ΔΕΡΜΑ

7 άσχημες συνήθειες που κάνεις στο ντους και πρέπει να τις κόψεις

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα καθημερινά ντους είναι πλέον απαραίτητα ωστόσο πολλές από εμάς κάνουμε κάποια λάθη τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στην υγεία της επιδερμίδας μας.

Για αυτό πριν ετοιμαστείς για το επόμενο ντους σου καλό είναι να διαβάσεις τα παρακάτω λάθη που κάνουμε και μας στερούν μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

1. Δεν σαπουνίζεις τις πατούσες σου

Όχι το γεγονός ότι πέφτει το σαπούνι στις πατούσες σου όταν ξεπλένεις το σώμα σου δεν αρκεί. Πιάσε το σφουγγάρι και καθάρισε καλά την περιοχή γύρω από τα δάχτυλα για να αποφύγεις μυκητιάσεις. Επίσης μην ξεχνάς να τα σκουπίζεις πολύ καλά

2. Δεν ενυδατώνεις σωστά το δέρμα σου μετά το ντους

Μπορεί να βαριέσαι, σε καταλαβαίνω, αλλά η ενυδάτωση είναι φοβερά σημαντική μετά από το ντους. Προτίμησε ένα body butter που θα κλειδώσει την υγρασία στην επιδερμίδα σου.

3. Κάνεις πολλή ώρα μπάνιο

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότερο κάνεις μπάνιο τόσο πιο καθαρή θα είσαι στο τέλος, κάνεις λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φουσκώσεις τον λογαριασμό σου και να αποκτήσεις ξηρό δέρμα, γιατί θα διαταράξεις τα σωστά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου.

4. Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό

Στο ίδιο κόνσεπτ με πριν, το υπερβολικά ζεστό νερό αφυδατώνει πολύ το δέρμα σου οπότε καλό είναι να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό.

5. Δεν αλλάζεις συχνά το σφουγγάρι σου

Οι περισσότερες από εμάς παρατάμε το σφουγγάρι μετά το μπάνιο μέσα στην μπανιέρα, άρα τα μικρόβια κάνουν πάρτι πάνω σε αυτό. Μια λύση (για να μην αλλάζεις σφουγγάρι κάθε μήνα) είναι να το ξεπλένεις πάντα καλά από το σαπούνι, να το απλώνεις γι να στεγνώσει σωστά και να το μουσκεύεις με ζεστό νερό πριν το χρησιμοποιήσεις.

6. Κάνεις σκληρή απολέπιση

Δεν υπάρχει λόγος να τρίβεις δυνατά το δέρμα σου με το σφουγγάρι γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το ερεθίσεις. Δοκίμασε απαλά απολεπιστικά τα οποία θα κάνουν τη δουλειά που θέλεις χωρίς να καταστρέψεις την επιδερμίδα σου.

7. Χρησιμοποιείς παλιό ξυραφάκι

Τα κοινά ξυραφάκια που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι για πολλές χρήσεις. Οπότε μετά τις 4 χρήσεις καλό είναι να το αλλάζεις για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς που προκαλούνται από τις χαλασμένες λεπίδες.