ΔΕΡΜΑ

Κι όμως υπάρχει η κατάλληλη ώρα που πρέπει να ξυρίσεις τα πόδια σου

Η εποχή της υστερίας με τις τρίχες που επιμένουν να εμφανίζονται έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάς να ασχολείσαι με τις τρίχες των ποδιών σου, αφού κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να ανεχτεί αξύριστες γάμπες που τσιμπάνε.

Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι σε επιφυλακή και με το ξυραφάκι στο χέρι, αφού τα καλσόν είναι πια μία λύση σύμφωνα με τον καιρό.

Το πρόβλημα ωστόσο με το ξύρισμα των ποδιών είναι συχνά ότι δεν έχει διάρκεια και καθόλου βελούδινη υφή. Έχεις προσπαθήσει με ειδικές κρέμες ξυρίσματος, ενυδατικά body creams και ότι άλλο μπορεί να μαλακώσει τις ατίθασες τρίχες αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

 

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταίει η ώρα που ξυρίζεσαι; Κι όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει η σωστή ώρα για το ξύρισμα των ποδιών και είναι το βράδυ πριν κοιμηθείς. Όσο απίστευτο κι αν σου ακούγεται υπάρχει αιτιολογία που θα σε πείσει.

Την ώρα που κοιμάσαι τα πόδια σου ζεσταίνονται και πρήζονται ελαφρώς, πράγμα που σημαίνει ότι οι μικροσκοπικές τρίχες που σου έχουν ξεφύγει από τις λεπίδες υποχωρούν και επιστρέφουν πίσω στους θύλακές τους. Έτσι, το πρωί είναι λιγότερο ορατές και τα πόδια σου έχουν βελούδινη αίσθηση. Αντίθετα αν ξυρίσεις τα πόδια σου το πρωί το κρύο θα κάνεις τους πόρους πιο ορατούς και οι τρίχες που έχουν ξεμείνει θα είναι πιο ορατές.