ΝΥΧΙΑ

Οι περίεργες συνήθειες ομορφιάς που δεν παραδέχεσαι ότι έχεις

Δεν υπάρχει απαραίτητα κανονικό και μη, τόσο στη ζωή γενικότερα όσο και στη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθεί μια γυναίκα καθημερινά.

Αυτό σημαίνει ότι η καθεμία μπορεί να ακολουθεί πρακτικές και συνήθειες που εκ πρώτης όψεως ίσως να φαίνονται κάπως περίεργες, ωστόσο εφόσον έχουν αποτέλεσμα, πού το κακό;

Κι επειδή λίγο έως πολύ όλες μας έχουμε κάνει “περίεργα” πράγματα όσον αφορά στην περιποίησή μας, ας νιώσουμε για λίγο μια απενοχοποίηση και ας βρούμε τον εαυτό μας σε κάποια (ή και σε όλες) από τις παρακάτω συνήθειες τις οποίες δεν θα παραδεχόσουν εύκολα πως έχεις.

Ξυρίζεις περίεργες περιοχές

Ναι, καλησπέρα είμαστε άνθρωποι και έχουμε τρίχες. Το ότι είμαστε γυναίκες δε σημαίνει ότι οι τρίχες αυτές περιορίζονται στην περιοχή των ποδιών, του μπικίνι και της μασχάλης. Ναι, έχουμε τρίχες και στο άνω χείλος (ενίοτε και στο πηγούνι), κάποιες έχουν και στα μάγουλα, ακόμα και στα δάχτυλα των ποδιών. Τι να κάνουμε, δηλαδή;

Μαδάς τις γκρίζες τρίχες

Όσο και αν είσαι συμβιβασμένη με τον χρόνο που περνά, οι πρώτες φορές που αντικρύζεις γκρίζες τρίχες πάνω σου είναι κάπως δύσκολες. Κανείς δεν θα σε κακολογήσει αν ενστικτωδώς προσπάθησες να μαδήσεις κάποιες από αυτές (εντάξει, φτάνει τώρα, μην το παρακάνεις).

Χρησιμοποιείς self-tanners

Εντάξει, όλες έχουμε υποκύψει στον πειρασμό, εκεί ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού, που θέλουμε να βάλουμε σορτσάκι χωρίς να είναι του γαλατά τα πόδια μας. Εφόσον το κάνεις για να δώσεις μια σχεδόν ανεπαίσθητη αλλαγή στο χρώμα σου, είναι οκ. Αν το παρακάνεις, το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς αφύσικο και τι να πεις κιόλας μετά; Ότι πετάχτηκες για ένα ΣΚ στη Νέα Μάκρη; Δε θα γίνεις πιστευτή αν γύρισες ωσάν τη γαζέλα.

Κρατάς (και χρησιμοποιείς) τη σπασμένη πούδρα σου

Είτε επειδή σε έχει βολέψει αρκετά είτε επειδή αντιμετωπίζεις και κάτι οικονομικές στενότητες τελευταία, έστω και για μία φορά στη ζωή σου θα το έχεις κάνει. Κανένα πρόβλημα (μέχρι να αρχίσει να διαρρέει από παντού και να λερώνει το υπόλοιπο νεσεσέρ σου).

Βάφεις από πάνω τα μισοξεβαμμένα νύχια σου

Ναι, καταλαβαίνουμε. Είναι θέμα χρόνου και μπλα μπλα μπλα. Νιώσε ελεύθερα να το πεις, το έχουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν.

Έχεις κουρέψει μόνη σου τις άκρες των μαλλιών σου

Σε πιάνει εκεί κάπου μετά το τέλος του καλοκαιριού μια μανία όταν βλέπεις τις άκρες σου ταλαιπωρημένες από ήλιο, αλάτι, ζέστη και θες να το διορθώσεις ASAP. Τι μπορεί να πάει στραβά;