CELEBRITIES

10 διάσημοι που υπήρξαν πρόσφυγες

Η δικηγόρος και σύζυγος του Τζωρτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Κλούνεϊ, αποκάλυψε σε μια συνάντηση της με Σύριους πρόσφυγες πως κάποτε η ίδια έχει υπάρξει πρόσφυγας, όταν ήταν τριών ετών. Η οικογένεια της ήταν από τον Λίβανο και αναγκάστηκαν να φύγουν το 1982 όταν οι συνθήκες είχαν γίνει πολύ βίαιες.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση βρήκαμε διάσημους ανθρώπους που είχαν αποκαλύψει πως ήταν πρόσφυγες. Πάλεψαν για τη ζωή τους και τα κατάφεραν.

M.I.A.

 

Η διάσημη ράπερ και μουσικός, έφυγε από την Σρι Λάνκα στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, όταν ήταν 9 ετών και μετακόμισε στο Λονδίνο.

Sigmund Freud

 

Το 1938, ο ιδρυτής της ψυχανάλυσης Freud, ζούσε 79 χρόνια στην Αυστρία αλλά έπρεπε να φύγει όταν ο στρατός του Χίτλερ εισέβαλε, διακηρύσσοντας την ένωση με τη Γερμανία.

Albert Einstein

Το 1993, ο Γερμανός επιστήμονας Αϊνστάιν κατηγορήθηκε για προδοσία από το Τρίτο Ράιχ. Έφυγε από την Γερμανία και πήγε να ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Marlene Dietrich

 

Η Γερμανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια έγινε πολίτης της Αμερικής το 1939, μετά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Karl Marx

 

Ο διάσημος φιλόσοφος εκδιώχθηκε από το Παρίσι στο τέλος του 1844. Μετακόμισε στις Βρυξέλλες.

Madeleine Albright

 

Η Albright ήταν πρόσφυγας που κατέφυγε με την οικογένεια της στην Τσεχοσλοβακία λόγω των Ναζί και αργότερα εξαιτίας των κομμουνιστών.

ΜΙΚΑ

 

Ο ΜΙΚΑ γεννήθηκε στον Λίβανο αλλά έφυγε από εκεί πολύ μικρός κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και ήρθε στην Ευρώπη.

Freddie Mercury

 

Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Ζανζιβάρης αλλά η οικογένεια του αναγκάστηκε να φύγει κατά τη διάρκεια της επανάστασης το 1964. Η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στην Αγγλία.

Alek Wek

 

Είναι γνωστή για την επιρροή της στην βιομηχανία της μόδας. Εγκαταστάθηκε στη Βρετανία ως πρόσφυγας κατά τη διάρκεια του σουδανικού εμφυλίου πολέμου το 1991.

Andy Garcia

 

Ο διάσημος ηθοποιός εγκατέλειψε την Κούβα με την οικογένεια του, όταν ήταν πέντε χρονών στην εισβολή του ”Κόλπου των Χοίρων” στις 17 Απριλίου με απόφαση Τζον Κένεντι.