HOUSE TWENTY FOUR

Πώς να οργανώσεις τα καλλυντικά σου στο μπάνιο

Μέϊκαπ, πούδρες, κραγιόν, βερνίκια, κρέμες προσώπου, αρώματα, προϊόντα για τα μαλλιά, και δεν ξέρω εγώ πόσα άλλα καλλυντικά, που αγαπάς κι επιλέγεις καθημερινά στοιβάζονται σε πάγκους, συρτάρια και ράφια αναμένοντας να βρουν τη χρήση τους. Πρώτα απ' όλα όμως στέκονται αμήχανα μεταξύ εκατοντάδων. Για να τα λέμε κι όλα μεταξύ μας. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να μπεις στο ωραιότατο μπάνιο σου και να βάλεις μια τάξη στον ομορφοχαμό σου;

Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Περλ Μπακ είχε πει το φανταστικό: “Η τάξη είναι το σχήμα στο οποίο στηρίζεται η ομορφιά”. Είναι απ’ αυτά που τα αποστηθίζεις για να τα βάλεις μπροστά σε κάθε στιγμή αταξίας σου. Κι επειδή ποτέ δεν είναι μία, μαθαίνεις και το γνωμικό του Φρήντριχ Νίτσε που λέει “το χάος γεννάει την τάξη” και κάπως σου χαμογελάς και μετά κοιτάς με δέος όλα αυτά τα καλλυντικά στο μπάνιο σου με σκοπό να μπουν σε κάποια τάξη ή να γίνουν προτεραιότητά σου.

 

Και που λες, μετά από έρευνα σε μπάνια υπέροχων φιλενάδων που έχουν απόλυτη τρέλα με συλλογές από μπουκαλάκια, τα καλλυντικά που φλερτάρουν με το στριμωγμένο χρόνο στο στριμωγμένο τους χώρο είναι αυτά που για κάποιο λόγο δε δουλεύουν υπέρ τους. Όταν λοιπόν το πάρεις είδηση αυτό, τότε θα σταματήσεις να στριμώχνεις αδέξια το ένα κραγιόν πάνω απ’ το άλλο και θα ξεκινήσεις μια άνευ προηγούμενου τακτοποίηση, την οποία θα στηρίζεις, ενισχύεις και διατηρείς τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

 

Μ΄αυτά και μ’ αυτά έφτασα στο φανταστικό σπίτις της 24media με ούτε καν τα μισά προϊόντα απ’ αυτά που έχω στο δικό μου σπίτι για να αποδείξω σε σένα και μένα μαζί, πόσο καλά μπορώ να τακτοποιήσω ένα τέλειο μπάνιο, σαν αυτό της Ideal Standard, ειδικά αν έχει και τους κατάλληλους ή καλύτερα τελείως σωστούς αποθηκευτικούς χώρους.

Πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Αρχικά πρέπει να αποφασίσεις ποια καλλυντικά κρατάς και ποια βάζεις στην άκρη (για μια άλλη εποχή).

 

Δες τα προϊόντα σαν παρεάκια που αναλαμβάνουν δράσεις μέσα στην καθημερινότητά σου. Αντιμετώπισέ τα ως πολύτιμους συμμάχους και δείξε τους σεβασμό για να δουλέψουν και πιο αποτελεσματικά για τις ανάγκες σου. Μην μπλέκεις τις “παρέες” (ακά τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με των μαλλιών, ή τα αρώματα με το μακιγιάζ. Μη ζορίζεις τις σχέσεις τους και μη στριμώχνεις τα θέλω σου. Πρέπει να ξέρεις ανά πάσα στιγμή σε ποια γωνιά θα βρεις τρυφεράδα (aka λύση στο πρόβλημά σου).

 

Βρες απλούστατους τρόπους για να οργανώσεις τα πάντα στο μπάνιο σου, προκειμένου όλο αυτό να λειτουργήσει υπέρ σου. Μάθε να πετάς όλα όσα δεν χρειάζονται γιατί έχουν λήξει ή απλώς δεν χρειάζεσαι, καθώς σου πιάνει πολύτιμο χώρο και δεν χρησιμοποιείς ποτέ. Δημιούργησε υπέροχες γωνίτσες που βάζουν σε τάξη όχι μόνο τα καλλυντικά σου αλλά και τις σκέψεις σου.

Στο σημείο αυτό,  δίνω ένα respect στα έπιπλα Tonic II της Ideal Standard που είναι σούπερ λειτουργικά κι έχουν απαλό κλείσιμο, αλλά και αρκετό χώρο για αποθήκευση.

πι.ες: Λατρεύω το χάος επειδή μ’ αρέσει να τακτοποιώ. 

 

εις το επανιδείν (πάντα με χαμόγελο)