ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Πώς θα κάνεις το μαύρισμά σου να διαρκέσει περισσότερο

Έχουμε αποχαιρετίσει τον Αύγουστο και μαζί του όλες τις ανέμελες στιγμές των διακοπών. Επομένως, οι ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας στην παραλία έχουν αντικατασταθεί με αυτές στο γραφείο, τουλάχιστον για την πλειοψηφία. Τι γίνεται όμως με το μαύρισμά σου; Πώς θα γίνει να μη χάσεις αυτή τη σοκολατένια απόχρωση που πάσχισες να αποκτήσεις όλο το καλοκαίρι (θέλω να ελπίζω πάντα υπό την προστασία του αντηλιακού σου);

Εντάξει, δεν θα σου υποσχεθώ θαύματα, ούτε θα σου εκμυστηρευτώ κανένα μυστικό που θα κάνει το μαύρισμά σου να κρατήσει για πάντα. Απλά θα σημειώσω και θα σου θυμίσω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις αυτό το υπέροχο χρώμα στο δέρμα σου για περισσότερο.

Τι να αποφύγεις

Ξέρω ότι είσαι έτοιμη να κάνεις ένα καλό scrub στην επιδερμίδα σου για να της χαρίσεις τη χαμένη της λάμψη. Πολύ καλά το σκέφτεσαι, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πιο ήπιο απολεπιστικό προϊόν γιατί αλλιώς μαζί με τα νεκρά κύτταρα θα απομακρύνεις και το μαύρισμά σου.

Σε τι να επιμείνεις

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Είναι το Ά και το Ω για να έχεις μία λαμπερή και απαλή επιδερμίδα και bonus ότι βοηθάει το μαύρισμά σου να διαρκέσει πιο πολύ. Πώς συμβαίνει αυτό; Μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα, δύσκολα ξεφλουδίζει, άρα δύσκολα χάνει και το μαύρισμά της. Ξεδίψασέ την, λοιπόν, και δες το σοκολατένιο χρώμα να φεύγει πιο αργά.

Τι να τρως

Δεν χρειάζεται να σου πω ότι η B-καροτίνη είναι πολύ χρήσιμη για το μαυρισμένο δέρμα. Όπως σε βοηθάει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι και τώρα κάνει τη δουλίτσα που πρέπει και στηρίζει την προσπάθειά σου για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου. Καροτάκι, σπανάκι κι όποιες άλλες τροφές περιέχουν αυτή τη βιταμίνη να μπουν αμέσως στο διαιτολόγιό σου.

Τι να πίνεις

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Κάνει καλό στα πάντα και φυσικά σε βοηθάει για μία λαμπερή επιδερμίδα που δεν χάνει εύκολα την σοκολατένια της απόχρωση.

Κι επειδή στην Ελλάδα είσαι και Σεπτέμβριος δε σημαίνει φθινόπωρο, τα Σαββατοκύριακα, όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός, μπορείς να κάνεις λίγη ακόμα ηλιοθεραπεία.

Extra tip: Όταν έχεις κάπου να πας, και θες μία λεία, μαυρισμένη επιδερμίδα για να αναδείξεις το ανοιχτόχρωμο φόρεμά σου, τότε θυμήσου τα self-tan προϊόντα.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/collagevintage