VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Μονοχρωματικό Μακιγιάζ: Δοκιμάσαμε μία από τις πιο hot τάσεις της σεζόν

24 media

Στις αρχές του Ιανουαρίου σου είχα μιλήσει για την τάση του μονοχρωματικού μακιγιάζ, που απ' ό,τι φαίνεται, φέτος τον χειμώνα  έρχεται να μας συστηθεί στην πιο δροσερή, σύγχρονη και ανανεωμένη εκδοχή της. Στην ουσία, το monochromatic makeup look, όπως κάνει καριέρα στο εξωτερικό,  είναι το trend που θέλει να χρησιμοποιείς μία- την ίδια- απόχρωση στα μάτια, τα χείλη και τα ζυγωματικά- συνδυάζοντας ακόμη και το outfit σου, δημιουργώντας μία χρωματική ομοιομορφία (εξ ου και το όνομά του).

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Το έχουμε δει ως beauty πρόταση στα fashion shows μεγάλων οίκων μόδας, να το δοκιμάζουν οι celebrities στο κόκκινο χαλί αλλά και πολλές beauty influencers στο Instagram. Και όπως καταλαβαίνεις, σ’ έναν πειρασμό- δεν θα στο κρύψω- μπήκα να το δοκιμάσω. Ακόμη ένας λόγος; Η νέα συλλογή της MAC, MAC In Monochrome, που εδώ και λίγο καιρό έχει βγει στα MAC stores και έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό. Βασισμένη σε 6 διαφορετικές iconic αποχρώσεις στο μακιγιάζ (βλέπε Ruby Woo, Velvet Teddy, Candy Yum Yum, See Sheer, Diva και Heroine), η κάθε συλλογή περιλαμβάνει μία σειρά προϊόντων στην ίδια απόχρωση που καλύπτουν κάθε ανάγκη στο μακιγιάζ μας: Σκιές, κραγιόν, lipglass, ρουζ, glitter, με βασικό σκοπό, να πετύχουμε το απόλυτο μονοχρωματικό look.

 

Οι επόμενες κινήσεις έγιναν εντελώς μηχανικά: Η επιλογή της απόχρωσης Diva ήταν δύσκολη (αν σκεφτείς πως αμφιταλαντευόμουν για ώρες ανάμεσα σε αυτή και την Velvet Teddy) και το τηλεφώνημα στην Ολίβια, την λατρεμένη makeup artist, έγινε ακριβώς πάνω στην ώρα. Τα challenges πολλά: Πώς μπορεί να υιοθετήσει μία κοινή θνητή- όπως εσύ και εγώ- την τάση του μονοχρωματικού μακιγιάζ καθημερινά; Είναι εύκολη η διαδικασία; Τι γίνεται με τις πιο σκούρες αποχρώσεις (βλέπε Diva); Μπορείς να πετύχεις  έντονα μάτια και έντονα χείλη μαζί, χωρίς να προκαλέσεις ατύχημα στην Κηφισίας ή να δείχνεις τουλάχιστον από άλλο πλανήτη;  

Όχι δεν θα σου απαντήσω απλά, αλλά θα σε βάλω να πατήσεις play στο παρακάτω βίντεο!

Μάτια

24 media

 

Ζυγωματικά

24 media

 

Χείλη

24 media

Final look

24 media

Πώς σου φαίνεται; Αναμένω τα σχόλιά σου

MUA: Ολίβια Σαχινίδου