ΧΤΕΝΙΣΜΑ

Δοκιμάσαμε το πιο hot χτένισμα της σεζόν και σου δείχνουμε τα βήματα για να το πετύχεις

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και σίγουρα αν ένα πράγμα θέλουμε να αποφύγουμε στα μαλλιά μας αυτή την εποχή- τουλάχιστον εγώ, Vivianes talking- είναι τα αυστηρώς στιλιζαρισμένα χτενίσματα. Αυτά που χρειάζονται αφενός πολλά προϊόντα και εργαλεία hairstyling και αφετέρου να σπαταλήσουμε αντίστοιχα, ακόμη περισσότερες ώρες μπροστά στον καθρέφτη προκειμένου να περάσουμε με ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα το κατώφλι του σπιτιού μας.

Κάπως έτσι, όταν έμαθα πως και φέτος η ghd greece δημιούργησε ένα ειδικά διαμορφωμένο ghd booth στο Golden Hall στα πλαίσια του activation Utopia, δεν γινόταν να χάσω την ευκαιρία και να μην το επισκεφθώ. Φετινή αποστολή; Να δοκιμάσω το πιο hot χτένισμα αυτής της εποχής aka τα πιο ανάλαφρα bohemian waves συνδυάζοντάς τα με το τελευταίο trend στα αξεσουάρ μαλλιών aka τις μπαρέτες και τα τσιμπιδάκια με πέρλες κι όλα αυτά χρησιμοποιώντας τα πιο ασφαλή και διάσημα εργαλεία hairstyling για τα μαλλιά μου, τα ghd (aka good hair day).

Το ραντεβού δόθηκε και μαζί με την Έλλη, τη Σοφία, τη Ριάνα, την Όλγα, τη Ναντίν και την Αγγελική βρεθήκαμε στις πέντε στο Golden Hall για να τα πούμε δοκιμάζοντας εντυπωσιακά χτενίσματα.

Και η αποστολή για το πιο hot χτένισμα αυτής της εποχής ξεκίνησε! Πρώτο βήμα πριν ακουμπήσει οποιοδήποτε εργαλείο styling στα μαλλιά; Η προστασία από τη θερμότητα. Αγαπημένο μου προϊόν; Το heat protect spray της ghd.

Με ανάλαφρη σύνθεση και απίστευτο άρωμα, πέφτει σαν πέπλο στα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει, δημιουργώντας μία αόρατη ασπίδα ενάντια στη φθορά που προκαλεί η θερμότητα. Παράλληλα, περιέχει το καινοτόμο σύστημα θερμικής προστασίας της ghd που δίνει άμεση ελαστικότητα, λάμψη και κράτημα στις μπούκλες σου ή σε οποιοδήποτε χτένισμα θελήσεις να δοκιμάσεις. Όπως μου είπε η Σοφία, μπορείς να το ψεκάσεις σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα.

Επόμενο βήμα, το χώρισμα των μαλλιών σε μικρά κάθετα τμήματα. Στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνεις, όπως μας είπε η Σοφία είναι να τυλίξεις twist τα μαλλιά σου και στη συνέχεια να στεγνώσεις κάθε τμήμα ξεχωριστά  με το σεσουάρ.

Έπειτα, χωρίσαμε τα μαλλιά σε  μικρά οριζόντια τμήματα, και αρχίσαμε να δουλεύουμε κάθε τμήμα ξεχωριστά χρξσιμοποιώντας τη νέα πρέσα μαλλιών της ghd, Platinum+.Την πρέσα- που σου θυμίζω είχα τεστάρει στο ψιλόβροχο της Oxford Street στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μία απλή πρέσα, αλλά για την πιο «έξυπνη» πρέσα μαλλιών της ghd, aka η τελευταία καινοτομία στα εργαλεία styling της ghd. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή; Είναι πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών και στον τρόπο που κάνει κάθε μία από εμάς κάνει το hairstyling της, ελέγχοντας τη θερμότητα. Με δύο λόγια, αναγνωρίζει, σέβεται και προσαρμόζεται κάθε φορά, στην υφή και τη διαφορετική ποιότητα των μαλλιών, μιας και χάρη στους αισθητήρες ανιχνεύει την πυκνότητα των μαλλιών και την ταχύτητα με την οποία τα ισιώνουμε. Παράλληλα, εξασφαλίζει styling ακριβείας με διάρκεια και λάμψη, χωρίς να ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Με δύο λόγια (ξανά) απλά την αγαπώ.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Πώς θα πρέπει να δουλέψω την πρέσα στα μαλλιά μου για να πετύχω ένα πιο ανάλαφρο- καλοκαιρινό αποτέλεσμα; Όπως μας είπε η Σοφία, «το μυστικό για να πετύχεις πιο ανάλαφρα και όχι αυστηρά στιλιζαρισμένες μπούκλες έχει να κάνει με την τεχνική που ακολουθείς. Αυτό που προτείνω είναι να τυλίγεις διαδοχικά την κάθε τούφα, με φορά πρώτα προς τα μέσα και έπειτα προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς ένα πιο ατημέλητο, wavy και bohemian αποτέλεσμα».

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεις να δουλεύεις  σε όλο το τμήμα των μαλλιών σου.

Η επόμενη κίνηση είναι να ανοίξεις τα waves με τα δάχτυλά σου προκειμένου να αποκτήσουν ένα πιο messy εφέ.

Τελευταίο βήμα, τα αξεσουάρ μαλλιών φυσικά. Μπαρέτες και τσιμπιδάκια ήταν αυτά που έβαλαν την τελευταία και πιο stylish πινελιά στο χτένισμά μου!

Τι λες; It’s a good hair day!

Περισσότερα styling trends στο facebook.com/ghdGreece.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος