DIY

DIY: Πλούσια, ενυδατική κρέμα ξυρίσματος για τα πόδια

Ακόμα κι αν έχεις αποφασίσει ότι η αποτρίχωση θα είναι ο μόνος τρόπος για να απομακρύνεις την τριχοφυΐα, το ξυραφάκι είναι πολλές φορές χρήσιμο. Ειδικά το χειμώνα, που δεν έχεις φροντίσει με επιμέλεια τα ραντεβού σου στην αισθητικό, είναι πολύ πιθανό να έρθει η ώρα που θα θες να ξυρίσεις τα πόδια σου.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η διαδικασία του ξυρίσματος δεν είναι και απόλυτα φιλική για την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό καλό είναι, είτε ξυρίζεσαι συχνά, είτε περιστασιακά στα πόδια να χρησιμοποιείς μία κρέμα που θα προετοιμάσει το έδαφος και θα διευκολύνει τη διαδικασία.

Δοκίμασε, λοιπόν, να φτιάξεις μία κρέμα ξυρίσματος που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τυχόν κοψίματα και  ερεθισμούς.

How to:

½ φλιτ. λάδι καρύδας (σε στέρεα μορφή)

¼ φλιτ. ωμά μέλι

¼ φλιτ. υγρό σαπούνι Καστίλης

2 κ.σ. aloe vera

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil)

Διαδικασία:

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς το λάδι καρύδας με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό. Στη συνέχεια, μειώνετε την ένταση στο μίξερ και προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά, ενώ ανακατεύετε ταυτόχρονα. Μόλις τελειώσεις, βεβαιώσου ότι έχουν αναμειχθεί καλά και αποθήκευσε την κρέμα που θα έχει δημιουργηθεί σε ένα πλαστικό δοχείο. Την επόμενη φορά που θα κάνεις ντους θα είναι έτοιμο να κάνει τα ξύρισμα πανεύκολο. Τα πόδια σου θα είναι απαλά και super ενυδατωμένα.