VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Ας μιλήσουμε λίγο για το γυναικείο μουστάκι. Παιδιά, υπάρχει!

Όταν η MAC πήρε την «πρωτοβουλία» πριν λίγες μέρες, να ανεβάσει στο λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία με το μολύβι χειλιών στην απόχρωση Chestnut, δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Όχι, δεν ήταν η φανταστική απόχρωση, μα η τόσο κοντινή φωτογραφία  που εκτός από τα χείλη και το περίγραμμά τους, έκανε να διακρίνονται μερικές τρίχες στο μουστάκι της κοπέλας. Πάμε ξανά: μερικές τρίχες στο μουστάκι.

 

Και αυτό φυσικά αρκούσε για να το προσέξουν αφενός κάποιοι παρατηρητικοί followers του brand και να σπεύσουν να σχολιάσουν και αφετέρου να γίνει μεγάλο θέμα σε πολλά sites του εξωτερικού σε σημείο που δικαιολογούσε να γραφτούν μερικές γραμμές και στη δική μας beauty στήλη. (Διαφορετικά,  πιθανόν να μην το έκανα, γιατί πολύ απλά α. θεωρώ #παραπολύ φυσιολογικό το μουστάκι και τη στροφή προς τα πιο ρεαλιστικά, φυσικά, αληθινά πρότυπα (όπως οι καμπάνιες με τα plus size μοντέλα) και β. το βασικότερο- δεν μιλάμε για το μουστάκι του Κολοκοτρώνη ή του Αϊνστάιν, αλλά για μερικές τριχούλες και χνούδι).

 

«Μου αρέσει το γεγονός ότι οι τρίχες δεν ήταν φωτοσοπαρισμένες! Είναι ωραίο να δείξετε κάποτε αληθινά πρόσωπα» «Σε ευχαριστούμε @maccosmetics που το κρατάς αληθινό» «Φανταστικό! Λατρεύω το μοντέλο με τις μικρές τριχούλες στο πρόσωπο» ήταν μόνο μερικά από τα ενθαρρυντικά σχόλια γιατί υπάρχαν και τα εξής «Τι συμβαίνει με το μουστάκι;» «Το μοντέλο ξεχάστηκε μάλλον να ξυρίσει το μουστάκι του» «Η MAC θα μπορούσε να πληρώσει για να της κάνει αποτρίχωση».

 

Πάμε τώρα να το πιάσουμε από την αρχή. Η τριχοφυία στο πρόσωπο είναι κάτι φυσιολογικό. Η έντονη τριχοφυία (που προφανώς δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη φωτογραφία) οφείλεται στην έκκριση ανδρογόνων ορμονών ή σε παρενέργειες φαρμάκων και γενικά, τρίχες στο πρόσωπό τους έχουν όλες οι γυναίκες, όλοι οι άνθρωποι. Άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλες σε μικρότερο. Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση είναι θέμα αισθητικής και ψυχολογίας. Το αν αισθάνεσαι ή δεν αισθάνεσαι εσύ καλά με αυτές, είναι καθαρά θέμα δικό σου. Επίσης, όπως διαβάζω στο Allure, ίσως με τη συγκεκριμένη φωτογραφία η MAC να έκανε την αρχή, παρουσιάζοντας μία διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που παρουσιάζει το μακιγιάζ, επιλέγοντας πιο ρεαλιστικές εικόνες και αρετουσάριστες φωτογραφίες.

ΥΓ1: Μήπως τελικά έχουμε εθιστεί με τα τέλεια πρότυπα και τα φίλτρα ψάχνοντας για τις τέλειες- αψεγάδιαστες φωτογραφίες;

ΥΓ2: Μήπως ασχολούμαστε πάρα πολύ εύκολα με τις τρίχες των άλλων;