην πραγματικότητα). Και όλοι μαζί μετά θα πάμε  να απολαύσουμε την έκθεση GR80s που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη για την Ελλάδα του ’80.

Bruce Willis και Demi Moore

Τον Αύγουστο του 1987, εκτός από τον μεγάλο καύσωνα στην Ελλάδα είχαμε και την γνωριμία της Demi Moore και του Bruce Willis, του πιο hot ζευγαριού στα late 80s. Εκείνη ήταν μόλις 25, πρόσφατα χωρισμένη από τον Emilio Estevez και το  next best thing στο Hollywood. Εκείνος ήταν 32 και ήδη βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στη σειρά ”Moonlighting”.

Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και τους οδήγησε σε γάμο στο Λας Βέγκας τον Νοέμβριο της  ίδιας χρονιάς, τον οποίο γιόρτασαν με επίσημο πάρτι τον Ιανουάριο του 1988 στο Λος Άντζελες. Το ζευγάρι απέκτησε 3 παιδιά και το 1998 σόκαραν τους πάντες όταν ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους.

Και οι δύο πάντως είχαν δηλώσει ότι αγαπάνε και σέβονται ο ένας τον άλλον και διατήρησαν εξαιρετικές σχέσεις. Ακόμα και όταν η Demi παντρεύτηκε τον Ashton Kutcher, έκαναν παρέα και μάλιστα φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί στο Vanity Fair το 2007.

Mick Jagger και Jerry Hall

Αν υπήρχε ένας ζευγάρι που έκανε όλα τα άλλα ζευγάρια να φαίνονται αδιάφορα και βαρετά, αυτό ήταν ο Mick Jagger και η Jerry Hall. Ξεκίνησαν να βγαίνουν το 1977 και παντρεύτηκαν σε πολύ κλειστό κύκλο τον Νοέμβριο του 1990, ο γάμος τους ωστόσο κρίθηκε άκυρος το 1999 από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας. Την ίδια χρονιά πάντως το ζευγάρι χώρισε ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο Mick διατηρούσε παράλληλη σχέση με την Luciana Gimenez Morad, με την οποία απέκτησε και ένα παιδί τον Μάιο του 1999.

Η Jerry έχει δηλώσει πάντως ότι είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του, απλά δεν θέλει να είναι ποτέ ξανά μαζί του γιατί δεν θα αλλάξει ποτέ. ”Μου αρέσει, είναι αστείος, έξυπνος και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να είναι καλός πατέρας. Πιστεύω έκανα σωστή επιλογή- τα παιδιά μου είναι έξυπνα, όμορφα και ταλαντούχα, οπότε δεν μετανιώνω για τίποτα”  είπε σε συνέντευξή της το 2015.

Madonna και Sean Penn

Όταν ο Sean Penn επισκέφτηκε το Φεβρουάριο του 1985 τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ ”Material Girl” της Madonna ξεκίνησε μια πολυτάραχη σχέση που απασχόλησε ΠΟΛΥ τα media. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Αύγουστο στα γενέθλια της Madonna και ο πρώτος χρόνος έμοιαζε βγαλμένος από κάποιο παραμύθι· ο έρωτάς τους μάλιστα αποτυπώθηκε στο τρίτο της άλμπουμ, ”True Blue”, το οποίο πήρε το όνομά του από την αγαπημένη έκφραση του ηθοποιού. ”Αυτό αφιερώνεται στον σύζυγό μου, το πιο κουλ άντρα στο σύμπαν” σημείωνε η τραγουδίστρια στο booklet του άλμπουμ.

Οι παπαράτσι έκαναν τη ζωή τους δύσκολη και η σχέση τους έγινε πρωτοσέλιδο πολλές φορές εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του Penn. Μάλιστα το 1987 συνελήφθη γιατί επιτέθηκε σε ένα φωτογράφο και το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς η Madonna κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, την οποία πήρε πίσω. Δύο χρόνια μετά και ύστερα από πολλές φήμες για ενδοοικογενειακή βία η τραγουδίστρια κατέθεσε ξανά αίτηση διαζυγίου, το 2015 ωστόσο μίλησε ανοιχτά για αυτό το θέμα και αποκάλυψε ότι είχαν έντονους καβγάδες αλλά πως δεν την χτύπησε ποτέ.

Sylvester Stallone και Brigitte Nielsen

Τίποτα δεν φωνάζει περισσότερο 80s, από τις (κλασσικά θολές και υπέρ- λαμπερές) φωτογραφίες της ψηλής και εντυπωσιακής 22χρονης Brigitte στην αγκαλιά του Stallone. Γνωρίστηκαν το 1985, ενώ ήταν και οι δύο ακόμα παντρεμένοι- δημοσιεύματα λένε ότι του είχε στείλει σέξι φωτογραφίες της στο ξενοδοχείο όπου έμενε και ότι ήθελε να τον γνωρίσει.

