BEAUTY

Τελικά, οι γυναίκες θέλουν τον ήρωά τους;

O Inrique Iglesias τραγουδάει ''I can be your hero baby'' και εσύ αμέσως σκέφτεσαι πώς είναι. Γιατί καλώς ή κακώς όλες έχουυμε ανάγκη από έναν ήρωα. Η καθεμία φτιάχνει τον δικό της, τον φέρνει στα μέτρα της, αλλά για όλες υπάρχει από ένας. Μπορεί να μην είναι τέλειος, εξάλλου δεν χρειάζεται. Αρκεί να είναι πάντα δίπλα σου και αυτόματα γίνεται ο ένας και μοναδικός, ο ήρωας της ζωής σου.

Δες πώς έχει τον ήρωα στο μυαλό της η Δήμητρα, η Δέσποινα, η Μάριον, η Μαριλέλλα κι εγώ και είμαι σίγουρη ότι όλες αυτές οι περιγραφές κάτι θα σου θυμίσουν.

Δήμητρα

Και τι ζητάμε πια; ‘Εναν άντρα σούπερ σε όλα του. Έναν σούπερ ήρωα που θα μπορεί να πετάγεται να μας κάνει μια μεγάλη αγκαλιά όταν δεν αισθανόμαστε καλά, όταν έχουμε νεύρα, όταν είμαστε πιεσμένες από τη δουλειά, όταν τέλος πάντων όλα μας πάνε στραβά. Έναν άντρα που παθιάζεται με ό,τι κι αν κάνει, που ψάχνεται διαρκώς και θέλει πάντοτε να ανακαλύπτει νέα πράγματα. Έναν άντρα που δε βαριέται να ζήσει μαζί μας τις πιο τρελές αλλά και ήρεμες στιγμές, έναν άντρα που είναι ειλικρινής μαζί μας, που μας εμπνέει εμπιστοσύνη και φυσικά εκφράζει τα συναισθήματά του με κάθε πιθανό τρόπο. Έναν γενναιόδωρο άντρα με χιούμορ και θετική ενέργεια.

Δέσποινα

Ο ιδανικός άντρας είναι αυτός που δεν υπακούει σε κανόνες. Είναι γοητευτικός, έχει τρόπους και ξέρει να σε κάνει να γελάς. Θέλει να νιώθεις όμορφα δίπλα του κι αυτός είναι ο στόχος του. Ο ιδανικός άντρας ξέρει πως να σε κάνει ευτυχισμένη. Με απλές κινήσεις. Ένα φιλί στα μαλλιά, ένα χάδι. Ο ιδανικός άντρας μυρίζει όμορφα και καταλαβαίνεις πότε μπαίνει στο δωμάτιο χωρίς να στρέψεις το βλέμμα σου στην πόρτα. Είναι κύριος του εαυτού του και έχει σιγουριά.

 

Μαριλέλλα

Ιδανικός άντρας δεν υπάρχει, όπως δεν υφίσταται και ιδανική γυναίκα. Όλοι έχουμε τα τρωτά και τις αδυναμίες μας. Άντρας- ήρωας, όμως ναι, υπάρχει. Στην αρχή έχει τη μορφή του πατέρα μας και με το μεγαλώνοντας, μετά το πρώτο ερωτικό σκίρτημα μεταμορφώνεται σε φιγούρες ελκυστικές πάνω στις οποίες εντοπίζουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ευτυχίας που θα βιώσουμε στη ζωή μας. Ο άντρας που στα μάτια μας φαντάζει ήρωας πρέπει να έχει τις “δυνάμεις” ενός Από μηχανής Θεού: Να σε “σώζει” από μια δύσκολη κατάσταση. Την προστατευτική φιγούρα ενός Φύλακα Αγγέλου: Να ξέρεις πως θα είναι εκεί για σένα όποτε τον χρειαστείς. Την τρυφεράδα ενός παραμυθένιου πρίγκιπα: Που θα σε φιλήσει και θα γίνεις καλύτερα. Το ενστικτώδες ενδιαφέρον μιας αδελφής ψυχής: Όταν δεν είσαι καλά, θα το νιώθει και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην υποφέρεις.

Μάριον

H Bonnie Tyler βροντοφωνάζει για το πόσο χρειάζεται έναν ήρωα, από το 1984 και όλες μας το τραγουδάμε μαζί της έκτοτε. Η αγάπη μας για τους (σούπερ) ήρωες είναι διαχρονική, αλλά τα ιδανικά χαρακτηριστικά τους διαμορφώνονται όταν οι άντρες είναι ακόμα νέοι. Είναι η παιδικότητα τους, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός τους, που μπορούν να φτιάξουν την ημέρα μιας γυναίκας. Οι μικρές εκπλήξεις, ένα αναπάντεχο φιλί, η ειλικρίνεια και το χιούμορ, είναι τα χαρακτηριστικά όλων των σούπερ ηρώων που έχω γνωρίσει εγώ. Και φυσικά, εκείνη η μεγάλη, μαγική αγκαλιά, όπου μπορώ να μυρίσω τον ίδιο και τις υπερδυνάμεις του και τότε νιώθω ασφάλεια, αφού είμαι σίγουρη πως μπορεί να πετύχει ό,τι κι αν θελήσει.

 

Χριστίνα

Κανείς δεν είναι τέλειος. Η ανάγκη όμως να δημιουργήσεις το ιδανικό άλλο σου μισό γεννιέται απολύτως φυσικά και δεν μπορείς να την προσπεράσεις. Προσωπικά, ο ήρωάς μου είναι αυτός που θα με καταλάβει, χωρίς να του εξηγήσω πολλά. Αυτός που θα είναι δίπλα μου πάντα, αλλά ταυτόχρονα θα μου αφήνει τον δικό μου χώρο. Θέλω να μπορώ να τον εμπιστεύομαι, να με σέβεται και να δείχνει κατανόηση. Έχω ανάγκη να μυρίζει όμορφα και να με κάνει να αισθάνομαι οικεία, να με δίνει λόγους να χαμογελάω, να με εμπνέει και να μου δημιουργεί την αίσθηση ότι είμαι ασφαλής.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι super ήρωες είναι οι κινηματογραφικοί χαρακτήρες και είναι αδύνατον να μεταφερθούν στην πραγματική ζωή. Και μόνο η προσπάθεια να γίνεται ο άλλος όλο και καλύτερος τον καθιστά μοναδικό στην καρδιά σου και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι ο ήρωάς σου.

 

Αν θες να βοηθήσεις τον αδερφό, το φίλο ή όποιον βρίσκεται δίπλα σου να γίνει ο ήρωας μίας γυναίκας, θύμισέ του ότι πρέπει να είναι απλά ο εαυτός του. Προκάλεσέ τον και βοήθησέ τον να ανακαλύψει τον ήρωα που κρύβει μέσα του, να αναλάβει δράση μπαίνοντας στο www.str8betheheroyouare.com. Εκεί θα μπορεί να ανεβάσει την πρόοδό του και ίσως έχει την ευκαιρία να είναι ο τυχερός που θα κερδίσει έναν αγώνα με τον καθημερινό ήρωα Γιάννη Αντετοκούνμπο μπροστά σε 20.000 θεατές, σε ένα μοναδικό event που διοργανώνει το Eurohoops.net.