VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Βαρέθηκες το κόκκινο κραγιόν; Σου δείχνουμε βήμα-βήμα το ιδανικό μακιγιάζ για τις γιορτές

Μπορεί να μετράς αντίστροφα για την άδειά σου, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα ξεκουραστείς εξαρχής- εκτός αν πάρεις τα βουνά. Είναι η βόλτα με το βαφτιστήρι/ια, οι λαμπάδες, τα δώρα σε φίλους και γνωστούς, τα ψώνια τελευταίας στιγμής, οι υποχρεώσεις που έχουν προκύψει εδώ και καιρό, τα ραντεβού για καφέ/ φαγητό/ ποτό με φίλους που έχεις καιρό να δεις και κανόνισες μέσα σε αυτές τις τέσσερις μέρες.

Το αποτέλεσμα ένα: Από το πρωί μέχρι το βράδυ είσαι έξω. Κι ενώ outfit μπορεί να είσαι πιο αποφασιστική, στο κεφάλαιο μακιγιάζ τα πράγματα δυσκολεύουν. Λίγο η έλλειψη χρόνου αλλά πάνω απ' όλα έμπνευσης μπορεί να σε αδρανοποιήσει με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη, χωρίς να ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από το νεσεσέρ σου.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Η πρώτη σκέψη δεδομένη: Αρπάζεις το κόκκινο κραγιόν. Τι γίνεται όμως όταν δεν είσαι φαναταική του είδους; (#mystory). Τα πράγματα είναι απλά, μου λέει η Ολίβια Σαχινίδου- aka η makeup artist της καρδιάς- δώσε έμφαση στα μάτια. Κάπως έτσι, αποφασίσαμε να σου δείξουμε βήμα- βήμα πώς θα πετύχεις ΑΥΤΟ το μακιγιάζ που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση αυτές τις γιορτές. Enjoy και get the look!

Για να δημιουργήσουμε μία φυσική αλλά λαμπερή βάση χρησιμοποιήσαμε αρχικά το primer(Miracle Glow Illuminating & Hydrating Primer της Max Factor), έπειτα τη Strobe Cream στην απόχρωση Pinklite της MAC και τέλος, το foundation (Guerlain  L’ Essentiel Natural Glow Foundation 16H).

Για να δώσουμε ακόμη περισσότερο φως και λάμψη στην περιοχή των ματιών εφαρμόσαμε το YSL Touche Éclat High Cover Concealer- ένα υψηλής κάλυψης concealer με φυσικό λαμπερό αποτέλεσμα.

Στα ψηλά σημεία του προσώπου, πάνω από τα ζυγωματικά, στο μέτωπο, στη μύτη και το πηγούνι απλώσαμε τις λάμψεις από την παλέτα Hyper Real Glow Get Lit της MAC (ιδανική για πιο ανοιχτές επιδερμίδες).

Σειρά έχουν οι φωτοσκιάσεις και το bronzer που δεν θα μπορούσε να λείπει από το γιορτινό μακιγιάζ μας. Για να ζεστάνουμε το πρόσωπο χρησιμοποιήσαμε τη bestselling ματ πούδρα Hoola της Benefit στην ολοκαίνουργια απόχρωση Hoola Caramel.

Για να δώσουμε μία ροδαλή λαμπερή όψη φρεσκάδας στα μάγουλα, κάναμε combo, συνδυάζοντας διαφορετικές υφές ρουζ, μια πιο κρεμώδη (από τη συλλογή Bobbi BrownxUlla Johnson The Esme Cheek Palette)  και μία πιο πουδρέ (το Blush Colour Infusion της Laura Mercier).

Ξεκινάμε το μακιγιάζ ματιών φορώντας το μολύβι ματιών στη γραμμή των πάνω βλεφαρίδων για να τονίσουμε τα μάτια, ενώ στην εξωτερική γωνία δημιουργούμε ένα μικρό τρίγωνο, το οποίο στη συνέχεια σβήνουμε με το πινελάκι.

 

Σε όλο το κινητό βλέφαρο περνάμε τη σκιά Too Good από τη Natural Lust Naturally Sexy Eye Shadow Palette της Too Faced (που θα βρεις στα Sephora) για  ένα  φωτεινό αποτέλεσμα στα μάτια ενώ στο κόκαλο των ματιών περνάμε την Afternoon Delight σκιά για να δώσουμε βάθος.

 

Τονίζουμε την εξωτερική γωνία, δουλεύοντας πάνω στο τριγωνάκι που σχεδιάσαμε με το μολύβι ματιών εφαρμόζοντας την πιο σκούρα καφέ σκιά (Spank Me).

 

Για να φωτίσουμε την περιοχή κάτω από το τόξο του φρυδιού περνάμε μία ανοιχτή σκιά ( εμείς απλώσαμε την Love Language), ενώ μέσα στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων περνάμε το μολύβι το οποίο σβήνουμε με ένα λεπτό πινελάκι προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα smudgy εφέ.

Εφαρμόσαμε δύο στρώσεις μάσκαρα ( Super Fan Mascara της Smashbox) για να τονίσουμε το βλέμμα ακόμη πιο πολύ.

Στα φρύδια, για να πετύχουμε τέλειο σχήμα και ομοιόμορφο χρωματικά αποτέλεσμα χρησιμοποιήσαμε συνδυαστικά το μολύβι φρυδιών Goof Proof και την iconic μάσκαρα φρυδιών Gimme Brow της Benefit.

Last but not least, στα χείλη, επιλέξαμε μία κρεμώδη nude-ροζ απόχρωση για να διατηρήσει την ισορροπία στο μακιγιάζ ( Estee Lauder Pure Color Desire Rouge Excess Lipstick στην απόχρωση Say Yes)

 

Καλό Πάσχα!