Παντρεύτηκαν πολύ σύντομα, χωρίς να γνωρίζονται καλά καλά και όλα τα tabloids την χαρακτήριζαν ως gold digger που τον εκμεταλλευόταν για να γίνει διάσημη.

”Όλοι πίστευαν ότι τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του, αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι με παρακάλεσε σαν τρελός να τον παντρευτώ. Αν μπορούσα όμως να γυρίσω το χρόνο πίσω, δεν θα τον παντρευόμουν ποτέ”, δήλωσε η ίδια πριν 3 χρόνια ενώ συμπλήρωσε ότι το διαζύγιο κατέστρεψε την καριέρα της.

Η φράση ”stop the press” ταιριάζει ιδανικά πάντως στο ζευγάρι Stallone – Nielsen καθώς όταν ανακοινώθηκε το διαζύγιό τους όλα τα μέσα πάγωσαν αμέσως τη θεματολογία τους για να ασχοληθούν με το θέμα. Η είδηση σόκαρε τόσο τους θαυμαστές του Stallone που του έστελναν γράμματα συμπαράστασης και μοιραζόντουσαν συμβουλές σχέσεων μαζί του.

Goldie Hawn και Kurt Russell

Το μοναδικό ζευγάρι της λίστας που είναι ακόμα μαζί, η ΘΕΑ Goldie Hawn και ο Kurt Russell έχουν αποδείξει ότι δεν φταίει το κακό Hollywood για τα διαζύγια. Γνωρίστηκαν στις αρχές του 1983 έκαναν σχέση το 1984 μετά τη συνεργασία τους στην ταινία ”Swing shift” και έχουν αποφύγει συνειδητά το γάμο, κάτι που φαίνεται να είναι το μυστικό της καλής τους σχέσης.

”Θα είχαμε πάρει εδώ και πολλά χρόνια διαζύγιο αν είχαμε παντρευτεί. Επιλέξαμε να είμαστε σε μια σχέση και μας αρέσει αυτή η επιλογή” σχολίασε η ίδια σε μια συνέντευξή της πέρυσι.

Αν κρίνουμε πάντως από το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι το ίδιο αγαπημένοι, 33 χρόνια μετά μάλλον κάτι κάνουν σωστά.

Don Johnson και Melanie Griffith

Η Melanie Griffith γνώρισε τον Don Johnson το 1972, όταν ήταν 14 (!) ετών και μέσα σε ένα χρόνο μετακόμισαν μαζί (μιλάμε για ΤΟΝ έρωτα). Το Ιανουάριο του 1976 παντρεύτηκαν αλλά τα μέλια τους τελείωσαν γρήγορα έτσι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου.

Λίγα χρόνια όμως είπαν να δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους (γιατί όπως έλεγε και η Τάμτα, ”δεν τελειώνει έτσι η αγάπη”) και το 1989 απέκτησαν την κόρη τους Dakota Johnson. Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σκληρή ζωή του Hollywood (δηλαδή τους εθισμούς που τους βασάνιζαν) πήραν τα βουνά και μετακόμισαν στο Aspen με τα παιδιά τους. Στήριξαν πολύ ο ένας τον άλλον αλλά τελικά ο εθισμός του Don στο αλκοόλ έδιωξε μακριά την Melanie, με την οποία τελικά χώρισε το 1995.

Cindy Crawford και Richard Gere

Μπορεί η Cindy να έγινε η γυναίκα που επαναπροσδιόρισε τα πρότυπα ομορφιάς στα 90s, αλλά όταν γνώρισε τον Richard Gere- στα 21 της ήταν απλά ένα κορίτσι που είχε εντυπωσιαστεί από τον γοητευτικό ηθοποιό.

Ήταν ένα από τα πιο λαμπερά και αξιοζήλευτα ζευγάρια- εκείνη στην αρχή της καριέρας της και εκείνος ήταν ό,τι πιο hot υπήρχε τότε (σκέψου έναν αντίστοιχο George Clooney) και ζούσαν τον έρωτά τους πολύ έντονα. Τέσσερα χρόνια μετά κλέφτηκαν αλλά ο γάμος τους δεν άντεξε πολύ και έτσι το 1995 είπαν bye- bye και χώρισαν.

”Νομίζω στα 22 μου δεν με πείραζε να ακολουθώ κάποιον, αλλά μετά συνειδητοποιείς ότι δεν θέλεις απλά να ακολουθείς κάποιον, αλλά να οδηγείς και εσύ καμιά φορά και να είσαι συνοδοιπόρος” είπε αναφερόμενη στη σχέση της με τον ηθοποιό.