SHOPPING

Έτσι θα αποφύγεις τον ιδρώτα το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Σίγουρα στη σκέψη του καλοκαιριού αυτό που σου έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι οι διακοπές, οι παραλίες, ο ήλιος και η θάλασσα, οι ατέλειωτες βόλτες και ότι άλλο ανέμελο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Αυτό που δεν σκέφτεται κανείς είναι η αφόρητη ζέστη που αντιμετωπίζεις στην πόλη και ο ενοχλητικός ιδρώτας που δεν μπορείς να αποφύγεις. Και ενώ εσύ γεμίζεις τη τσάντα σου με face mists και oil-blotting pads, ο ιδρώτας δεν σε αφήνει ήσυχη. Φυσικά το αποσμητικό που έβαλες το πρωί δεν μπορεί να είναι αρκετό με τόση ζέστη. Κι εννοείται ότι δεν πρέπει να το ανανεώνεις συνεχώς. Υπάρχουν ωστόσο μικρά tips που αν τα ακολουθήσεις θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Μείωσε την ποσότητα καφεΐνης που προσλαμβάνεις καθημερινά. Η καφεΐνη επιδρά στο νερυικό σύστημα και ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες. Αυτό σημαίνει ότι προκαλεί περισσότερη εφίδρωση. Ξέρω ότι δεν μπορείς να κόψεις τους καφέδες, αλλά σίγουρα μπορείς να τους μειώσεις για να μη λερώσεις το αγαπημένο σου silk top.

Χρησιμοποίησε το αποσμητικό σου και σε σημεία πέρα από τις μασχάλες. Αν για παράδειγμα έχεις παρατηρήσει ότι ιδρώνεις πολύ στην πλάτη τότε μπορείς να βάλεις λίγο αποσμητικό. Εννοείται ότι το κάνεις με μέτρο και δεν είναι η λύση για όλα τα σημεία του σώματος. Προφανώς και δεν θα βάλεις αποσμητικό στο πρόσωπό σου!

Κόψε τα πολύ αλμυρά snacks και μείωσε το αλάτι στο φαγητό σου. Σε αντίθετη περίπτωση, το σώμα σου θα κάνει τα πάντα για να ξεφορτωθεί το νάτριο και θα το κάνει μέσω του ιδρώτα.

Εμπλούτισε τη διατροφή σου με αντιοξειδωτικά. Το σώμα σου ιδρώνει για να αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου, επομένως αν εσύ δεν το φορτώνεις με αυτές ο ιδρώτας θα μειωθεί. Τα αντιοξειδωτικά θα βοηθήσουν στη μείωση των τοξινών και έτσι θα ιδρώνεις λιγότερο.

Εδώ δες μερικά αποσμητικά που θα σε βοηθήσουν στη μάχη κατά του ιδρώτα, απομακρύνοντας τυχόν ενοχλητικές μυρωδιές.

Korres Equisetum Αποσμητικό 24ωρης προστασίας

LA ROCHE-POSAY Deodorant Physiologique 24h

VICHY Deodorant anti-transpirant 48h

URIAGE Deodorant Puissance 3 Roll On

AVÈNE Soin déodorant régulateur roll On