DIY

Scrub με τρία υλικά για πιο απαλά πόδια

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η  ανάγκη για πιο απαλά και λεία πόδια είναι σχεδόν επιτακτική. Και αν νόμιζες πως το μυστικό  της επιτυχίας κρύβεται μόνο στο ξύρισμα, κάνεις  λάθος. Η απολέπιση είναι εξίσου σημαντική. Και επειδή η Κυριακή είναι μέρα αφιερωμένη στο beaute, παρακάτω σου έχουμε μία πανεύκολη DIY συνταγή για ένα scrub με τρία υλικά από την κουζίνα σου που θα σου χαρίσει πιο απαλά πόδια.

 

Θα χρειαστείς:

1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε λάδι, όπως λάδι καρύδας κ.λπ.)

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή lime( εναλλακτικά αν σου αρέσει η μυρωδιά των εσπεριδοειδών, χρησιμοποίησε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού).

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη.

Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι ρίξε αρχικά τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε πολύ καλά με ένα κουτάλι και όταν δεις το μείγμα να ομογενοποιείται, ρίξε το χυμό από λεμόνι/ lime. Αφού κλείσεις το καπάκι ανακίνησε πολύ καλά. Το scrub είναι έτοιμο. Αν κάνεις μπάνιο, λούσε πρώτα τα μαλλιά σου και στη συνέχεια κάνε scrub. Με αυτόν τον τρόπο το νερό που έχει τρέξει θα έχει μαλακώσει την επιδερμίδα των ποδιών σου. Εναλλακτικά, άφησε τα πόδια σου να μουλιάσουν για πέντε λεπτά και μετά κάνε απολέπιση.

Η ζάχαρη θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας σου, ενώ ο χυμός λεμονιού θα τη φωτίσει αφήνοντάς την πιο λεία και απαλή. Τέλος, το λάδι θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας, ενυδατώνοντάς την βαθιά.