FASHION SHOW

5 beauty μαθήματα που πήραμε από το fashion show του YSL στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Η καρδιά της μόδας χτυπά στο Παρίσι και το fashion show του Saint Laurent με την επιμέλεια του Anthony Vaccarello ήταν σίγουρα ένα από αυτά που δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Και δεν ήταν μόνο η συλλογή για την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2019 που  φέτος ήταν κάτι σαν λεύκωμα σκέψεων, μνήμης και συλλεκτικών κομματιών από όλες τις περασμένες δεκαετίες που ο οίκος μεσουρανούσε, τα μοντέλα που περπάτησαν πάνω σε νερό κάτω από τον Πύργο του Eiffel ή τα εντυπωσιακά makeup looks δια χειρός του Tom Pecheux, Διευθυντή Ομορφιάς YSL Beauté, ήταν το δυναμικό και πολύπλευρο προφίλ της γυναίκας που ο γαλλικός οίκος πρεσβεύει και φαίνεται να διατηρεί μέσα στις δεκαετίες. Βάζοντας, λοιπόν, το catwalk του οίκου κάτω από το beauty μικροσκόπιό μας, καταλήξαμε στα δικά μας συμπεράσματα- μαθήματα.

 

1. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου;

Οι αφέλειες επιστρέφουν στην «curtain» εκδοχή τους. Στην ουσία, οι curtain bangs θυμίζουν πολύ τις αφέλειες της Brigitte Bardot και μπορούν πολύ εύκολα να μεταμορφωθούν σε φράντζα μιας και είναι πιο μακριές και με διάφορα μήκη σε σχέση με τις κλασικές, σκεπάζοντας όλο το μέτωπο. «Πραγματικά χαρίζουν δυναμικότητα και και αποφασιστικότητα στη γυναικεία σιλουέτα» αναφέρει χαρακτηριστικά η hairstylist Duffy που επιμελήθηκε το hairlook των μοντέλων.

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

2.  Πειραματίσου με το μακιγιάζ σου και μη φοβάσαι να δοκιμάζεις διαφορετικά looks

Για το runway του οίκου, ο Tom Pecheux δημιούργησε τρία διαφορετικά looks μιας και όπως λέει χαρακτηριστικά «η γυναίκα YSL τολμά και παίζει με το μακιγιάζ της. Της αρέσει να είναι φυσική αλλά ταυτόχρονα και δυναμική. Της αρέσει να είναι ο εαυτός της, αλλά και να είναι εκφραστική με δυναμικό μακιγιάζ. Εξάλλου, η ιδέα πίσω από αυτό το concept ήταν ακριβώς αυτό. Να δείξουμε ότι η γυναίκα YSL είναι μια πολύπλευρη και ευπροσάρμοστη γυναίκα». Μη διστάζεις, λοιπόν, να πειραματίζεσαι μα το look σου, μιας και με αυτόν τον τρόπο τονίζεις μία διαφορετική πτυχή της προσωπικότητάς σου.

 

3. Μη φοβάσαι το χρυσό στο μακιγιάζ σου

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Tom Pecheux «Χρυσό ίσον YSL! Για μένα το χρυσό δεν είναι μόνο ένα χρώμα, είναι μέταλλο, είναι χρήματα, είναι πυρετός, ο χρυσός πυρετός. Όταν σκέφτομαι τον οίκο YSL, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το χρυσό χρώμα, καθώς είναι και στην συσκευασία μας! Και είναι το στοιχείο που ο κύριος Saint Laurent χρησιμοποιούσε εδώ και δεκαετίες…» και συνεχίζει αναλύοντας το πώς πέτυχε το χρυσό look του οίκου « Για το τελευταίο look – το χρυσό – ήθελα να δημιουργήσω ένα look που δεν περνά απαρατήρητο. Σε όλο το επάνω μέρος των βλεφάρων χρησιμοποιήσαμε την Full Metal Shadow N°17 Gold Source και το Couture Eyeliner N ° 9 Or Radical. Με την ανάμιξη τους δημιουργήσαμε μια εκλεπτυσμένη και δροσερή εμφάνιση».

 

4. Όποιο μακιγιάζ και να υιοθετήσεις φρόντισε η βάση σου να είναι φυσική

«Για όλα τα look, ξεκινήσαμε με μια φυσική βάση. Πρώτο βήμα αποτέλεσε το Top Secrets Instant Moisture Glow, για να δώσουμε λείο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσαμε το All Hours Foundation για να εξαλείψουμε τυχόν ατέλειες και το Couture Highlighter N ° 1 για να δώσουμε λάμψη. Για να πετύχουμε το φυσικό αποτέλεσμα, εφαρμόσαμε το Rouge Volupté Shine N ° 42 Baume Midi Minuit στα χείλη.» λέει χαρακτηριστικά ο makeup artist.

 

5. Ένταση στα μάτια και τα χείλη: Yes please

Κι αν ψάχνεις να υιοθετήσεις ένα άκρως δυναμικό μακιγιάζ, τότε ρίξε μία ματιά στο δεύτερο look που δημιούργησε ο makeup artist και συνδυάζει ένταση στα μάτια και τα χείλη. «Για το κόκκινο look – αποφάσισα να δημιουργήσω δυναμικά κόκκινα ματ χείλη, χρησιμοποιώντας το Rouge Pur Couture Η Slim N ° 10 Corail Antinomique, σε συνδυασμό με πολύ δυναμικό μαύρο βλέμμα χρησιμοποιώντας το Couture Kajal.»