BEAUTY

Tips για να έχεις την πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα φέτος το φθινόπωρο

Οι διακοπές είναι πλέον όνειρο μακρινό, τα πρωτοβρόχια έχουν σημάνει και επισήμως την έναρξη του φθινοπώρου αλλά η επιδερμίδα σου συνεχίζει - μετά το καλοκαίρι- να εκπέμπει SOS. Είναι αφυδατωμένη, θαμπή και έχει τραχιά υφή σε αρκετά σημεία. Σε νιώθω. Οι λέξεις ενυδάτωση και λάμψη ηχούν δυνατά στα ηχεία του μυαλού σου. Του δικού μου σίγουρα. Τι πρέπει να κάνω για να έχω ενυδατωμένη επιδερμίδα όλο το φθινόπωρο; Στο παρακάτω βίντεο θα δεις τις 4 βασικές κινήσεις που έχω εντάξει στη δική μου ρουτίνα ομορφιάς.

Βίντεο/ Φωτογραφίες: Ειρήνη Καραγιάννη

 

Θα στα πω όλα αναλυτικά:

Επανάλαβε μετά από εμένα: Το νερό είναι πηγή ζωής

Είναι το πιο εύκολο, το πιο απλό, το πιο προφανές που μπορείς να κάνεις για να παραμείνεις ενυδατωμένη σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από την εποχή. Το νερό είναι η βασική πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού και η έλλειψή του έχει συνέπειες μεταξύ άλλων και στην όψη της επιδερμίδας, η οποία αρχίζει να δείχνει πιο θαμπή και αφυδατωμένη. Τι πιο απλό!  8-10 ποτήρια νερό την ημέρα αρκούν για έχει η επιδερμίδα σου μια λαμπερή και υγιή όψη και ο οργανισμός σου ευεξία. Τώρα, αν θέλεις να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου ή να αποτοξινωθείς, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τα «detox water». Στην ουσία, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις την κανάτα ή το παγούρι σου με νερό και να προσθέσεις μερικά φρούτα, λαχανικά κομμένα σε φέτες ή ακόμη και μπαχαρικά, όπως φέτες από αγγούρι, λεμόνι, πιπέρι καγιέν, κουρκουμά, τζίντζερ. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις ενυδάτωση και αποτοξίνωση. 2 σε 1!

 

Ένα μήλο την ημέρα… (aka βάλε στο πρόγραμμα πολλούς χυμούς και φρέσκα φρούτα)

Εκτός από το νερό, η ισορροπημένη διατροφή παίζει κι αυτή σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του οργανισμού. Γιατί μην ξεχνάς, πως η επιδερμίδα μας αντανακλά τη γενικότερη υγεία και φυσική κατάσταση του οργανισμού μας. Φρόντισε λοιπόν, το εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου να είναι πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά μιας και οι βιταμίνες αλλά και τα ιχνοστοιχεία που περιλαμβάνουν, συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας. Και μην ξεχνάς αυτό που έλεγε συνέχεια η μαμά σου όταν ήσουν μικρή – από το στόμα της δικιάς μου τουλάχιστον το έχω ακούσει άπειρες φορές: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό (και την αφυδάτωση προσθέτω εγώ) τα κάνει πέρα.

Μην ξεχνάς την απολέπιση

Είναι ένα βήμα πριν την ενυδάτωση και μία από τις βασικότερες κινήσεις στη beauty ρουτίνα μας. Κι αυτό γιατί, όπως έχεις ξαναδιαβάσει σε αυτή εδώ τη στήλη, η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα μακιγιάζ, τη σκόνη και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας μας, βελτιώνοντας την όψη και τη γενικότερη λειτουργία της επιδερμίδας. Έτσι είναι έτοιμη να δεχτεί και να απορροφήσει βαθύτερα τα θρεπτικά συστατικά της ενυδατικής σου. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκεί, κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ που θα τονώσει την μικροκυκλοφορία του αίματος. 

 

Ενυδάτωση στο φουλ

Επόμενο βήμα; Η ενυδατική φυσικά! Είναι η κίνηση που δεν πρέπει να ξεχνάς αν θέλεις να παραμείνει υγιής και λαμπερή η επιδερμίδα σου, πόσο μάλλον αν θέλεις να διατηρήσεις λιγάκι ακόμη το καλοκαιρινό σου μαύρισμα. (Και ποια δεν θέλει; #ρητορικό) Αμέσως μετά, το καθημερινό ντους- μια/ δύο φορές την ημέρα δηλαδή- φρόντισε να απλώνεις σ’ όλη την επιδερμίδα του σώματός σου, ένα προϊόν που θα σου χαρίζει βαθιά ενυδάτωση. Η δική μου «ενυδατική εμμονή»;  Τα δύο ολοκαίνουργια Body Soufflés της NIVEA  που χαρίζουν αίσθηση απαλότητας κι ενυδάτωσης, χωρίς να αφήνουν ίχνη λιπαρότητας. Ο πρώτος λόγος που με ιντρίγκαρε να τα δοκιμάσω, δεν θα σου κρύψω, ήταν ακριβώς το όνομά τους aka Body Soufflé. Κι αυτό, γιατί ακούγοντας το όνομά τους, αφενός μου έρχονται πρώτα στο μυαλό μου λαχταριστά σουφλέ σοκολάτας (Ταύρος γαρ και μία ροπή προς το φαγητό την έχω) και αφετέρου γιατί, λατρεύω τις πλούσιες υφές στα προιόντα περιποίησης του σώματος, που δε βαραίνουν όμως την επιδερμίδα, απορροφώνται άμεσα, αφήνοντας την διακριτικά αρωματισμένη. Η επιλογή δύσκολη, ανάμεσα στο Body Soufflé Coconut & Monoi oil που συνδυάζει το τροπικό άρωμα της καρύδας με το έλαιο Monoi και το Body Soufflé Cherry Blossom & Jojoba oil που συνδυάζει το φρουτώδες άρωμα από άνθη κερασιάς με το πολύτιμο έλαιο Jojoba. Οk, η καρύδα με κέρδισε λίγο περισσότερο. Καθότι στην καρδιά μου έχει ακόμη καλοκαίρι. Και καρύδα= καλοκαίρι. Συμφωνείς;